Re: Jak pod win pripojit c:?
OT Dobrej nick :))
mno esi staci ty registry tak zkus napr http://www.avast.com/eng/avast_bart_cd.html
:). Kam ten program nainstalovat, kdyz nemas fcni system? Uz jsem to vyresil - ten pc byl v chodu, takze stacilo vzit z jinych widli soubor, kterym se oddil o5 pripojil na c:. Oddychl jsem si a zaroven jsem opravdu pobavil a nasmal. Widle nepotrebuji ani dalsi viry, zhrouti se jen kvuli neznalosti, prostrednictvim vlastnich programu. Bez varovani, za chodu a s otevrenymi soubory odpojit oddil, smutny.
Citace:
Původně odeslal CompCrasher
:). Kam ten program nainstalovat, kdyz nemas fcni system? Uz jsem to vyresil - ten pc byl v chodu, takze stacilo vzit z jinych widli soubor, kterym se oddil o5 pripojil na c:. Oddychl jsem si a zaroven jsem opravdu pobavil a nasmal. Widle nepotrebuji ani dalsi viry, zhrouti se jen kvuli neznalosti, prostrednictvim vlastnich programu. Bez varovani, za chodu a s otevrenymi soubory odpojit oddil, smutny.
Sorry, ale tohle je vina uživatele :wink: Nezlob se na mě, ale rozesrat vlastní vinou se dá jakýkoli SW... Kdyby to Microsoft okleštil, tak zase lidi budou řvát , že se nedá udělat tohle a tamto... Sice netvrdím, že jsou Widle bez chyby, ale tady je problém jednoznačně mezi židlí a klávesnicí, když holt máš nenechavý prstíky a zkoušíš "co udělám, když".. , tak počítej s problémama :)
Ono když napíšeš Format C:, tak ho to taky provede, a těžko za to vinit Billa :wink:
Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
Sorry, ale tohle je vina uživatele :wink: Nezlob se na mě, ale rozesrat vlastní vinou se dá jakýkoli SW... Kdyby to Microsoft okleštil, tak zase lidi budou řvát , že se nedá udělat tohle a tamto... Sice netvrdím, že jsou Widle bez chyby, ale tady je problém jednoznačně mezi židlí a klávesnicí, když holt máš nenechavý prstíky a zkoušíš "co udělám, když".. , tak počítej s problémama :) Ono když napíšeš Format C:, tak ho to taky provede, a těžko za to vinit Billa :wink:
Samo, vsechno nejak jde. Ale tohle jsem bral spis jako nejaky prostredek jak spolehlive sestrelit system. Srovnavat widle s jinym OS nebudu, to muze kazda lama, ale tohle je dalsi chyba z mnoha, ktery jsou opravdu funny. A mezinama konkretne tahle vec obzvlast - co takhle alespon male upozorneni na skutecnost, ze bude system sestrelen s defaultni odpovedi "Y"? :).
Btw myslel jsem, ze windows jsou udajne tak uzivatelsky privetive z jineho duvodu :D.
Peace
Citace:
Původně odeslal CompCrasher
Samo, vsechno nejak jde. Ale tohle jsem bral spis jako nejaky prostredek jak spolehlive sestrelit system. Srovnavat widle s jinym OS nebudu, to muze kazda lama, ale tohle je dalsi chyba z mnoha, ktery jsou opravdu funny. A mezinama konkretne tahle vec obzvlast - co takhle alespon male upozorneni na skutecnost, ze bude system sestrelen s defaultni odpovedi "Y"? :).
Btw myslel jsem, ze windows jsou udajne tak uzivatelsky privetive z jineho duvodu :D.
