1 Příloh-a(y)
Zla detekcia velkosti RAM
Mam nasledovny problem, pred asi pol rokom som kupil 2x256MB NANYA 333MHz ramky a bez problemov nasadil do NB IBM T30 s operacnym systemom Windows 2000 Professional. System detekoval 512MB operacnej pamete co bolo ok, no dnes po dlhsej dobe robim kontrolu ocovho NB a velkost RAM bolo zrazu iba 256MB, v LINKU je vypis z programu sisoft sandra kde ukazuje v slote 1 a 2 128MB moduly. Vedel by mi niekto poradit ako to dat doporiadku? Dakujem
Re: Zla detekcia velkosti RAM
To co ukazuje Sandra bych nepovazoval za smerodatne. Co ukazuje treba bios a Spravce uloh ( ctrl+shift+esc ) ?
Tak odisiel jeden slot na NB. Skusal som obe ramky samostatne kazdu v oboch slotoch a obe idu iba v jednom. NB uz ma asi 3roky, uznaju mi v servise reklamaciu ked som tam tie ramky daval ja a nie oni alebo to mam nakamuflovat tak ze mi to proste nejde aby nemohli vadu zvalit na moju "nesetrnu" manipulaciu? Co myslite? ;-)
Myslim ze jsem se na to jednou ptal ofic servisu ( mam HP nx9105 ) ...chtel jsem si sam dodat do NTB jeste jednu 256 ...tak mi odepsali,ze to musi udelat autoriz. servis jinak ztratim zaruku .
Sice nevim jak by u tebe poznali,ze jsi tam mel pridanou pamet .... leda jestli tam nebyla nejak pecet ....??
Uz je to opravene, odpadli nejake suciastky z MB a tak aby nemusel platit 15k za novu dosku, dal to opravit nejakemu chalanovi z BA a uz opat ide aj druhy slot.