Re: Novy 19" LCD Benq se 2ms
...info o tomto LCD je vonku uz dva mesiace, takze az taka "novinka" to neni, len dostupnost na trhu bola uvadzana 1/2006
Citace:
Rychlost panelu budiž vykoupena udávaným počtem barev 16,2 miliónu (které se „dopočítávají“ ditheringem z 262 144 odstínů, panel je tedy „6bitový“).
http://www.cdr.cz/a/15670
2ms je dost skresleny udaj. Skor vyjadruje iba zhasnutie alebo rozsvietenie bodu pri idealnom prechode z jednej farby na druhu. Pry tejto rychlosti to je urcite TN panel, cize nic moc farby a uhly, ale to je iba predpoklad, cest vynimkam ;-)
Citace:
Původně odeslal VodnikIN
2ms je dost skresleny udaj. Skor vyjadruje iba zhasnutie alebo rozsvietenie bodu pri idealnom prechode z jednej farby na druhu. Pry tejto rychlosti to je urcite TN panel, cize nic moc farby a uhly, ale to je iba predpoklad, cest vynimkam ;-)
...tak o tom snad nikto ani na sekundu nezapochyboval, ze to je TN ;)
Asi Benq vymyslel novu metodu merania odozvy...
Pravda...Nemusi byt dobry ale treba dobry bude...Prave proto bych rad vedel od nekoho (kdo si ho popripade koupil),jakej je (rychlost,uhly pohledu a tak dale).Treba bude lespi nez Acer AL1951BS (co se tyce zobrazovani barev,rychlosti,uhlu...) a nez napr. Samsung 930BF.Bavime se samozrejme o te nizsi tride LCD...
Citace:
Původně odeslal Luk(y)isek
Pravda...Nemusi byt dobry ale treba dobry bude...Prave proto bych rad vedel od nekoho (kdo si ho popripade koupil),jakej je (rychlost,uhly pohledu a tak dale).Treba bude lespi nez Acer AL1951BS (co se tyce zobrazovani barev,rychlosti,uhlu...) a nez napr. Samsung 930BF.Bavime se samozrejme o te nizsi tride LCD...
...mno neviem ci ten Benq bude lepsi ako tebou zmieneny Acer alebo Samsung v uhloch a farbach, kedze su to vsetko TN panely :!:
Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
...tak o tom snad nikto ani na sekundu nezapochyboval, ze to je TN ;)
By si sa niekedy divil ;-)
A do roka je tu panel s odezvou -1ms :-D
Citace:
Původně odeslal Luk(y)isek
Tak jsem vcera otevrel novy Computer a hned jsem ziral na jednu velmi zajimavou novinku -
19" LCD Benq FP93GX se 2ms,kontrastnim pomerem 700:1 a jasem 300cd/m2... :) a Cena by pritom mela byt cca 10500Kc...
Pokud ma nekdo z Vas s timto LCD uz nejaky zkusenosti nebo vi o nejakych dobrych testech,tak at se take podeli...Moc diky
19" Benq FP93GX:
http://www.grafika.cz/art/hw/BenQ-FP93GX-2ms-nov.html
IMHO ja slysim BENQ a uz rikam NE. Nikdy dobry zkusenosti. Parametrove to muze byt treba 0,01ms
Tak jak to vidite s timto LCD?Nenasel nekdo nejaky test nebo ma uz nekdo nejaky zkusenosti?Celkem by me tento model zajimal co se tyce kvality obrazu a rychlosti odezvy...
Já si také myslím, že to Benq s těmi hodnotami dost přehání. Nějak k této značce nemám vztah. 2ms to určitě nebudou.
Radši bych sáhnul po výše jmenovaném Aceru či Samsungu.
Benq monitory patria všeobecne k tým lacnejším, priemerným typom. U nás sa dobre predávajú vďaka nízkej cene. Ale podľa mojich osobných skúseností musím povedať že domov by som ich asi nechcel. Doma mám teraz Samsung 940B s Pivot-om :cool: a je super, síce farby priemer ale má veľmi dobré uhly aj podsvietenie a kontrast. A design je 1+ :p
Ja osobne Benq taky nijak moc neberu,ale tohle mi prislo celkem slusny,ale jak nekdo psal vyse,Benq to asi pekne prehani...Myslim ze zatim u me asi vede Acer a Samsung...
Prostě a jednoduše SHIT... :D
Tak mi to porad neda spat a tady je vetsi info (specifikace):
http://www.dxt.cz/?s-sn=MO-BenQ-FP-9...ti&StiId=52075
A uz ho nekdo ma??Docela me zajima jestli je "celkem dobry"...
vypada dobre, ale vsadim se, ze zase omr*ali komponenty a material
to je totiz Benq...
Benq nikdy vice! Dobre zvaz koupi...
Nekde sem četl, že 2ms je šedá do šedý, jinak má 6ms! ale chtělo by to podrobný test...
Už jej mám druhý den doma, takže pokud budete chtít můžu vám o něm něco napsat, ale budou to spíše subjektivní dojmy.
Citace:
Původně odeslal pedik
Už jej mám druhý den doma, takže pokud budete chtít můžu vám o něm něco napsat, ale budou to spíše subjektivní dojmy.
No sice uz o nem nejak moc nepremyslim,ale Tvoje poznatky by se urcite hodili,co kdyby....
Hod sem kdyztak nejaky vysledky z her,filmu a tak podobne...
Model 91GP mi prijde zajimavejsi. Je to MVA a nevypada spatne. Jen ta znacka Benq me trochu zarazi.
Mno ja se teda v monitorech moc nevyznam, ale Benqu bych neveril ani nos mezi ocima :).
Citace:
Původně odeslal Koudy
Mno ja se teda v monitorech moc nevyznam, ale Benqu bych neveril ani nos mezi ocima :).
no tak to ti zaručím že by jsi nesměl věřit nikomu :-D a by to bylo objektivní....u PVA a MVA obrazovek je přechod z tmavé (černé) do bílé stále někde u 12-16ms (u těch nejlepších) uvadí se pouze ideální odezvy..to je staré..
Beng je výrobce jako každý jiný..nevidím v nich podstatné rozdíly!
Citace:
Původně odeslal Bomba
no tak to ti zaručím že by jsi nesměl věřit nikomu :-D a by to bylo objektivní....u PVA a MVA obrazovek je přechod z tmavé (černé) do bílé stále někde u 12-16ms (u těch nejlepších) uvadí se pouze ideální odezvy..to je staré..
Beng je výrobce jako každý jiný..nevidím v nich podstatné rozdíly!
Tak samozrejme musim brat v uvahu to ze proste spotrebitel muze chytnout zrovna spatnej kus ze... Takze se to tak asi rict neda. Ja si delim na vyrobce na ty nejlepsi (podle me samozrejme :) ), coz je treba MSI, Viewsonic, Eizo, Logitech, Western Digital,...
A na ty horsi : Genius, ASUS, Seagate, AOC
Tohle deleni vychazi z toho co jsem sam zkusil nebo co vidim u znamych, takze je znacne subjektivni.
Jo jeste dotaz : co to je PVA a MVA? (znam akorat LCD a CRT :) )