Redukce CT-479, pameti a problem s CPU-Z
Odesly mi pameti G.skill naprosto zahadnym zpusobem. Proste jsem vypnul PC a pocitac se znovu nerozbehl. Prisel jsem na to, ze je problem v jednom modulu.
Chtel jsem posilat pameti na RMA, ale dnes jsem narazil na thread na xtremesystems.org kde se resi zahadna umrti pameti s BH5, TCCD atd. Neni to zadna nahoda tech pameti odesel velky pocet a prislo se na to, ze CPU-Z z nejakeho duvodu smaze nastaveni speed z memory modulu.
Dokonce se uz naslo reseni diky programu thaipoon pomoci ktereho se da speed znovu nahrat treba z druheho modulu, nebo dle souboru na netu.
Vecer to zkusim s tema G.skill, v praci mi to na starsi desce pres Thaipoon nejde, neumi u te desky skenovat smbus.
Thready na xtremesystems.org:
Odpalene pameti - http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=83746
Reseni - http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=85533
Re: Redukce CT-479, pameti a problem s CPU-Z
:eek: velice zajimave, dej potom vedet jak si dopadl, pripadne popis postup kterym jsi postupoval.
Shit ja mam doma TCCD samsungy...ihnes si smazu z PC CPU-Z, nahoda je blbec. Nak
Citace:
Původně odeslal Nakadah Al Jaffa
:eek: velice zajimave, dej potom vedet jak si dopadl, pripadne popis postup kterym jsi postupoval.
Shit ja mam doma TCCD samsungy...ihnes si smazu z PC CPU-Z, nahoda je blbec. Nak
Nemusis se bat, tohle je zalezitost ciste Pentium M+CT479. Asi to nebude nahoda, protoze tech pameti odesel fakt velky pocet a vetsina uz zase jede. Snad vsem se naprava povedla.
Je to super clanek, uplne stejne se chovaji moje OCZ 512MB ELPL, jedou na KT266 a na nicem jinem nejedou. Asi je podrobim testum s prepisem SPD cipu :-)
Nieco na tom bude :lol:
Moja OCZka Platinum Edition miesto OCZ400256ELPE sa v cpuz chova ako OCZ40@256ELPE.
Hned ako som vlozil tieto OCZky tak som si spravil vypis z CPU-Z a tam to bolo ok, presne TU a teraz to vyzera TAKTO. Slapat to slape, len to detektuje takto no. A teraz momentalne tam nemam redukciu ale P4ku... Takze uz to nejak prepisalo :D Za kym to ide tak je dobre :)
Ja jsem zkousel ty g.skill v praci na chipsetu km266, bios normalne nadetekoval 1GB, ale cpu-z mi vypsalo speed jen u jedne pameti, u druhe byl prazdny.
Takze to vypada nadejne, snad to ve ctvrtek flashnu u pritelkyne. doufam.
Ted jsem je flashnul a slava, oni jedou. Mam radost. ;)
Tak kdo dal z tohoto fora ma s tim problem. Psal jsem si s LosDatlosem a ten rikal, ze mu vypisuje CPU-z speed timings prazdny, ale pameti normalne jedou.
Tak, uz aj druha pamat nepise 400 ale 40@ :) Zatial slapu :D