01/06 ... Pameti 1GB modul
Poradte nekdo, co koupit ... chtel bych 1GB modul a na vyber mam todle ...
A-Data 400 za 2450,-
Kingston(Elpida) 400 za 2550,-
Kingmax original 400 za 2600,-
Corsair 400 za 2700,-
GoodRam 400 za 3150,-
Ktere budou asi nej volba ... anebo vzit nejake uplne jine? Pujde to do s754 s a64 3000+ ... nejradeji bych nejake, co daji cl2.5 pri ddr500, ale to je asi v tehle cenovych hladinach utopie ... max. 3500,-
Re: 01/06 ... Pameti 1GB modul
mám ten modul kingmax a dal při 2,8V 480 mhz 3-4-4-7 stable
-měl jsem možnost taktovat ten modul a-data a dal jen 415 MHz
je těžký poradit, který by mohl dát 500 Mhz. Bude záležet na každým kousku. Kdybych znova ale kupoval, koupil bych zase ten Kingmax, měl jsem ty moduly na zkoušku dva a oba daly 480.
s ostatníma modulama zkušenosti nemám,takže holt si netroufám tipovat
Holt, riesim ten isty problem. Kedze dnes je 1GB RAM malo, na doske novej doske budem mat 2x DDR sloty, takze 2x512MB je malo, 1536MB tam neda, ostava moznost 2x1GB, momentalne nejak vela penazni nie je, resp. chcem vyrovnat nejak ten komp, vrazit trochu aj do grafiky. Najprv by som zobral jeden 1GB modul a ked budu love tak druhy.
Rozmyslam o Kingmax CL3 1024MB - http://www.czechcomputer.cz/product_...D002DCC2F.html
alebo Adata 1GB za 3000Sk. Mate s nimi nejake skusenosti? Radsej by som uvital nejake take, ktore znesu viac napatia... Vdimm mod na dosku by nemal byt problem spravit... Vdaka! ;)
Citace:
Původně odeslal misokgb
Holt, riesim ten isty problem. Kedze dnes je 1GB RAM malo, na doske novej doske budem mat 2x DDR sloty, takze 2x512MB je malo, 1536MB tam neda, ostava moznost 2x1GB, momentalne nejak vela penazni nie je, resp. chcem vyrovnat nejak ten komp, vrazit trochu aj do grafiky. Najprv by som zobral jeden 1GB modul a ked budu love tak druhy.
Rozmyslam o Kingmax CL3 1024MB -
http://www.czechcomputer.cz/product_...D002DCC2F.html
alebo Adata 1GB za 3000Sk. Mate s nimi nejake skusenosti? Radsej by som uvital nejake take, ktore znesu viac napatia... Vdimm mod na dosku by nemal byt problem spravit... Vdaka! ;)
Ber ten Kingmax, na který jsi napsal odkaz, přesně to je on, který mám já a jsem s ním moc spokojený.Znám člověka, co mu tentýž modul šel i na 500 Mhz.
Jeden modul 1024 MB A-Data nejde prý moc dobře taktovat i já jsem se o tom přesvědčil. Viz můj předešlý příspěvek
2misokgb: Ale kdysi tu na foru bylo, ze na intelu ten kingmax nebyl zrovna moc dobrej..nekdo psal, ze nesel tocit prakticky vubec a stezi jel na defaultu..pokud to chces do intel sestavy.
Citace:
Původně odeslal Anduril
2misokgb: Ale kdysi tu na foru bylo, ze na intelu ten kingmax nebyl zrovna moc dobrej..nekdo psal, ze nesel tocit prakticky vubec a stezi jel na defaultu..pokud to chces do intel sestavy.
Jj, Intel. Chipset i915PL, doska Asus P4GPL-X, redukcia CT-479 a procak Pentium M 1600/1M... Uff kua tak budem musiet nieco pohladat... Dik za info :)
Citace:
Původně odeslal Anduril
Tzn., že ta pměť Kingmax dělá všem problémy na platformě Intel nebo to dělalo jen jednomu člověku na fóru? Těžko ten příspěvek najdu.
