Wifi 3com - padani spojeni
Mam notebook IBM X24 a k nemu v PCMCIA wifinu 3com 11Mbps WIreless LAN OfficeConnect (3RCSHPW196), mam nainstalovane Windows XP SP1, pouzivam posledni ovladace primo od 3com.
Problem je ten, ze po nastaveni site (DHCP, WEP klic) karta funguje nekolik malo minut (presne to nemam zmerene, ale bude to mene nez 5 minut, ta doba asi ani neni konstantni) a potom mi widle zahlasi, ze bezdratove spojeni neni k dispozici... pomuze jen restart nebo vysunuti a zasunuti karty (a to jeste ne vzdy)
Videl jsem, ze nejsem jediny, kdo ma takovy problem, ale vzdy bylo resenim zakoupeni nove karty, coz se mi nechce... Neresil to nekdo? nevite, cim to muze byt?
diky
Re: Wifi 3com - padani spojeni
Určitě máš SP1? Tyto problémy dost často způsobovala služba "automatická konfigurace bezdrátových zařízení", ovšem setkal jsem se s tím jen u SP2.
Zastavení a zakázání automatického spuštění problém eliminovalo, ale nejsem si jistý jestli byla tahle služba i v SP1.
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Určitě máš SP1? Tyto problémy dost často způsobovala služba "automatická konfigurace bezdrátových zařízení", ovšem setkal jsem se s tím jen u SP2.
Zastavení a zakázání automatického spuštění problém eliminovalo, ale nejsem si jistý jestli byla tahle služba i v SP1.
Ta sluzba je i v SP1, ale kdyz ji zakazu, tak mi pak nefunguje ta sit vubec...
Karta i notebook jsou urcite v poradku, pod linuxem mi to funguje naprosto bez problemu...
mas moznost skusit pripojenie bez WEP kluca? skus starsi ovladac ci nepomoze.
Citace:
Původně odeslal Wohmatak
Ta sluzba je i v SP1, ale kdyz ji zakazu, tak mi pak nefunguje ta sit vubec...
Karta i notebook jsou urcite v poradku, pod linuxem mi to funguje naprosto bez problemu...
Po zastavení té služby bude nejspíše nutné opět nakonfigurovat wi-fi připojení. Já to dělat nemusel a to jsem tak nastavil najednou 4 PC, protože jsem s ovladačem instaloval i dodaný SW, který po zadání všech informací tj. název sítě, WEP apod. všechno držel. Zkus tu službu zakázat a nakonfigurovat tu kartu ještě jednou.
2Tantalos: zkousel jsem pripojeni znovu nakonfigurovat, ale ani po novym zadani WEP klice a ESSIDu (ktery zustal) se to nerozjelo... je sance, ze problem vyresim upgradem na SP2?
2dushan: bohuzel nemam... starsi drivery urcite vyzkousim
Je to docela možné, navíc co se týče lepšího zabezpečení bych ti to i doporučoval. Pak dej vědět, zkusím ještě zjistit nějaké finty, které by se daly použít.
EDIT: Mimochodem, co anténa a konektor na kartě, nejsou poškozený?