Seriovy port jako vstup obrazu?
Zdravim, potreboval bych udelat ze serioveho nebo paralelniho portu vstup video signalu. Na druhe strane kabelu muze bejt cokoli ze SCARTu, S-Videa a kompozitniho videa (cinch). A jak by to bylo popripadne se zobrazenim obrazu v OS (Win nebo Linux)? Slo by obraz hodit do okna?
Re: Seriovy port jako vstup obrazu?
Myslim ze to nepujde uz z principu toho ze LPT ci COM je digitální rozhraní, zatímco SCART je analogovy.
Možná by ti mohlo pomoct, kdyby ses podíval na tento seriál:
http://www.root.cz/serialy/graficke-...-akceleratory/
(díly 26, 28 a 30)
a) potreboval by si A/D prevodnik, dale by byly potreba jeste jine podpurne obvody - pochybuju ze by si neco takoveho dal dohromady
b) rychlost COM i LPT portu je smesna, digitalizovany obraz tudy nema sanci projit v nejakem rozumnem rozliseni a framerate
c) cele je to nesmysl, sezen si grafiku s Video-in nebo nejakou starsi TV kartu.
Citace:
Původně odeslal Caleb
c) cele je to nesmysl, sezen si grafiku s Video-in nebo nejakou starsi TV kartu.
Jedna se o obstarozni notebook.
Pred par rokmi sa vyrabali webkamery na paralelny port - akurat bude problem to zohnat.
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Pred par rokmi sa vyrabali webkamery na paralelny port - akurat bude problem to zohnat.
No a k cemu mu bude web camera? Jestli sem to pochopil spravne tak on chce PC vyuzivat jako obrazovku k nejakemu zarizeni s analogovym vystupem.
Tak je pravda ze paralelni port ma v nejakem ecp/epp rezimu asi 2Mbity (myslim ze jednostranne), v te kamere by byl jak radic paral. portu, tak sou k ni drivery, porada zustava problem, jak k te kamere pripojit analogovy zdroj signalu (predpokladam ze snimac v te kamere je digitalni). Cele se mi to zda nerealne, sem zvedavej kam se tenhle thread vyvine :)
I kdyz se jedna o stary notebook, mel by mit nejakej CadBus slot - nedelaji se do nej USBcka? Na USB by si pak zarizeni s videovstupem asi sehnal.
Ked nema USB, tak nema pravdepodobne ani CardBus, ale len PCMCIA (ak vobec).
Vidis, plete se mi to :)
Urcite neco takoveho pujde sehnat. Tohle je ale nejaka 32bit.
Ma-li ten notebook slot, vidim to jako nejschudnejsi reseni.