-
Jak rozebrat vetrak?
Ahoj!
Ze serveru sem vymontoval 12cm Panaflo vetrak (108.3CFM@2500RPM), samo ze ho ztisim, ale potreboval bych poradit, jak ho rozebrat, protoze ta zaslepka zezadu (vetsinou byva pod nalepkou) nejde vyndat (resp. mi prijde ze tam zadna neni, prolis ano, ale zaslepka tam neni...) a vetrak ma zezhora otvor, ve kterym je videt kus hridelky, ale nechce se mi chlistat olej primo na ni (dost prasecina).
Rady porady? na netu sem nasel jenom navody na klasiku, totiz na vetraky s obyc. gumovou zaslepkou...
Diky
-
Re: Jak rozebrat vetrak?
len taka poynamka lechce OT: IMO ten vetrak nikdy nestisis na pouzitelnu uroven (tj. taku aby sa dal pouzit do WS a hovorit o nom ako o "tichom") ...
-
Je na te hridelce takova pojistka ve tvaru pismena C ? Jestli je, tak ji opatrne roztahnout a vytahnout hridel i s casti vetraku. Jinak si myslim ze pokud tam pojistka neni, tak nepujde rozdelat bez toho, aby se poskodil. Mne se to aspon u 2 vetrakku jeste zatim nepodarilo.
-
Co jsem takhle rozebiral vetrone ,tak povetsinou tam byla na hridelce segerovka ,kterou jsem musel opatrne roztahnout a sundat z hridelky ... bohuzel ve vetsine pripadu ,bylo ve vetraku vykrkane lozisko ...
-
tady se prave k zadny segrovce (to ve tvaru C = segrovka)nemam sanci jak dostat... ten otvor zepredu ma asi 6 mm v prumeru a zadna segrovka neni videt a zezadu neni zadna zaslepka.