Dobrý deň mám jednu prosbu. Cím najlepšie odstrániť teplovodivú pastu? Môže sa pri odmastení plochy jadra použiť alkohol ?
Printable View
Dobrý deň mám jednu prosbu. Cím najlepšie odstrániť teplovodivú pastu? Môže sa pri odmastení plochy jadra použiť alkohol ?
Search!!! :rolleyes:
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=27380&highlight=odstran%C4%9Bn%C3 %AD+pasty
Ja napriklad pouzivam odlakovac me drahe poloviny ;-)
Perchloretylen....jeste me nikdy nezklamal
ja pouzivam tech. benzin nebo lih
Ja pouzivam taky lih nebo odlakovac, tan me nikdy nezklamal. Taky neni spatny Izopropylalkohol
Ja poslednú hodne dlhú dobu používam WD40 (nesrandujem)...pekne vyčistí aj striebornú pastu a dokonca aj ružovú žuvačku aj niekedy používanú žltú pastu (ASROCK + DFI..).
Gabo: to ma vyhodu, mas jistotu, ze ti nekoroduje heatspreader ;-)
wow...WDcko...to bych nikdy nerekl, ze se hodi i na cisteni prociku. Proste je to fakt asi na vsechnoCitace:
Původně odeslal GABO
Autor sa pýtal na čistenie a ja som mu ho poskytol :) to, že je to mastné a to treba pretrieť niečím čo to odmastí je snáď samozrejmosť :pCitace:
Původně odeslal šaman
Pouzivam lih s benzinem + bunicitou vatu. Fungujeto na pastu i zvykacku, ale da to praci. WD dost mozna bude fungovat lepe. Asi budu muset zkusit :)
co je to WD40?:oops:
WD40 vyzerá takto. A fakt sa s ním pracuje suprovo..:)
...hlavne sa s WD40 paradne odstranuju samolepky a zvysky lepu po samolepkach :pCitace:
Původně odeslal GABO
[joke]...a zda sa mi, ze jak v juznych krajinach na vsetko mozne pouzivaju olivovy olej, tak Gabo ma zase WDcko :mweheh:[/joke]
ono WD40 je v bastl kruhoch snad aj liek na reumu ;) aj rekalmy na WD40 su v tom duchu ze to je proste zazracna vodicka :D
Pouzivam jej na cisteni kontaktu u baterie, vyborne promaze vetracky, je to opravdu skvela vec. Jo a jdou s nim dobre sundavat i dalnicni nalepky.:)
u nás ve firmě se používá metoda líh a hadr + u starejch procíků na s.A takový ty tyčky s vatou na dočištění když pasta sleze z jádra někam jinam
No ja bezne pouzivam 99% isoprophylalcohol, taha mi to bracha z prace....ucinnost super
Ja sem dirve pouzival odlakovac tedka uz pouzivam technicky lih :)
Dovolim si ozivit tohle tema:
Cim odstranit zbytky stribrne pasty Z KONTAKTU CPU (s775) ???
- jeden clovicek mi poslal CPU a v tom obalu se to mirne opatlalo ze vsech stran :o
- tech. benzin nemam odvahu pouzit dokud mi nekdo nepotvrdi ze tim neco nepohnojim na tech ploskach (je to asi pozlacene + nejaky SMD kolem jadra)
Benzinem tu pastu neodstranis - lihem ano - ovsem jak to bude snaset CPU nevim (ale nevidim duvod proc by nemel - je to neagresivni chemikalie, vuci beznym kovum inertni - nevic to odmastuje)
co kolik salkoholem pouzivam-tech. lih nebo kolinskou-proste cokoliv s alkoholem. Pak hadru nebo papir. ubrousky.
Tak jsem to prubnul lihem. Mam doma 60% lekarsky lih bez dalsich primesi, tak sem to osmudlal spachtli do usi a pak osusil papirovym kapesnikem. Snad to bude OK.
No já to vždycky jen důkladně utřel do papírového ubrousku a nemyslím, že by bylo nutné používat nějaké rozpouštědla. Aspoň mě to vždy šlo dolů pěkně...
No klasicku pastu das utierkou dole ako nic, horsie su pasty zuvackoveho typu, pripadne pasty strieborne, ktore len tak dole nedas..;)