Problem s DVD-R 8X Verbatim
Omlouvam se, jestli to tady uz nekde je, ale pospicha to. Dnes jsem si koupil cake box (25ks) DVD-R 8X Verbatim (pearl white) a mam mechaniku LG 4082B. Pri paleni, zhruba na 80-85% (pri vyuziti cele kapacity media), zahlasi Nero "Focus or tracking error", nasledne "No seek complete." Nicmene medium se dopali (na konci je ale failure) a jde dokonce i nacist. Jenze nektere soubory nejdou precist. Schvalne jsem dal palit jenom 2GB dat a to bylo v poradku, takze chyba nastava v koncove casti disku. S verbatimy nemela mechanika nikdy problem (jeste vcera jsem na ne palil). Samotna mechanika nebyla nikdy porouchana, firmware mam A208. Tohle je muj 1. problem s palenim medii za 1,5 roku, co mam tuto mechaniku.
Re: Problem s DVD-R 8X Verbatim
Citace:
Původně odeslal Khadgar
Omlouvam se, jestli to tady uz nekde je, ale pospicha to. Dnes jsem si koupil cake box (25ks) DVD-R 8X Verbatim (pearl white) a mam mechaniku LG 4082B. Pri paleni, zhruba na 80-85% (pri vyuziti cele kapacity media), zahlasi Nero "Focus or tracking error", nasledne "No seek complete." Nicmene medium se dopali (na konci je ale failure) a jde dokonce i nacist. Jenze nektere soubory nejdou precist. Schvalne jsem dal palit jenom 2GB dat a to bylo v poradku, takze chyba nastava v koncove casti disku. S verbatimy nemela mechanika nikdy problem (jeste vcera jsem na ne palil). Samotna mechanika nebyla nikdy porouchana, firmware mam A208. Tohle je muj 1. problem s palenim medii za 1,5 roku, co mam tuto mechaniku.
Me neco podobneho delala mechanika viz. muj podpis jen s tim rozdilem ze se mi behem paleni nezobrazila zadna chyba, akorat kdyz se dvd uzaviralo tak to hodilo failure (palil jsem tenkrat na shit media gigamaster DVD+R 4X). Medium nacist posleze slo, ale problem byl nekde kolem 65-75 procent a takhle se mi to zopakovalo asi behem dalsich tri pokusu pri vypaleni toho sameho na to same medium. Tak jsem vymenil media (od te doby prave uz jedine Verbatim a vse bylo v poradku. Zarazi me prave, ze by to bylo v Tvem pripade chyba medii (i kdyz je vsechno mozne). Mozna zkus vypalit na jine medium nez mas doma (treba se ti podarilo jenom koupit spatne baleni :( )
A pokud by problem pretrvaval i u jinych znacek medii tak bych se asi nerozpakoval a dal mechaniku na reklamaci.
hm, takze to je v mediich. Diskuse na czech computer to dokazuji, protoze si tam stezuje spousta lidi. Je to tim, ze Verbatim si ty media nechava vyrabet u no name firem a pak to takhle dopada. Kazdopadne u me Verbatim dost klesl a prechazim na jiny, klidne i drazsi media. K multidiskum teda pribyva verbatim, ale doufam ze jenom kratkodobe. Takze urcite nedoporucuju verbatim 8X pearl white .
Verbatim Pearl White by měly být 8x CMC. CMC téhle mechanice sice nevadí, ale osmičky podle mě 4082 nezná. Nebylo by od věci nahodit nový firmware, buďto to problém vyřeší, pokud ne, pomůže změna médií. Každopádně CMC není kvalita jako MCC. Špatné ovšem nejsou.
Mna prekvapuje to, ze JEDINE media, ktore su CMC a su s nimi problemy, su Verbatim.
Odjakziva pouzivam Memorex a tie inu vrstvu ako CMC nikdy nemali a nemam s nimi absolutne ziadny problem ani na 4 ani na 8x.
1 Příloh-a(y)
už delší dobu je známo, že Verbatimky Pearl White dělají mnohým vypalovačkám problémy (možná hlavně těm starším) . Pioneer 110 sice na ně umožňuje zápis 12x a je i kvalitní, ale co jsem koupil 4 ks těchto médií, tak jedno je takový "zmetek" s uštíplým kouskem plastu na středu a médium v mechanikách jaksi vibruje, tudíž když Verbatim, tak jedině MCC nebo TY
Citace:
Původně odeslal PiT
JEDINE media, ktore su CMC a su s nimi problemy, su Verbatim....
Řekl bych, že každý výrobce dělá více jakostí a u Mitsubishi si zrovna vybrali Bčka...
DVD Verbatim je nejvetsi SHIT co jsem mel moznost drzet v ruce v pomeru cena/kvalita
Jasne, vypalovacka na ne asi bude stara. Kamos ma novejsi a jde mu to v pohode palit. Nicmene tohle jsou prvni media, ktere moje 4082B nezvladla. Firmware mi nic nevyresi, mam nejnovejsi oficialni verzi. Takze zmenim znacku. Slysim ted jenom samou chvalu na media Taiyo Yuden. Muzete nekdo doporucit/napsat vlastni zkusenosti???
Citace:
Původně odeslal peta303
Řekl bych, že každý výrobce dělá více jakostí a u Mitsubishi si zrovna vybrali Bčka...
Z toho ale vyplyva, ze je velmi pravdepodobne, ze budu mat Bcka aj od ostatnych vyrobcov (kvoli co najnizsim nakladom) a z toho vyplyva, ze su to shity :-|
[edit]
Khadgar:
Rainbow mal pred tyzdnom ci kedy problem s (tusim) 16x Verbatimami a LG4167B... Ked ich napalil na viac ako 4x, tak palenie padlo a boli necitatelne.
Ano, 16x Verbatim Advanced Azo+ - ale MCC (Mitsubishi Chemical), nie CMC. Viac ako 4x to nejde (skonci hned na zaciatku s chybou).
2 Příloh-a(y)
já Verbatimy beru jen MCC a TY a ještě mi pálení nepadlo, ale uznávám, že podle scanů v KProbe mi přijdou lepší u 16x pluska, obě média na scanech byly smaženy 8x
Citace:
Původně odeslal sid
já Verbatimy beru jen MCC a TY a ještě mi pálení nepadlo, ale uznávám, že podle scanů v KProbe mi přijdou lepší u 16x pluska, obě média na scanech byly smaženy 8x
Mam stejne zkusenosti...beru jen Verbatim DVD+R 16x MCC
Ale poměrně zajímavé je, že GWA 4164 a GSA 4166 naopak Verbatimky velmi chutnají... Skoro tak dobré jako Ricohy z NECu. Zatím jsem se setkal s neoblibou 16x Verbatimek jen u 4165 s prvním firmwarem (pak OK)... Předpokládám, že u 4167 to nebude jinak.
Mojej GSA LG4120B verbatimy DataLifePlus od MCC AZO+ 16x velmi chutia, prebieh napalovania dokonca lepsi ako u TY, ale rychlejsie ako 8x nepalim, zvacsa 4x. Vzdy sa oplati radsej priplatit a kupit kvalitnejsie media, dlhsie vydrzia a povacsine s nimi nie su podobne problemy.