Jaky chladic na MSI GeForce 6600GT AGP?
Ahojda! Bohuzel resim dilema, jaky koupit chladic na tuhle grafiku. Originani se maozrejme odporoucel a mne nezbyva nic jineho, nez sehnat nejakou obdobu. Problem je ale v tom, ze karta je v provedeni AGP a ma HSI prevodnik (PCIE>AGP), ktery je nutne take chladit (aktualne je na nem oddelene pasiv). Nemuzete mi nekdo poradit, co na to koupit? Diky!!!
Re: Jaky chladic na MSI GeForce 6600GT AGP?
...ja na nej mam ZALMAN VF700-ALCu, ale je to skor otazka do nakupnej poradne
Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
...ja na nej mam ZALMAN VF700-ALCu, ale je to skor otazka do nakupnej poradne
To je pravda, nedoslo mi to. Koukal jsem na ten VF700, ale radsi bych neco pasivniho...teda jestli neco takoveho existuje.
Už jsem to sem někam psal, takže ještě jednou. Mám na ní tento chladič, zvládne jí při 560/1040 naprosto s přehledem i na 5V, přičemž není téměř slyšet (slyšet bude vždy, proto říkám téměř). Nevýhoda proti Zalmanu je relativně složitější instalace, ale mohu poradit, přišel jsem na velice jednoduchý postup.
Bastl chladice na 66GT made by OCGURUs :cool:.
naprosty souhlas s Dismembered, primecooler AL za dve stovky zapojeny na 5V tu 6600gt uchladi. Sam mam na MSI nx6600 diamond, coz ma stejne pcb jako GT. Pri montazi pouzijes misto dodavane spony sponu z puvodniho MSI chladice...
Citace:
Původně odeslal maxr
naprosty souhlas s Dismembered, primecooler AL za dve stovky zapojeny na 5V tu 6600gt uchladi. Sam mam na MSI nx6600 diamond, coz ma stejne pcb jako GT. Pri montazi pouzijes misto dodavane spony sponu z puvodniho MSI chladice...
Tak jsem vcera na jedne z tech dvou stejnych GTcek dal Primecooler CU s cervenym LED podsvicenim. Zadni sponu jsem pouzil z origos chladice, ale dat ho tam byla silena prace. Kazdopadne mne nastvalo, ze se tam poradne nevejdou pasivy na pameti, takze nektere nepokryvaji celou plochu cipu. Co se tyce chlazeni, tak mne prijemne prekvapil, GPU chladi krasne :-). Akorat by mne zajimalo, jak je to s tema LEDkama. Pri zapnuti chvili staticky sviti (coz by mi vyhovovalo), ale po chvili zacne blikat. Dela to kazdy, nebo jsem mel nejakou "nedokumentovanou" revizi? Kdyz totiz ventilator rucne zastavim, tak v nem citim pulzovani v rytmu blikani LED, takze by to mohlo byt rizeni otacek na principu PWM. Imho tam ale zadne teplotni cidlo neni, kdyz k tomu davaji externi regulator otacek, ktery jsem stejne nezapojil.
...no mne sa nezda, ze je to moc na chybu, ked tam nedas tie pasivy => ani mne sa pod toho Zalmana nedali, teraz tie chipy priamo ofukuje ten luftak ;)
...na tejto karte je mozne softwarovo riadit otacky ventilatora na tom dvojpinovom konektore na karte ;)
2IntEx: ja mam podsviceni modre a ty ledky sviti porad, zdane blikani se nekona...
co se tyce pasivu, tak ty mi lezi ve skrini - ani jsem je tam nedaval :-)
jen doplneni postu Igora - SW rizeni otacek jde, ale az po uprave biosu - MSI to ma defaultne vyple
Citace:
Původně odeslal maxr
jen doplneni postu Igora - SW rizeni otacek jde, ale az po uprave biosu - MSI to ma defaultne vyple
...jj presne tak, diky za doplnenie :D staci enabled Temperature monitoring ;)
Citace:
Původně odeslal IntEx
Tak jsem vcera na jedne z tech dvou stejnych GTcek dal Primecooler CU s cervenym LED podsvicenim. Zadni sponu jsem pouzil z origos chladice, ale dat ho tam byla silena prace. Kazdopadne mne nastvalo, ze se tam poradne nevejdou pasivy na pameti, takze nektere nepokryvaji celou plochu cipu. Co se tyce chlazeni, tak mne prijemne prekvapil, GPU chladi krasne :-). Akorat by mne zajimalo, jak je to s tema LEDkama. Pri zapnuti chvili staticky sviti (coz by mi vyhovovalo), ale po chvili zacne blikat. Dela to kazdy, nebo jsem mel nejakou "nedokumentovanou" revizi? Kdyz totiz ventilator rucne zastavim, tak v nem citim pulzovani v rytmu blikani LED, takze by to mohlo byt rizeni otacek na principu PWM. Imho tam ale zadne teplotni cidlo neni, kdyz k tomu davaji externi regulator otacek, ktery jsem stejne nezapojil.