Peace
Otázka je, jestli tohle považovat za chybu? :D
No víš, ale kolik BFUs leze běžně do přik. řádku a tam si hraje s příkazama jako je tohle? :D
Podle mých zkušeností neví 80% lidí z mého okolí ani k čemu je (a že vůbec je) regedit , takže s tímhle asi MS tak v koutku duše doufal, že to bude taky jen "hračka" pro lidi co ví, co to dovede :D
Ono to ukazuje, ze niekde tam ma M$ poriadny bordel (zly navrh?). V normalnom OS nemozes unmountovat filesystem s otvorenymi subormi:
Kód:
root@pentium:~# umount /
umount: /: device is busy
Zda se mi taky divny, ze system sam sebe odpoji. By me zajimalo, jak se pocitac po odpojeni svazku choval...
Add: "format c:" mam pocit, ze tohle neni na bezicim systemu mozny.
Citace:
Původně odeslal daso
Zda se mi taky divny, ze system sam sebe odpoji. By me zajimalo, jak se pocitac po odpojeni svazku choval...
Add: "format c:" mam pocit, ze tohle neni na bezicim systemu mozny.
Pod W95/98 to šlo zcela jistě... Jak výš nevím, to už jsem nezkoušel :wink:
Citace:
Pod W95/98 to šlo zcela jistě...
Dost pochybujem. Systemovy disk nejde LOCKnut na priamy pristup - takze napr. disk editor sa neda pouzit (len v MS-DOS mode) a predpokladam, ze pre format plati to iste.
Citace:
Pod W95/98 to šlo zcela jistě... Jak výš nevím, to už jsem nezkoušel :wink:
...tak to teda neslo co si pamatam, tak to vyhodilo nejaku hlasku o tom, ze format nie je mozny, ze disk sa pouziva
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Dost pochybujem. Systemovy disk nejde LOCKnut na priamy pristup - takze napr. disk editor sa neda pouzit (len v MS-DOS mode) a predpokladam, ze pre format plati to iste.
No já nevím, kamarád si s tím hrál a povedlo se mu to ???
EDIT : Co si pamatuju, tak to tuším začlo formátovat, ale do konce jsem to dojít nenechal... Už si to ale fakt nepamatuju, ve Win XP/2k s takovýma kravinama fakt neexperimentuju :)
1: No to je fakt, format pod windowsami na systemovy disk za jeho chodu je nemozny (aspon teda tou win utilitou)
2: Aj ja si myslim, ze "mountvol c: /d" mali nejako M$ dosetrit, ved to je teda riadna blbost ak si takto zostrelim sys disk za chodu (a priznam sa, nevedel som o tom). Ved ako pisal rainbow, v Linuxoch je to nemozne, kedze sa pouziva. Windowsy by nemali byt vynimkou. A vyzera to, ze by sa to dalo pouzit vo wormoch, heh
On by stačil obyčejný dávkový soubor, který umí sesmolit snad každý...
Ale, že mě to ještě u Microsoftu překvapuje. :rolleyes:
Ten pc po odriznuti prekvapive okamzite nezhavaroval, to, co bylo nactene v ramce stale fungovalo. Samozrejme neslo nic spustit.
Pokud takovou masinu nerestartujete, da se vzit z jinych widli utilita mountvol.exe a spustit z diskety v commandu - na tohle jsem dost koukal, kdyz se mi to povedlo.
Pokud pc v panice resnete, tak je asi po systemu :D..
IMHO by to po restarte normalne islo - ale nestavil by som sa ;D
Jen k tomu tucnakovi, ono to samo jde, ale je tusim potreba -f (force). Min pokud je namountovanej fs a je na nem neco otevrenyho. Odstrelit takhle / sem jeste nezkousel ;).
"umount -f" je iba na unmountovanie nefunkcnych sietovych filesystemov - napr. ked mas namountovane nieco cez sambu a padne ten server alebo siet - kazdy program, ktory sa pokusi pristupovat k tomu filesystemu ostane zablokovany, vratane umount a musi sa pouzit "umount -f".
"umount -f /" nefunguje:
Kód:
root@pentium:~# umount /
root@pentium:~# umount -f /
umount2: Device or resource busy
umount2: Device or resource busy