Problemy pri vytvoreni pola-striping
Kupil som dva disky WesternDigital WD1600SD-01KCC0
Chcel som ich zapojit do pola na mojej doske vyuzitim RAID-striping ktory umoznuje chipset NF4 Ultra.
Pri instalacii Win XP som stlacil F6 a natiahol som ovladace, aj ich nacitalo, naslo disky zapojenene v poli, naformatoval som tuto particiu a pekne to pokracovalo az ked natahovalo subory tak vypisalo, ze nevie nacitat nvraid.sys a vsetky ostatne subory potrebne k podpore RAIDu. Kedze moja doska ma este jeden RAID čip (Silicon Image) tak som to skusal aj tam, ten ma vlastne ovladace a tak som dufam ze to pojde ale staslo sa to iste. To pole fakt potrebujem ale neviem ako ho dostat cez tie 32bitove XPecka.
Pri 64bitovych Win XP mi to problem nerobilo.
Prosim poradte. Dik.
Re: Problemy pri vytvoreni pola-striping
sice trosku offtopic, ale ty opravdu potrebujes prijit o data?
nie nepotrebujem, ja proste verim ze to bude fpohode.
fajn, tak ja uz te s offtopicem nebudu obtezovat. ale pokud cirou nahodou budes mit cas, tak si vyhledej thready ohledne strippingu ( raid 0 ). podobne zacinajici thready a posleze dotazy s protahlym oblicejem, jak z toho dostat data zpet. je jich tu nekolik. vic uz offtopicovat nebudu.
Citace:
Původně odeslal miseno
Kupil som dva disky WesternDigital WD1600SD-01KCC0
Chcel som ich zapojit do pola na mojej doske vyuzitim RAID-striping ktory umoznuje chipset NF4 Ultra.
Pri instalacii Win XP som stlacil F6 a natiahol som ovladace, aj ich nacitalo, naslo disky zapojenene v poli, naformatoval som tuto particiu a pekne to pokracovalo az ked natahovalo subory tak vypisalo, ze nevie nacitat nvraid.sys a vsetky ostatne subory potrebne k podpore RAIDu. Kedze moja doska ma este jeden RAID čip (Silicon Image) tak som to skusal aj tam, ten ma vlastne ovladace a tak som dufam ze to pojde ale staslo sa to iste. To pole fakt potrebujem ale neviem ako ho dostat cez tie 32bitove XPecka.
Pri 64bitovych Win XP mi to problem nerobilo.
Prosim poradte. Dik.
Ja sem taky mel s RAID 0 problém a bylo to tím že sem mel osekaný windwosi XP SP2 pomocí nLITE díky nemu se ovladace zavedné přes disketu neskopírovaly na disk nebo tak neco a po restartu je win nenašly. Tak jesli mas taky potuněný win tak skus normalni a pojede to.
Kdyz sem s RAIDem laboroval, tak se mi ho pod winXP nepovedlo rozjet - widle neustale videly disky 2 nebo jeden ale 1/2 kapacity ... Po dlouhym laborovani se vsim moznym sem zkusil proste raid vytvorit ve widlich misto z biosu. Mno fungovalo, zel rychlost byla zalostna, neco kolem 5MB/s maximum.
Tudiz sem se na to ... a nechal ty dva disky samostatne, vpoho prelezou 25MB/s.
BTW: mam na nich ext3 a ve widlich Ext2IFS_1_10a.exe
Nejjednodušším řešením je podle mě si upravit instalační CD Widlí pomocí nLite(tzn. integrovat na něj ty ovladače RAIDu)
Souhlasím s Jodou takhle jsem to taky řešil.
Bohužel pro tebe souhlasím i mISHAu.
Stripping je nejrychlejší způsob jak zešedivět, začít kouřit, a slintat.