Má modrá verze nebliká, toho bych si určitě všiml a dost by mě to rušilo...Škoda, že nedělají nepodsvícené, "vyhodit" čtyři stovky za značku Zalman se mi bohužel nechtělo :( Na instalaci bych rozhodně doporučoval zvolit dodávanou sponu, protože má vyšší gumovou část pod sebou, zatímco ta stock má tu gumovou část dost nízkou a při vyšším utažení šroubů by mohlo dojít k dotyku s kartou a následným zkratováním, na to si dejte pozor. Dobrý fígl na instalaci toho Primecoolera je dát šrouby obráceně, než je popsáno v návodu, tedy utahovat matky nahoře vedle ventilátoru. Instalace je pak velice jednoduchá (ověřeno ;) )
edit : K sw řízení otáček - novější karty (MSI 6600GT) už mají temperature monitoring enabled, není třeba flashovat bios.
Citace:
Původně odeslal Dismembered
Škoda, že nedělají nepodsvícené, "vyhodit" čtyři stovky za značku Zalman se mi bohužel nechtělo :(
Dismembered: otazkou este je, jak dlho ti vydrzi funkcny ten povodny luftak s klznym lozisko, lebo ak mas potom dokupit nahradny ventilator, tak to uz nebude tak moc vyhodnejsie ;) Jak dlho mas ten Primecooler?
Ja mam Zalmana rok a zatial (ťuk-ťuk) bez problemov ;)
Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
Dismembered: otazkou este je, jak dlho ti vydrzi funkcny ten povodny luftak s klznym lozisko, lebo ak mas potom dokupit nahradny ventilator, tak to uz nebude tak moc vyhodnejsie ;) Jak dlho mas ten Primecooler?
Ja mam Zalmana rok a zatial (ťuk-ťuk) bez problemov ;)
To je naprostá pravda, zatím ho mám poměrně krátce, asi tak půl roku - bez problémů (ťuk ťuk :) ), tak snad ještě něco vydrží. Samozřejmě je to všechno o financích - kdo chce kvalitní zpracování, koupí Zalmana, mně přišlo těch asi 700Kč, kolik tehdy stál, trošku moc, tak jsem zkusil levnější variantu. Co se týče účinnosti, nemám nejmenších výhrad, až se pokazí ten lufťák, dám vědět :)
Vetrak jsem pripojoval bud na 12V pres dodavanou redukci a ted je zapojen v desce. Rizeni vetracku uz dlouho s oblibou pouzivam na druhe karte :-). Jinak co se vetracku tyce, Primecooler je kluzny? Na obalu je napsano, ze je to "double-ball", takze nevim, jaky je presne rozdil mezi Zalmanem. Kazdopadne existuji dve verze Primecooleru CU - starsi a novejsi. Starsi ma vetsi vetrak a novejsi ma naopak mensi, ale zase je na duhe strane (smerem k zakladni desce) mensi zebrovani.
EDIT: Ted koukam, ze se nahradni vetrak od Primecooleru da sehnat kolem dvou stovek ;-)
Citace:
Původně odeslal IntEx
Jinak co se vetracku tyce, Primecooler je kluzny? Na obalu je napsano, ze je to "double-ball", takze nevim, jaky je presne rozdil mezi Zalmanem.
...povodny ventilator na chladici Primecooler PC-VGAHG1 ma tak jak pises "dvojite gulickove lozisko", dokupit sa k tomuto chladicu daju ventilatory bud s klznym loziskom, alebo aj s tym "dvojitym gulickovym loziskom"
...Zalman na VF700vkach a tiez na novych VF900vkach pouziva "2-ball bearings"
Jukni se sem http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=43462 Uz jsem to tady resil :) Akorat pro Leadtek 6600 GT AGP a vysel mi z toho ZALMAN VF700-AlCu nebo popripade PrimeCooler PC-VGAHG1 AlCu. Osobne bych uprednostnil Zalmana pac jeho instalace je oproti PrimeCooleru o neco jednodussi :D