x1800xl a přetaktování???
Laboruju s taktováním Sapphire x1800xl, osazenou 2,0ns RAM a nedaří se tak, jak bych čekal :-(
Inspirace odsud: http://www.legitreviews.com/article/276/1/
DDR nejsou problém, přes jejich ns jsem je dostal na 1400.
Ovšem jádro zlobí. Bez přidání voltáže, tedy na 1,075V, jsem ho dostal z 500MHz na 570MHz. Jakmile přihodím volty (stačí setiny), ve 3D okamžitě nebo po pár vteřinách zátuh.
Divoký je, že i když zvýším napětí třeba jen na 1,100V, rázem není jádro stabilní ani na mizerných 520MHz!
Budí to dojem, že je tam kontrola na volty při určité teplotě. Ovšem dle návodu jsem myslel, že ta se odstraní vypnutím služeb ATI Smart a ATI Hotkey.
Při lehkém zvýšení voltáže se zasekne 3DM, přes Esc se dostanu do woken a vždy se teplota jádra rovná té teplotě pro regulaci napájení...Přijde mi to jako ochrana, aby se nedalo dostat na frekvence XT.
Díky za každou radu. Představa o provozu jádra na 570MHz, když má potenciál jít na 700MHz, je deprimující... :-)
Re: x1800xl a přetaktování???
Citace:
Původně odeslal -melda-
Laboruju s taktováním Sapphire x1800xl, osazenou 2,0ns RAM a nedaří se tak, jak bych čekal :-(
Inspirace odsud:
http://www.legitreviews.com/article/276/1/
DDR nejsou problém, přes jejich ns jsem je dostal na 1400.
Ovšem jádro zlobí. Bez přidání voltáže, tedy na 1,075V, jsem ho dostal z 500MHz na 570MHz. Jakmile přihodím volty (stačí setiny), ve 3D okamžitě nebo po pár vteřinách zátuh.
Divoký je, že i když zvýším napětí třeba jen na 1,100V, rázem není jádro stabilní ani na mizerných 520MHz!
Budí to dojem, že je tam kontrola na volty při určité teplotě. Ovšem dle návodu jsem myslel, že ta se odstraní vypnutím služeb ATI Smart a ATI Hotkey.
Při lehkém zvýšení voltáže se zasekne 3DM, přes Esc se dostanu do woken a vždy se teplota jádra rovná té teplotě pro regulaci napájení...Přijde mi to jako ochrana, aby se nedalo dostat na frekvence XT.
Díky za každou radu. Představa o provozu jádra na 570MHz, když má potenciál jít na 700MHz, je deprimující... :-)
Některé kusy nemají rády větší voltáž, s tím se musíš vyrovnat, druhá věc je že osazení součástek na grafice není děláno na nějaké vyšší taktování jádra (někde o tom byl článek, nenajdu ho), já dlouhodobě jedu na 625/1500 při voltáži 1.2V/1.925/1.925 přes overclocker .. V něčem se dostanu s gpu i výše(Quake IV třeba 680Mhz GPU zvládne), ale někdy to náhodně vytuhne po hodině, někdy po pár hodinách. Zkus tu kartu ofukovat, rozhodně teplotou to nebude, já se s původním chladičem co byl na grafice nedostal výše než s vodníkem co tam mám teď. To že máš teplotu regulace napájení a gpu prakticky tu samou, tak to mám taky, přesněji měl jsem když jsem to chladil původním chladičem.
na kartě mám VF700 AlCu, stock chladič je jako nepovedená parodie :-))
ještě zkusím Zalmana přehodit na 12V.
2 Spajdr:
Tobě jde přes Overclocker zvedat napětí? To u mě nešlape. Můžu hýbat jen s MHz, a to mnohdy tak divně, že jádro nastavím např na 570 a po probliknutí obrazu je na 430MHz :-O Takže ho musím dát na nějakých 7xx, aby ve výsledku bylo 570MHz...
S ATItool stran MHz takový problém nemám...
hoď tady obrázek jak to vypadá když pustíš overclocker
Citace:
Původně odeslal Spajdr
OK, v pondělí ho sem dám....
Místa kde je napájení jsou šedivá, šipkama měnit hodnoty jdou, ale nastavení na to nereaguje.
BTW je normální že u XL v CCC nejde overdrive?
Citace:
Původně odeslal Spajdr
Overclocker odmítal jít spustit, takže následovala kompletní čistka v systému a po nainstalování cat 6.1 je vše OK, v CCC už taky konečně funguje Overdrive.
Overclocker ve srovnání s atitools hlásí o +0,025V více (na jádru).
Strop jádra je někde mezi 560MHz a 570MHz.
Proč preferuješ Overcloker?