Nové chladiče grafických kariet od Arctic-Cooling s heat-pipe Accelero X1 a X2.
Printable View
Nové chladiče grafických kariet od Arctic-Cooling s heat-pipe Accelero X1 a X2.
Pekny chladic, moh by i pekne chladit, ale uz tu vidim ty narázky na to ze neodvádí teplej vzduch s grafiky jako klasický silencery. Vyhodou tehle je že nezasahují do oblasti chladice cipsetu zakládní desky. Hlučnost by mela byt nízká 2k rpm na 60mm je tak na hranici slyšitelnosti , ložiska mívá AC tichý.
divnost .... ja vidm problem skor v sirke, dost to z tej karty "couha" smerom von a moze to byt problem u uzsich bedni ... obecne to je divny koncept, zrejme to je naschval take uchylne aby nezaberal moc slotov ...
Myslím, že ta šířka není zas takovej problém. Spíš jsem vzjedavej jak to nakonec bude hlučný :(.
myslim ze moc dobre to asi nebude je to velke a vzduch ostava v bedni ..dole toho moc studeneho nenasaje ... a ten 60 vetrak .. radsej klasiku zalmana VF700 :)
btw heatpipe vypada zaujimavo:o
Slepejša na teba...pozri presne druhý odkaz..sú tam aj výsledky testu. Ono vzduch ostáva v bedni aj zo Zalmana pre grafiky, to je jedno aký model.Citace:
Původně odeslal Sharker
Každopádne som zvedavý na výkon, keď sa to testne u nás....
i me by zajimalo prime srovnani s VF700Cu. chalzeni i hlucnost. i kdyz jak ja to vidim tak me bude snad i zalman 700 foukat vzduch ven z case:mad:Citace:
Původně odeslal GABO
myslel som na klasicky silencer ktory vyfukuje teply vzduch von (nie zalman ani accero)..... :mad:
jasne ze accelero nic nevyfukuje a je na tom rovnako ako zalman teda kopa medi +80 vetrak (zalman) vs 3 heatpipes (accelero) ...
edit
ked som pozeral ten test vypadal zaujimavo kedy sa ten chladic dostane na slovensko ?
No tak si este raz precitaj co si vo svojom prvom prispevku pisal citujem "myslim ze moc dobre to asi nebude je to velke a vzduch ostava v bedni ..dole toho moc studeneho nenasaje ... a ten 60 vetrak ..". Ale nechajme to tak...Citace:
Původně odeslal Sharker
2JJJ: no ak budu budem ich mať v ponuke ;)
No, konecne slusne vypadajici chladic na grafiku. Az ho budou mit v CC, tak ho hned objednavam. Btw, nevim proc vas tolik trapi hlucnost. To je takovy problem odbastlit vetrak a pribastlit nekde pobliz naky 12cm fukar?
No to sice ne, ale když už za to dám kolem 1k,- tak by to už tichý být mohlo :).
Mna by skor zaujimalo, ci AC sa do predaja tento ???
http://www.asus.com/999/images/news/eax1800xt.gif
Inak by ho tiez mohol otocit ako silencara a bolo by :) Tento sa mi paci viac ako accelero.
mno tu "kapotaz" obal mohli udelat tvarove lepe,aby byl treba chobot na vyfuk dozadu pres slot ven, i za podminek ze bude takhle vrtule, jinas vypada zajimave sem zvedaf na testy ;)
To mas recht -> kazdopadne AC nie je zamerane do oblasti ako napr. ZALMAN. AC skôr smeruje k pomer cena / výkon a čo najtichší chod. Vidno to napr. pri CPU chladiči F64 PRO...ten by sa mohol v pohode dodavať s regulátorom a vie byť pri nižších otáčkach ventilátora úplne potichu.Citace:
Původně odeslal Perfect_
Čo sa týka Silencerov .. neponúkajú také ticho ako Zalman VF700 rada na 5V, ale sú dobre inými prednosťami o ktorých sa vyššie písalo.
2LoPIO: mno toto čo si postol je custom made chladič pre špeciálnu radu ASUS EAX1800XT TOP, ktorý AC vyrobilo čisto len pre túto edíciu (ako to bolo aj v iných prípadoch ako GLACIER rady - čo bol chladič Silencer ale modrý a UV reaktiv.)
Dobre, ale tvarovo boli rovnake len tam pridali daco do plastu ;)Citace:
Původně odeslal GABO
Ale tu je len napis asus ( asik nalepka ). No aj ked bude pasovat, tak len na X1800 :( Hlavne nech AC zlacnie staru radu ;)
ak nahodou zlacnie stara rada, bude to aj tak maly cenovy rozdiel...
si volaky chytry .... ten chladic na tej Asuske sa sice tomu Accelero podoba ale len zdaleka, je DOST iny ako ten produkcny ;) (a to nemam len z fotiek ale z ohmatania)Citace:
Původně odeslal LoPiO
Ono to bolo viditelne mierne aj z fotiek...tvar, umiestnenie ventilátora + plast pod ktorým sú pravdepodobne ináč usporiadané rebrá...Citace:
Původně odeslal MadCap
Takže konečné informácie technického rázu:
Accelero X1
- 6800 a 7800 series
- rozmer pasivu 152x90x30
- rozmer vetraku 141x120x28
- rpm 500-2000
- loziska FDB (fluid dynamic bearing)
- vaha 262g
Accelero X2
- ATI 1800 series a ATI1900 series
- rozmer pasivu 152x90x30
- rozmer vetraku 141x120x28
- rpm 2000 (bez regulácie ???)
- loziska FDB (fluid dynamic bearing)
- vaha 260g
http://www.xtremesystems.org/forums/...1&d=1136544818
Btw nějak se vytratil obsah toho mýho prvního příspěvku...
to je tym, ze tomu gabo zmenil nadpis a vdaka jednemu bugu ktory riesime to zmizlo ... (urobil to v dobe, ked sme o nom este nevedeli :) )
Ten uvod mozem doplnit...;)
2MadCap: Aha oki :).
2GABO: Jasný, máš moje svolení ;).