MSI K8N SLI Platinium - rychlost PCI :)
Zdravím , vlastním tuto desku asi rok , běžně jedu na 275 FSB bez problemu a nikdy jsem se nedival ne jake frekvenci jede PCI slot protoze jsem se domníval že u této desky se rychlost PCI pri pretaktovani nemeni ! Ted se mi ale stalo že mně pravděpodobně odešla interni sitovka na desce tak jsem si koupil novou do PCI slotu . A ejhle sitovka prestava fungovat kdyz zvednu frekvenci FSB nad 250 , tak zjistuju proc a vidim ze rychlost PCI je 42Mhz a meni se pri zmene FSB .
A proto se ptam tato deska neumi zamknout rychlost PCI ? Byl jsem presvedcen ze ano .
Dekuji za odpoved .
Re: MSI K8N SLI Platinium - rychlost PCI :)
Myslim, ze frekvence PCI se odvozuje od rychlosti PCI-E sbernice, takze pokud to tvuj BIOS umoznuje, zkus nastavit jeji hodnotu primo na 100 a ne AUTO, to by melo pomoct...
EDIT: POkude to nezabere, je mozne, ze je to bug v BIOSu, takze se zkus podivat po novejsi verzi...
A nekterych AGP desek je treba nastavit frekvenci agp na 67MHz (z def. 66), aby se zamkly agp/pci frekvence. Mozna to tak funguje i u PCIex..zkus treba 101MHz pro PCIex.
Tak jsem zkousel nastaveni PCI-E na 100 i 101Mhz a rychlost PCI se porad zvedá . Dokonce, i odesla sitova karta - nejde internet,nedavno mi odesla i sitovka na desce , je to vlastni , nema nekdo jeste nejakou radu ?
Citace:
Původně odeslal pavlos
Tak jsem zkousel nastaveni PCI-E na 100 i 101Mhz a rychlost PCI se porad zvedá . Dokonce, i odesla sitova karta - nejde internet,nedavno mi odesla i sitovka na desce , je to vlastni , nema nekdo jeste nejakou radu ?
skus reklamovat
myslim ze reklamacia by bola vhodna ale zase ako im to vysvetlis ze si frcal na 275MHz:)ale zase ked i uz nejde sietovka co je na fosni tak by som nevahal ani minutu a dal to na reklamaciu.
Citace:
Původně odeslal
pavlos
ahoj, jak to dopadlo s tou PCI? taky se snazim o OC na teto desce a nad 250 mi to moc nejde, na PCI mam v biosu nastaveno 100MHz, nenapadlo me, ze to zamknuti nefunguje, a PCI bezi rychleji, kde zjistim na kolika MHz mi behi PCI? diky