01/2006 19" LCD na hry, filmy...
Chtěl bych se poptat na nějaký doporučení ohledně 19ti palcové LCD. Hraju hodně hry (obzvláště FPS) a docela často se dívám i na nějaký to DVD.
Kdyby bylo něco kolem 10.000,- Kč, bylo by to parádní.
Jinak chovám averzi k monitorům značky Acer a BenQ, máme je ve škole a špatně se na nich rozeznává šedá, je rozostřený písmo a ta odezva taky neni dvakrát... :/ Ale jesli se polepšili...
Re: 01/2006 19" LCD na hry, filmy...
Doporučil bych ti třeba Phillipse, konkrétně např. 190B6CS (stříbrný), nebo v klasické šedé
Má velmi slušnou odezvu, obraz ostrý, barvy jasné přirozené. Konektory oba tj. D-Sub i DVI. Navíc Phillips garantuje opravu nebo výměnu LCD monitoru, na kterém se vyskytne i jeden vadný bod (pixel nebo subpixel).
vim ze pises ze acer ne...ale 1922As ma uz PVA, takze by to melo byt lepsi oproti starym TN panlum...a ta cena je pjekna za PVA panel(v bohemce 10 620 s dph), urco najdes naky reakce na nej
Od toho Aceru ber radsi ten AL1922Bs (ma 6ms a je to celkem znat).Nekde jsem videl testy.
Citace:
Původně odeslal Luk(y)isek
Od toho Aceru ber radsi ten AL1922Bs (ma 6ms a je to celkem znat).Nekde jsem videl testy.
mas na to lcd odkaz??Zadne takove sem nenasel...
Citace:
Původně odeslal V@sik
mas na to lcd odkaz??Zadne takove sem nenasel...
Omlouvam se,myslel jsem tenhle AL1951Bs.Prehlidnul jsem cisla...
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.as...CatId=18843374
nevim no, je to porad starej typ TN...a navic to sklo, dneska bych uz koukal po PVA(kdyz na to sou prachy-tj. 10k a vic)
Uz podle specifikaci to bude mit spatny uhly... a ted koukam na tu recenzi a taky ze jo a barvy taky nic moc... a levnej zrovna taky neni
@ V@sik - Řikám - jesli se Acer polepšil, nevidím důvod o něm neuvažovat. O tomhle monitoru mě právě překvapilo, že se hojně diskutuje a povětšinou se o něm hovoří pouze v dobrém. Ale bohužel jsem nenašel, jaký je rozdíl mezi technologiemi obrazovek (TN+; PVA atd.). Nemohl bys nějak stručně vysvětlit? Díky moc.
@ Tantalos - Tenhle Philips se mi líbí, ale je už moc přes cenu. Původně jsem měl totiž dostat 17" LCD za 7.500,- Kč, ale ukecal sem to na 19" do ceny okolo 10.000,- (a to bylo fakt maximum).
no PVA ma hlavne lepsi uhly a barvy.(to velmi strucne)mozna to nekdo shrne lepe...
tady mas pjekny srovnani...
Toho Aceru 1922As sa báť nemusíš.Bolo to tu spomenuté ,mal by mať ten istý panel ako ViewSonic VP930 (veľké rozdieli nebudú).Keby som to vedel pred 10dňami nekupujem TN panel.Skúšam ho vymeniť za ten Acer,ak sa mi to podarí dám vedieť aký je.
Ja jsem ted nadmiru spokojen s ViewSonicem VP930. jenze ten je bohuzel asi uplne mimo tve financni moznosti. Ale tusim belinea by mela mit nejakej model se stejnym panelem. na behardware.com se o tom psalo ...
Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
Ja jsem ted nadmiru spokojen s ViewSonicem VP930. jenze ten je bohuzel asi uplne mimo tve financni moznosti. Ale tusim belinea by mela mit nejakej model se stejnym panelem. na behardware.com se o tom psalo ...
Belinea 101920, Acer 1922as a VS VP930 mají stejný panel PVA od AU Optronic