Citace:
Původně odeslal iguka
Tzn., že ta pměť Kingmax dělá všem problémy na platformě Intel nebo to dělalo jen jednomu člověku na fóru? Těžko ten příspěvek najdu.
Nebylo to u jednoho člověka. Bylo jich vice, ale mozna ze u novejsich intelu a novejsich kingmaxu uz je to jinak. Jen jsem chtel upozornit, ze tu byly urcite problemy, takze by bylo lepsi to prozkoumat.
Takze do uzsiho finale, se dostaly tyhle:
Kingmax 400 ... udajne jdou dobre taktovat(viz vyse)
Samsung 400 ... v Softcomu je maji za 2450 a maji to byt cl2,5
Goodram 400 ... stoji taky kolem 2500(cybex), ale dle specifikace by mely mit bga chipy
Jsou ty BGA s ohledem na OC lepsi nez normal TSOP? Ja byl puvodne rozhodnuty pro ty Samsungy (zarucene cl2,5 se u 1GB modulu za tyhle prachy nevidi ... a jeste kdyby byly origo treba tccd :-D), ale paxem narazil na ty goodramy ... co myslite?
EDIT: pak mozna jeste TwinMos, ale v Brne se 1GB moduly snad nedaj sehnat (zkusim napsat do alfy)
Samsung chipy neznasaju ked im pridas vela napatia... Ja potrebujem skor take, ktore ked sa im prida tak idu krasne vysoko... Asi vezmem ten Kingmax ;) Za cca 3300Sk na nase z CC :)
2jaluvkap: Ty Samsungy jsou imho s chipy TCCC. Nektere jdou slusne, ale nektere naopak dost spatne a nektere jsou dokonce CL3 (8-4-4 CL3). Tohle nejsou pameti na dosahovani vysokych frekvenci.
Goodram jsou slusne..nekdo tu psal, ze mu jedou i na 500MHz (s BGA chipy), ale nekdo zase psal, ze daji jen 440 a podobne..takze asi dost kusova zalezitost.
Ja jsem spokojeny s PQI (z Alfy) .. na 400MHz ma SPD 8-4-4 CL2.5, ale jede mi pekne na 440MHz 7-3-3 CL2.5 na 2,5V .. vetsi frekvenci jsem zatim nezkousel, ale 512ky jsem dostal az na 480MHz pri CL3 a 2,8V
Ja bych se osobne poohlednul po Legend s chipy Hynix d43. Uz je nemuzu najit, ale par prodejcu je melo a cena kolem 3300Kc za modul.
A co Apacer? Presne udaje budem vediet dnes vecer, alebo az behom tyzdna. Mozem ich mat za cca 2500Sk za kus :o Nema niekto s nimi skusenosti? Dik.
Citace:
Původně odeslal misokgb
A co Apacer? Presne udaje budem vediet dnes vecer, alebo az behom tyzdna. Mozem ich mat za cca 2500Sk za kus :o Nema niekto s nimi skusenosti? Dik.
Apaceru je hrozne moc...lisi se pouzitymi chipy..jsou treba AM1, Samsung a dalsi..
Ja mel na nF2 apacer s AM1 a jela v klidu na 440MHz CL2.5
Dneska mi přišel poštou 1 GB Kingmax 400 MHz s čipy Hynix D43 za 2403,- s DPH! Docela mě to překvapilo, čekal jsem klasické Kingmax čipy....
Citace:
Původně odeslal Newman81
Dneska mi přišel poštou 1 GB Kingmax 400 MHz s čipy Hynix D43 za 2403,- s DPH! Docela mě to překvapilo, čekal jsem klasické Kingmax čipy....
