Jaký externí box na 3.5" HDD ?
Poradťe jaký externí box na 3.5" HDD Seagate Barracuda 120GB ATA133 7200rpm 8MB?
Zaujaly mě tyhle tři, ale nevím který by byl ten nejlepší:
Akasa AK-EN-02BKEU 3.5" - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29813
ST-LAB Externí box pro 3,5" USB 2.0 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25623
Thermaltake A2295 MAX4 3,5 USB 2.0 Enclosure - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34663
Díky
Re: Jaký externí box na 3.5" HDD ?
osobne mam 2 boxy ( HP persoval media drive a Welland ME-720U2 ) a osobne mi prijdou vlastnostma stejny. az na to, ze to HP nema vypinac na boxu. Takze pripojovani a odpojovani za chodu je nutne provadet pripojenim do zasuvky. To je pro me osobne trochu nepohodlne. Rozdil je pro me osobne pouze v tom vypinaci a v designu. a Ten designovej rozdil nejak neresim.
Nejlepsi asi bude, otestovat primo na prodejne ten ext. box s diskem.Podminkou ale asi bude mit ntb, at to mas kde zkusit.
Nestudoval jsem to podrobneji, ale treba ext. box ST-LAB Externí box pro 3,5" USB 2.0 ma uvedene, ze je jen do 100G.Dale bych pak hlavne otestoval rychlost cteni/zapisu a pak moznost vytvoreni partition...No a pak je jasne, kterej z nich to bude...
Pred pul rokem jsem kupovat HD BOX iMex USB 2.0 pro HDD 3,5" s 300G diskem a vse bylo ok...podle vyrobce je do 300G, vetsi disk jsem tam nezkousel, tak nemohu posoudit.
Citace:
Původně odeslal Piero
Nejlepsi asi bude, otestovat primo na prodejne ten ext. box s diskem.Podminkou ale asi bude mit ntb, at to mas kde zkusit.
Nestudoval jsem to podrobneji, ale treba ext. box ST-LAB Externí box pro 3,5" USB 2.0 ma uvedene, ze je jen do 100G.Dale bych pak hlavne otestoval rychlost cteni/zapisu a pak moznost vytvoreni partition...No a pak je jasne, kterej z nich to bude...
Pred pul rokem jsem kupovat
HD BOX iMex USB 2.0 pro HDD 3,5" s 300G diskem a vse bylo ok...podle vyrobce je do 300G, vetsi disk jsem tam nezkousel, tak nemohu posoudit.
nerozumim, proc by externi box umel 100gb, ale neumel 120gb? to se mi nejak nezna....
nedavno som znamemu kupoval tento http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=60&zbo=62303 a dost v pohode az na to svetlo :) hlucnost disku to sice netlmi vobec, na druhu stranu sa to ale fajn chladi (teda 320GB WD som nezahrial poriadne ani 100GB kopirovanim) ... inak tie limity su skor do 137GB a potom vsetko nad, neni technickeho dovodu, preco by suplik vedel 300 a nevedel 500 GB disky :)
Citace:
Původně odeslal Grizzzzly
nerozumim, proc by externi box umel 100gb, ale neumel 120gb? to se mi nejak nezna....
Takze to zkusim vysvetlit specialne pro tebe: psal, jsem, ze ten box ma uvedene a CC, ze je do 100GB.Podkud kliknes na ten odkaz toho boxu, tak to tam najdes v tech. specifikaci.
Citace:
Původně odeslal MadCap
inak tie limity su skor do 137GB a potom vsetko nad, neni technickeho dovodu, preco by suplik vedel 300 a nevedel 500 GB disky :)
Pisu tady jen to, co jsem precetl na krabici od toho boxu...nevim, proc by to nemelo umet vic jak 300GB, ale taky jsem tam vetsi disk jak 300GB nemel.
Citace:
Původně odeslal Piero
Takze to zkusim vysvetlit specialne pro tebe: psal, jsem, ze ten box ma uvedene a CC, ze je do 100GB.Podkud kliknes na ten odkaz toho boxu, tak to tam najdes v tech. specifikaci.
specielne pro Tebe - nejsem clovek, kterej slepe veri vsemu, co uvidi nekde napsany. dumam nad tim, proc by USB, kterymu je jedno, jak velkej disk pripojis, vadil stejnej disk ( kuprikladu 120gb ) jen zasazenej do tohodle boxu, kdyz v jinym boxu jde... opravdu mi neni jasne, co muze byt v tom boxu tak jine, ze se tim lisi od ostatnich.
Citace:
specielne pro Tebe - nejsem clovek, kterej slepe veri vsemu, co uvidi nekde napsany. dumam nad tim, proc by USB, kterymu je jedno, jak velkej disk pripojis, vadil stejnej disk ( kuprikladu 120gb ) jen zasazenej do tohodle boxu, kdyz v jinym boxu jde... opravdu mi neni jasne, co muze byt v tom boxu tak jine, ze se tim lisi od ostatnich.
no moze tam byt iny cip, ktory to nebude vediet adresovat, rovnako ako v biosoch, ale tam je hranica tak isto ako v biosoch 137GB teda potreba 48bit adresovania, takze cokolvek co zvladne 137GB+ zvladne hocico :D
Citace:
Původně odeslal MadCap
no moze tam byt iny cip, ktory to nebude vediet adresovat, rovnako ako v biosoch, ale tam je hranica tak isto ako v biosoch 137GB teda potreba 48bit adresovania, takze cokolvek co zvladne 137GB+ zvladne hocico :D
mno nerikam ne... ale nejak mi unika smysl proc by tam dali o 1,05kc levnejsi cip? :) je to znacne omezeni konkurenceschopnosti... nehadam se... ale zda se mi to divny.
Citace:
Nebudu tady psat, co uz napsal MadCap.Rukama mne proslo uz nekolik boxu, at pro disky, tak i pro opticke mechaniky, takze vim, v cem se lisi...