Aku dosku pre AMD Athlon64 X2 3800+ DUALCORE BOX Socket 939
nenasiel som u nas nis okrem Asusu a Asus nechcem!
Printable View
Aku dosku pre AMD Athlon64 X2 3800+ DUALCORE BOX Socket 939
nenasiel som u nas nis okrem Asusu a Asus nechcem!
Ak mas fakt na vyber iba ASUS tak doporucit ti mozem AN32-SLI Deluxe to je fakt spickova doska tam sa nemas coho bat ale je relativne drahaCitace:
Původně odeslal cluzoe
keby si sa dostal aj k inym znackam tak asi DFI LP NF4 Ultra D je best
s teto deskou nemas co zkazit
DFI LP NF4 Ultra D
bojim sa trochu tho biosu zevraj tam ja tej DFI LP je to dost huste!!!Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
to je pravda, ale myslim, ze to zvladne i ,,prosty uzivatel,,Citace:
Původně odeslal cluzoe
prece to neni deska pro hornich 10tis.
je o ni dost a dost napsany, recenze i s obrazkama z BIOSu
tu desku ma hodne lidi, takze kdybys neco nevedel, muzes se kohokoliv zeptat
to je podle me jedna z nejvetsich prednosti teto desky
ma ta doska podporu X2 ???Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
Myslim ze bez problemu. I kdyby mela nejakej starsi BIOS, mela by to nacist jako Unknown Processor ale stejne spustit. A pak to v poho vyresi novej BIOS...ale nemyslim ze by to bylo treba. O mym Opteronu se taky rikalo ze neni oficialne podporovanej (aspon v te dobe, kdyz sem ho kupoval) a nasel se rovnou spravne...Citace:
Původně odeslal cluzoe
samozrejmne ze maCitace:
Původně odeslal cluzoe
http://www.dfi.cz/biosy.php?id_produkt=839
http://www.dfi.com.tw/Product/xx_pro...YPE=LP&SITE=US
Neboj, zvladne to i taková lama, jako jsem já... :)Citace:
Původně odeslal cluzoe
:lol: ;) ale uznaj, ze od intuitivnosti a jasneho vyznamu to ma fakt daleko :DCitace:
Původně odeslal Darth Maul
Asi jo, ale dalo se to nastudovat, takže bych to viděl jako zvládnutelné...Citace:
Původně odeslal MadCap
Takze som sa rozhodol pre X2 4200+ dosku DFI LP
doska bude od Darth Maul ak sa dohodneme ! ? !
takze z obchodu nebude nic tak zhanam dosku dalej...Citace:
Původně odeslal cluzoe
Já taky budu kupovat X2, ale čekám na nový VIA chipset K8T900. Zatím se mi z předběžných testů moc líbí.
Škoda, že desky ještě nejsou a bude se na ně muset ještě nějaký čas počkat.
Taktovat CPU nebude, jde mi především o maximální stabilitu, takže mě nebudou vadit pravděpodbně horší taktovací možnosti než s nforce (i když to tak být nemusí, to se teprve uvidí).
Kromě toho, že se mi ten chipset líbí více než nforce, tak nforce je pro mě vyřazen ze hry. Mám doma totiž momentálně několik Maxtorů 400GB z nové řady DiamondMax 11, které bych rád používal.
Takze nakoniec mam toto AMD 64 X2 4200+ a dosku EPoX 9NPA3J :-)
a preco sa ti nepaci nforce? ma azda nieco horsie ako via? nforce4 tu ma vela userov a je uz dost odladeny,napr. dosky od DFI a Asusu nforce4 su na vysokej urovni, takze nieje co riesit.Citace:
Původně odeslal MlokCZ
Precti si jeste jednou jake ma disky, tomu bych rekl jako dost padny argument proc nechtit nforce ;)Citace:
Původně odeslal kvoco
uz som si to nasiel, ze maju problemy s nforce .... s maxtorom tu ide dolu vodou...este ze som kupil seagate
ROFL a to vies ze seagate kupil maxtor? a ze to nemusi/nie je tak uplne len chyba maxtoru ale nieco si na tom namrvila aj nVidia? :)Citace:
Původně odeslal kvoco
No ty disky jsou sice hlavní důvod, ale ne jediný. Já preferuju v případě netaktování s A64 VIA chipset před nforce.Citace:
Původně odeslal kvoco
Můj názor na VIA je takový, že je s A64 obecně mnohem méně problémový a stabilnější. A to že je o píď méně výkoný než nforce (a tohle už většinou stejně záleží na konkrétní desce při těch malých rozdílech) a že většinou jde nforce lépe taktovat je pro mě zcela nepodstatný.
ak nebudes taktovat tak VIA je celkom slusnaCitace:
Původně odeslal MlokCZ
ale ja som kvoli taktovaniu zobral nforce4 a nelutujem :-)
no nevim jestli by byl nejakej problem s taktovanim na VIA chipsetech, samozrejme ze treba nedosahnes tak vyskoeho FSB, ale taktovat se na tom da a dost slusne, vyhoda ze VIA netopi zdaleka tolik co nVidia.Citace:
Původně odeslal cluzoe
To topení jsem úplně zapoměl zmínit, to je další důvod pro VIA, nesnáším aktivní větráky na nforce (a ne každý chce hned po koupení desky sundavat originál chladič z chipsetu a dávat velký pasiv, který to uchladí).Citace:
Původně odeslal honzAK
Na VIA samozřejmě taktovat lze taky slušně, já tím myslel hlavně ještě 754 socket a VIA K8T800, se kterým jsem rok naprosto spokojen (konkrétně deska GA-K8VT800 Pro), už dlouho se mi nepoved počítač s kterým jsem neměl za rok ani jeden pád windows). Ten nemá AGP/PCI lock a tudíš na taktování opravdu vůbec není (což mě je ale úplně jedno).