Odku je mas? CC nebo odjinud? Ja shanel v Brne a ve trech obchodech mi rekli, ze bohuzel nejsou. Taxem nakonec objednal Corsairy
Nezkousel nekdo tyhle:
http://www.foxpc.cz/detail/FMEC0079
Co jsem cetl recenze, tak s A64 daji az 290 (2.9 V, 8-4-4-3 1T), cl 2.5 zvladaji do 242 (2.8 V, 6-3-3-2.5 1T).
vlastním taktéž kingmaxy original 1 giga...mě fungují na 500MHz..na časování v této cenové relaci nekoukám...jsem spokojen až na to, že mi nefungují některé děličky...těžko říct, jestli je to deskou a nebo paměťma. Pokud bych kupoval, tak znovu kingmax.
Citace:
Původně odeslal jaluvkap
Odku je mas? CC nebo odjinud? Ja shanel v Brne a ve trech obchodech mi rekli, ze bohuzel nejsou. Taxem nakonec objednal Corsairy
Koupil jsem je tady http://pc.itek.cz/k_41-Pameti-DDR/p_...4MB-DDR-PC3200 a vypadají úplně jinak než na té fotce, ty moje jsou na červeném PCB a s klasickými "šváby", ne s těmi kostkami jak jsou na obrázku:)
Jo a ten kauf je v Uherském Hradišti;)
to jaluvkap
já jsem je koupil na www.zlevnujeme.cz
to Newman81
nataktuj je a dej vědět, kolik jsi z nich dostal
- jak popisuješ ty tvoje paměti, tak máš stejný jako já a podle mě budou ty tvoje cl3 a ne cl 2.5, jak to je napsáno v tom odkazu. Zkontroluj to a dej taky vědět
Citace:
Původně odeslal iguka
nataktuj je a dej vědět, kolik jsi z nich dostal
- jak popisuješ ty tvoje paměti, tak máš stejný jako já a podle mě budou ty tvoje cl3 a ne cl 2.5, jak to je napsáno v tom odkazu. Zkontroluj to a dej taky vědět
Máš pravdu, jsou to cl3. Ale já se stejně s mojí deskou z pravěku na 400MHz nedostanu, takže ji mám pouze na 333MHz, taktovat paměti na KT3Ultra je nemožné. Můžu být rád, že zvládá FSB 166, i když by oficiálně neměla...
Citace:
Původně odeslal Newman81
Máš pravdu, jsou to cl3. Ale já se stejně s mojí deskou z pravěku na 400MHz nedostanu, takže ji mám pouze na 333MHz, taktovat paměti na KT3Ultra je nemožné. Můžu být rád, že zvládá FSB 166, i když by oficiálně neměla...
áááá srry, nevšiml jsem si tvýho podpisu, tak to je škoda, zajímalo by mě na kolik by si je dostal
Citace:
Původně odeslal jaluvkap
Takze do uzsiho finale, se dostaly tyhle:
Kingmax 400 ... udajne jdou dobre taktovat(viz vyse)
Samsung 400 ... v Softcomu je maji za 2450 a maji to byt cl2,5
Goodram 400 ... stoji taky kolem 2500(cybex), ale dle specifikace by mely mit bga chipy
Jsou ty BGA s ohledem na OC lepsi nez normal TSOP? Ja byl puvodne rozhodnuty pro ty Samsungy (zarucene cl2,5 se u 1GB modulu za tyhle prachy nevidi ... a jeste kdyby byly origo treba tccd :-D), ale paxem narazil na ty goodramy ... co myslite?
EDIT: pak mozna jeste TwinMos, ale v Brne se 1GB moduly snad nedaj sehnat (zkusim napsat do alfy)
Nema tu niekto skusenost s tym Dual balickom 2GB od A-Data? http://www.alzasoft.sk/DetailPage.asp?DPG=59287
No take nieco by som aj ja chcel keby sa to dalo na slovensku zohnat a za tie ceny ako sa tam pisu :-/