Sitova tiskarna a jeji prava
Mam v siti par pc s winXP a k jednomu pc je pripojena tiskarna.Nyni jsem pres zalozku zabezpeceni zakazal vytvaret slozky na disku C(na vsech stanicich aby mi tam nedelali bordel krome admina)Vse funguje bez problemu,programy spusti vytvaret dalsi slozky nemohou atd.Ale nemohou tisknout na sitovou tiskarnu.
Neni to tim kdyz jsem pres zabezpeceni nastavil prava pro uzivatele i pro slozku windows??Kde mam povolit at mohou zapisovat na sitovou tiskarnu.Kdyz se prihlasim jako admin tak to funguje(ten ma ale povoleny zapis i na disk c)
Re: Sitova tiskarna a jeji prava
mozna to bude tim, ze nemaji prava k adresari c:\windows\system32\spool
Citace:
Původně odeslal briketa
mozna to bude tim, ze nemaji prava k adresari c:\windows\system32\spool
diky.V zabezpeceni jsem dal teto slozsce everyone a povolil vse a presto to nejde :(
Co přesně jim to vyhazuje?
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Co přesně jim to vyhazuje?
no prave ze zadnou chybu.Kdyz sleduji stav tiskarny.tak to napise zarazovani a pak to vyskoci a nevytiskne :(
pokud mate nejaky napad muzu zkouset.Ja uz si s tim nevim rady
Nejaky podobny problem som v minulej robote mal - vsetko bolo nainstalovane a tvarilo sa funkcne, akurat to netlacilo. Ziadne chyby - proste som dal tlacit a nic sa nestalo. Proste klasicky M$ problem. Tak som sa na to vysral.
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Nejaky podobny problem som v minulej robote mal - vsetko bolo nainstalovane a tvarilo sa funkcne, akurat to netlacilo. Ziadne chyby - proste som dal tlacit a nic sa nestalo. Proste klasicky M$ problem. Tak som sa na to vysral.
LOL ;-) Mam stejny problem v praci, donedavna vsechno W2k SRV no problem, po prechodu na W2k3 se vetsina sitovych tiskaren zacala chova presne takto.
Reseni je stejne, vysral jsem se na to - i tak jsem ten tyden mohl vynalozit na neco jineho.
Useri maji nastavenou tiskarnu kazdy single, pri sdileni tisku na serveru to proste nejede, jen tise zahazuje vsechny fronty..
Citace:
It's no BUG, it's feature !
Odvtedy na sietovu tlac odporucam tlaciarne so zabudovanym printserverom - lepsie zaplatit trochu navyse ako potom stale riesit, ze to nefunguje.
Alebo kupit externy printserver (ak ma tlaciaren paralelny port). Alebo spravit z nejakeho PC printserver (najlepsie s Linuxom).