Dva antiviry avast a nod32 v jednom PC
Caute, nejdirv jsem mel nainstalovanej avast, pak jsem pridal nod32 ale ted si rikam jestli takova vec ma smysl,kazdopadne muzu rict ze ackoli jsem mel avasta a jeho rezidentni ochranu nastavenou naplno tak se mi do PC stale dostavaji viry, zvlaste pak Trojan, ac nelezu na pronostranky a pouzivam Firefox tak byla trojanem zaplnena slozka System Volume Information takze si rikam ze Avast je useless... ale nevim, mam ho odinstalnout a nechat jen noda a nebo oboje??
Diky za pomoc, nejako v tehle obasti tapu...
Mira
Re: Dva antiviry avast a nod32 v jednom PC
Mít v počítači dva antiviry se nedoporučuje, resp. není dobré mít sepnuté dvě rezidentní ochrany. V praxi to pak dopadá tak, že se mezi sebou poperou a tím mají viry a další smetí snažší cestu do systému. Osobně bych z obou zmiňovaných preferoval NOD32.
Samozřejmě platí mít systém aktualizovaný a v případě zvlášť častých problémů bych ho doplnil o Spybota a jeho rezident TeaTimer.
Citace:
Původně odeslal Ogre
Caute, nejdirv jsem mel nainstalovanej avast, pak jsem pridal nod32 ale ted si rikam jestli takova vec ma smysl,kazdopadne muzu rict ze ackoli jsem mel avasta a jeho rezidentni ochranu nastavenou naplno tak se mi do PC stale dostavaji viry, zvlaste pak Trojan, ac nelezu na pronostranky a pouzivam Firefox tak byla trojanem zaplnena slozka System Volume Information takze si rikam ze Avast je useless... ale nevim, mam ho odinstalnout a nechat jen noda a nebo oboje??
Diky za pomoc, nejako v tehle obasti tapu...
Mira
Mít dva antiviry je zhovadilost, v poměrně neřídkém procentu případů si "polezou do zelí", obzvláště jejich rezidentní ochrany. Pokud tedy s Avastem nejsi spokojen a řešíš otázku OBA nebo NOD32, tak jednoznačně JEN NOD32 :wink:
...suhlas na 100pro s predchadzajucimi dvomi postami => ked AV tak jeden a z tych dvoch zmienenych si urcite nechaj ten NOD32 ;)
Souhlas, jen doplnim, ze souboj, dvou antiviru muze mit za nasledek i kolaps systemu :(
Citace:
Původně odeslal Camillek
Souhlas, jen doplnim, ze souboj, dvou antiviru muze mit za nasledek i kolaps systemu :(
Jasně :wink: Jeden se nedá vyřadit druhým, protože se samy dokážou dobře chránit, tak se pak dohodnou a společně sestřelí Windows :wink: