Přímá Wi-Fi síť bez AP (tzv. Ad-hoc)??
Chci se zeptat,zda by bylo mozny propojit moje PC s NB primo pres Wi-Fi sit,napr. pomoci Wi-Fi klicenek, bez pouziti AP a tak podobne.Neco jako propojeni dvou PC pres krizeny kabel.
Mam na PC net,takze bych chtel,aby bylo mozne se v nejakem okruhu s NB pripojit...proste normal sit...Diky
Re: Přímá Wi-Fi síť bez AP (tzv. Ad-hoc)??
Ak wi-fi zariadenie podporuje bridge mod malo by to ist bez problemov.
Ted na to prave koukam v novem Computeru...Maj tam napsany,ze to jde,pokud nejsou PC od sebe prilis vzdalene a ze jde propojit tyto PC primo mezi sebou (vic tamtoho bohuzel nemaj).
Otazkou jen je,zda by to slo prave s Wi-Fi klicenkami a zda uz se to nekdo takhle pokousel rozchodit,abych vedel jak to funguje...
No zadnou klicenku u sebe sice nemam, ale myslim si ze v principu by mely vsechny klientske zarizeni umet ad-hoc.
Citace:
Původně odeslal MV
No zadnou klicenku u sebe sice nemam, ale myslim si ze v principu by mely vsechny klientske zarizeni umet ad-hoc.
No na 99,9% by ad-hoc vetsina zarizeni umet mela...Ted bych jen potreboval od nekoho potvrzeni (kdo to zkousel) jak to slape.
Ano.
Ad-hoc umi prakticky kazde zarizeni, pokud koupis dve stejne USB klicenky budes mit uspech zarucen prakticky na 100 %
Mel sem takhle spojen NTB s PC pomoci dvou PCMCIA karet...trosku sem s tim sice bojoval :) ale byl to problem starych ovladacu a dvou rozdilnych karet.
zatim jsem nenarazil na wifi ktera to neumela...
Tak to vypada slibne...
Jen bych chtel jeste vedet,zda pujde v poradku nastavit internet aby sel i na jiz zminenem NB(pokud bude to pripojeni pres Wi-Fi klicenky).Mam internet prave pres Wi-Fi (antena,PCI karta),tak aby se to nejak s Win nepralo...Ale to uz nejspis placam :)
EDIT: Tak jsem se bohuzel dozvedel jednu nemilou vec (nevim ale jestli je to pravda).Pres ten ad-hoc sit jde udelat,ale pry vetsinou nejde zprovoznit zdileni internetu (a to je prave to co potrebuju) :(
Nikdy jsem to nezkousel, ale proc by to pri spravnym nastaveni neslo?
Pry se musi nastavit Wi-Fi u toho PC (do ktereho je priveden net) mod AP a u druheho klient a stejne to asi pry nejde...
Chtelo by to zjistit od nekoho,kdo se podobnym problemem zabyval.Docela by se mi to hodilo (nechce se mi porad vytahovat kabel na propojeni s NB)...
Citace:
Původně odeslal Luk(y)isek
EDIT: Tak jsem se bohuzel dozvedel jednu nemilou vec (nevim ale jestli je to pravda).Pres ten ad-hoc sit jde udelat,ale pry vetsinou nejde zprovoznit zdileni internetu (a to je prave to co potrebuju) :(
Teoreticky je to uplna blbost, pretoze su to dve rozne vrstvy. Ale M$ vzdy niecim prekvapi :D
Ja ti popisu jak to mam udelany doma ....nebo co mam spolu spojeny
1. NTB -- model :HP nx9105 , s interovanou wifi (54Mbps) , WINXP HOME ...
http://h18002.www1.hp.com/products/q...11900_div.HTML
2. PC -- wifi karta Edimax EW 7128g (54Mbps),WINXP PROF ...
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.as...CatId=18845195
Na PC mam akorad nainstalovany program WINPROXY 1.5.3 ,pak uz staci nastavit si sit ve WIN a melo by to jit . Nemela by to byt zadna veda .
Ale mel jsem problemy se spojenim W2000 a WXP ....na tom mi wifi sit nechtela zaboha chodit .
Ahoj ,mám tuhle situaci: mám PC s připojením k netu chello a kartou http://www.alzasoft.cz/d48463/188442...-11-54mbps.htm a potebuju ho bezdrátově nasdílet do notebooku ACER s integrovanou WiFi.
Už jsem pochopil, že o musím udělat AD-HOC, ale nevím jak to udělat na tom NTB z WIN, nějak jsem nenašel něco blbuvzdorného, jako třeba zaškrtnutí možnosti AD-HOC nebo tak, nemohl by mi prosím někdo poradit?
Musí být to AD-HOC nastaveno na obou kartách? co nějaké konkrétnější nastavení? prosím poraďte, jsem z toho vážně neštastnej a vyhedávání už jsem zkoušel...
sice nevim co tam dela ta pani, ale tohle je takovej user friednly navod :)
http://www.microsoft.com/windowsxp/u...02april08.mspx