Původně odeslal Haniz
zdravím pánové, používám balotinu tak tady jsou mé postřehy:
- jde to lehce rozmíchat v primalexu, dal jsem to 1:2 (půl kg primalexu a kilo balotiny) ale snese to víc, čím víc tím líp
- mám tmavěmodrý pokoj 5*2,5m a na tu 2,5m stěnu promítám na celou šířku. okolní stěny jsou tmavěmodré, takže to má ten efekt jak s tím rámečkem jak jste tu řešili. objedu obraz dokola tmavou páskou, aby to vypadalo pěkně
- ta balotina by byla ideal na sádrokartón, je hladký, rovný, moc nesaje barvu, stačí tenká vrstva nátěru válečkem, lepší než tahat novou omítku
- efekt vypadá podobně jako ten light fusion, jen je to mnohem jednodušší a levnější na provedení. je to vidět i ve dne nebo při rozsvíceném světle. ale tma je tma, za světla nevyniknou tmavé scény protože černé světlo neexistuje a projekční plocha je bílá
- kontrast a barvy, prostě bomba. při pohledu zblízka to září a balotina je dost jemná na to aby byla stěna hladká, vypadá to sametově
- nejsem malíř, takže jsou na stěně žídance, ale je to vidět jen při pohledu kolmo a já mám obraz od stropu dolů, takže se dívám pod mírným úhlem a žídy nejsou vidět. jinak úhly viditelnosti to má narozdíl od hrubé balotiny perfektní, řekl bych až 180°
- určitě by bylo dobré trochu nátěr přejet jemným smirkem nebo filcem, aby se očistily ty skleněné kuličky
doporučuju všem!!!!!