Kingmax 4x512 MB s Venice rev.E6
Snad tento dotaz bude patřit sem??
Chtěl bych v brzké době rozšířit operační pamět dokoupením dalších dvou modulů Kingmax 512 433 Cl2.5 ,ale nevím jak to bude šlapat(mám na mysli 400Mhz 1T atd.) tak bych uvítal názor,rady odborníků.
Sestava viz popis
Athlon 64 3400+ revision DH8-E6
DFI nF4 Ultra Infinity
Re: Kingmax 4x512 MB s Venice rev.E6
Vlastní zkušenost s Venice 3200+ a Asus A8N SLI:
s 2x512MB Kingmax DDR433 nebyl problém jet CPU na 2,5GHz a paměti na DDR500 2,5-3-3-9-1T v duálu
s 4x512MB Kingmax DDR433 jsem nyní rád, že dám CPU na 2,5GHz a paměti jedou maximálně DDR416 2,5-3-3-6-2T v duálu
Se čtyřma modulama a nastavením 1T mi to odmítá bootovat systém vždy (i když jede CPU na default a paměti dám na synchro DDR400). S nastavením 2T zase pro změnu nemůžu dostat frekvenci paměti výš než uvedených DDR416 (HTT 250, dělička na DDR333), pak hází Prime chybu do několika sekund/minut.
Nevím, jestli je to deskou, neschopným procákem nebo čím :-(
...k tejto problematike je na svethardware.cz pekny clanok od Eagla ;)
http://www.svethardware.cz/art_doc-F...400825C9E.html
jj, to je pravda a podle Eaglových tabulek platí pro tyhle Kingmaxy (protože jsou doublesided), že při čtyřech modulech dáš na 1T DDR200 a při 2T DDR333 (předpokládám, že jsou to "děličky" a ne reálná výsledná rychlost pamětí).
Respektive ty tabulky ukazují to, co AMD "garantuje", když to náhodou pojede lépe, tak máš prostě štígro.
Samozřejmě na ten článek jsem se díval a nebyl jsem z toho moc nadšenej tak jsem si říkal zkusím napsat na 4um třeba to nebude tak špatný ale asi bude.
Uvidíme kdyžtak to rysknu a koupím je - prodat je můžu vždycky
No nevím, ale já mám se 4 těmihle moduly v pohodě DDR480 CL2,5 3-3-6 2T, a to jak na DFI LanpParty Ultra-D tak na EPoX 9NPA+ Ultra
1T je samozřejmě problém jak s Venice, tak se San Diegem...
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
No nevím, ale já mám se 4 těmihle moduly v pohodě DDR480 CL2,5 3-3-6 2T, a to jak na DFI LanpParty Ultra-D tak na EPoX 9NPA+ Ultra
1T je samozřejmě problém jak s Venice, tak se San Diegem...
Takže by to u mě mělo asi taky valit při 2T.
Ještě jsem je vůbec netaktoval zatím nechávám procák trochu zahořet a pak uvidím co z toho vymáčknu
Dneska jsem přikoupil 2x512 Kingmax a jede naprosto v pohodě při 460 2.5-3-3-7-2T(1T jsem ani nezkoušel mám to nastavený v Biosu na Auto a nechce se mě v tom vrtat - je tam strašně možností nastavení který vůbec nevým na co jsou)
Propustnost pamětí klesla asi o 5% což mě vůbec nevadí hlavní jsou 2GB Operační paměti
Citace:
Původně odeslal Peter5110
Dneska jsem přikoupil 2x512 Kingmax a jede naprosto v pohodě při 460 2.5-3-3-7-2T(1T jsem ani nezkoušel mám to nastavený v Biosu na Auto a nechce se mě v tom vrtat - je tam strašně možností nastavení který vůbec nevým na co jsou)
Propustnost pamětí klesla asi o 5% což mě vůbec nevadí hlavní jsou 2GB Operační paměti
Gratuluju, je to velmi podobné, jako když jsem je takhle zkoušel já a je to velmi levné a elegantní řešení, pokud netrváš na 1T...
A máš tam IMHO ještě nějakou rezervu... ;)
já na desce MSI K8N Neo2 jedu taly 4×512RAM (2×A-DATA/2×Kingtone) taky pouze 2T...a čaování jsem musel aky trochu snížit při koupi Kingmaxů...maj ho horší jak ty Vitesty ...ale jede to...:-)
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Gratuluju, je to velmi podobné, jako když jsem je takhle zkoušel já a je to velmi levné a elegantní řešení, pokud netrváš na 1T...
A máš tam IMHO ještě nějakou rezervu... ;)
Díky,dohromady mě všechny 4 pameti vyšli asi na 5100kč což je za 2GB na téhle frekvenci a s CL 2,5 velice dobrá cena.Na 1T nějak netrvám stejně rozdíl ve výkonu je celkem malý.Vůbec netuším kde mají ty paměti(a i procesor) strop - zatím jsem nezkoušel kolik dají.Takhle mě to zatím stačí