OC Geforce 4 MX440 SE, snížení bodů v 3D Marku 01
Czuss
Jedná se o grafiku od inno3D gpu 250Mhz , ddr 333Mhz 128ram/128bit
při OC jádra, paměti nebo obojího se sníží počet bodů v 3D marku 2001...
Garfika je dostatečně chlazená chladičem z hliníku, kterej byl původně na celeronu 700Mhz a ofukuje ho jedna 60tka + 120 větroň...
Čim to je?
Jinak teď jsem to zkoušel s Radeonem 9000 a když zvednu cokoli, vždycky se to projeví zvednutím bodů...
Re: OC Geforce 4 MX440 SE, snížení bodů v 3D Marku 01
Jsi si jistý, že se nepřehřívá? Respektive, že máš dobře nasazený chladič? Takto se projevoval normální termal throttling.
eee chlazená je opravdu dobře když šáhnu na ní z druhý strany jak je gpu tak můžu říct že je vlažná.. a o pamětech ani nemluvě :-)
Čím taktuješ? Rivatunerem? Zkus nahodit jiné, resp. starší ovladače.
jj Rivatunerem, no vyndám ten Radeon a zkusim to s jinejma ovladačema a jinej soft...
Ten rivatuner je dobrý, spíš zkus jiné ovladače. Chyby v obraze nedělá?
Tak beru z5
Dal jsem jí tam místo toho Radeonu ... a nestačim se divit.
Ve woknech je to ok... pasiv ledovej jádro z druhý strany teplý.
Tak dám 3D Mark 01 a no pasiv studenej (nebo vlažňounkej) a gpu z druhý strany peček jak čert ani prst tam neudržim... a to jsem i šroubky utáhnul... no zejtra jdu koupit teplovodivou pastu, sundám pasiv a dám to tam znova...
Ale nechápu tenkrát co jsem to přidělával fakt nepekla.. no změna je život :-)
Hlavně, že jsme to vyřešili ;)
No tak jsem z ní sundal pasiv vyčistil, tak zejtra to tam zas nanesu a uvidí se.
Teďkon jsem šáhnul na ten radeon , má pasiv a schválně jsem nedal žádnej větroň k tomu a mám otevřenej case = takže žádný proudění vzduchu a je ten pasiv aspoň pěkně teplej což se u mx nedá říct tak jsem zvědavej jak to bude chladit zejtra :-)
Bych se docela divil, kdyby to pomohlo, on totiž žádnej "termal throttling" GF4MX nemá.To měly až GF FX. Prostě buďto jede, nebo se to přehřeje a kousne, samo sebou lepší chlazení jí jenom prospějě nejen k vyžším taktům, ale fak by mě překvapilo, kdyby se něco změnilo.
Jo a btw jen mě napadla taková blbost. U už se mi v rivatuneru stalo, že karta která byla taktovaná plácnu default 300/600 se po zapnutí podpory OC hlásila jako v default třeba 200/450, takže člověk doměle nataktoval třeba na 260/500 ale ve skutečnosti podtaktoval. Prostě si jen spusť ten HW monitoring, vypni OC, udělej testy a pak ho zapni a nataktuj to, jestli se ti ta frekvence opravdu zvedá. Nic jinýho mě nenapadá.
Citace:
Původně odeslal DOC_ZENITH
Bych se docela divil, kdyby to pomohlo, on totiž žádnej "termal throttling" GF4MX nemá.To měly až GF FX. Prostě buďto jede, nebo se to přehřeje a kousne, samo sebou lepší chlazení jí jenom prospějě nejen k vyžším taktům, ale fak by mě překvapilo, kdyby se něco změnilo.
Jo a btw jen mě napadla taková blbost. U už se mi v rivatuneru stalo, že karta která byla taktovaná plácnu default 300/600 se po zapnutí podpory OC hlásila jako v default třeba 200/450, takže člověk doměle nataktoval třeba na 260/500 ale ve skutečnosti podtaktoval. Prostě si jen spusť ten HW monitoring, vypni OC, udělej testy a pak ho zapni a nataktuj to, jestli se ti ta frekvence opravdu zvedá. Nic jinýho mě nenapadá.
GF4mx opravdi throttling nemá, ale posledních 5-10MHz kdy to eště běží už se výkon nezvyšuje, ale naopak snižuje. Myslim že tam sou nějaký korekce chyb a když to člověk přežene tak už to dělá tolik chyb, že to opravování to zdrží natolik, že je to ve výsledku pomalejší než když je takt o trochu nižší, ale míň chyb.