Caute,ktore 2 disky byste mi odporucily do RAID 0?Rozmyslam nad 2xHITACHI 160 GB SATA2
alebo
2XWD 160GB SATA2 RAID EDITION
Nema niekto skusenosti s WD RAID EDITION diskami,v Raide by mohly byt dost dobre.
Printable View
Caute,ktore 2 disky byste mi odporucily do RAID 0?Rozmyslam nad 2xHITACHI 160 GB SATA2
alebo
2XWD 160GB SATA2 RAID EDITION
Nema niekto skusenosti s WD RAID EDITION diskami,v Raide by mohly byt dost dobre.
přímo s těmito disky zkušenost nemám, ale mám nevalnou zkušenost s RAID0. stala se nepříjemná věc, že mi odešel jeden disk a s ním tehdy 160GB dat :)Citace:
Původně odeslal Branox
jinak co se týká těch disků, moc velký rozdíl v přístupovce a přenosce tam nebude (mezi WD a Hitachi). opravdu drtivý výkon mají raptory v raidu, ale mezi těmito klasickými disky nebude velký rozdíl. ty WD by stály za úvahu akorát v případě příznivé ceny. kdyby byly výrazně dražší, šel bych spíš do toho Hitachi.
Cena diskov je rovnaka.
Obidve znacky su dobre, zevraj hitachi ma velmi nizky hluk, oproti mojemu seagatovi ma nizsi. alebo ktora znacka ti viac sedi.
pak zkus třeba ty WD. mám od nich 3X200GB sata a docela spokojenost. nejsou hlučné, jsou rychlé. i když já se snažím vybírat disky s co nejdelší zárukou a cenou, výrobce je celkem jedno.Citace:
Původně odeslal Branox
NO taky nedoporucuji RAID 0, stalo me to opakovane 0,5 TB dat. Sice neklekl ani jeden disk, ale vzdy to neunesly win XP PRO SP2. Takze napis co za system. Jinak doporucuji Hitachi, ac na WD posledni dobou slysim samou chvalu. Snad ti budou moje informace a zkusenosti k necemu.