01/2006 Jakou desku pro S939 s AGP?
Muj Gigabyte K8NS939 Ultra jde uz po třetí na reklamaci a už se začínam poohlížet po něčem lepšim (ty reklamace mě fakt zabíjejí...) Takže bych chtěl něco na socket 939 s AGP, co zvládá na 100% aspoň 300MHz FSB, nemá problémy s kompatibilitou, je stabilní a neni potřeba ji každou chvíli reklamovat...
Co jsem se zatim tak díval, tak DFIčko je humus, MSI se mi moc nelíbí (už jenom kvůli tý značce), tak to potom jinýho? Možná ještě Epox,ale o tom jsem toho s verzí nFroce3 ultra moc neslyšel...
Re: 01/2006 Jakou desku pro S939 s AGP?
mel jsem dva epoxy 9nda3+ a oba daly max okolo 290htt stabilne. s 300 problemy nemely, ale nebylo to 100% stabilni. takze jestli ti skutecne jde o tech 300htt, tak bez do toho dficka (btw, proc je to humus?)
No ja som MSI u MB velmi neobluboval ale teraz ficim uz dlhsiu dobu MSI (K8N Neo2) a nemam ziadny problem. Bezal som dlho stabilne Athlon64 3200+ (Venice) na 9x300, teraz ale bezim 10x270 lebo to vyzeralo, ze to viac ide tomu CPU. Inak na GB som zacinal mat dobry nazro, co sa tyka stability a zivotnosti... skoda. Ak nemas konkretne dovody preco neist do MSI alebo aj inej znacky tak sa jej zbytocne nebran.
Citace:
Původně odeslal SECRET_AGENT_BOND
Muj Gigabyte K8NS939 Ultra jde uz po třetí na reklamaci a už se začínam poohlížet po něčem lepšim (ty reklamace mě fakt zabíjejí...) Takže bych chtěl něco na socket 939 s AGP, co zvládá na 100% aspoň 300MHz FSB, nemá problémy s kompatibilitou, je stabilní a neni potřeba ji každou chvíli reklamovat...
Co jsem se zatim tak díval, tak DFIčko je humus, MSI se mi moc nelíbí (už jenom kvůli tý značce), tak to potom jinýho? Možná ještě Epox,ale o tom jsem toho s verzí nFroce3 ultra moc neslyšel...
cus nemyslis ze by bylo lepsi rovnou zainvestovat do nejake PCIe grafarny??kdyz uz budes kupovat jinou desku...
No, kdybych nekde sehnal za +/- stejnou cenu grafiku minimálně stejně výkonou jako mam teď (výkon naprosto stejnej jak Radeon 9700 na default taktech) do PCI express tak bych samozřejmě rád přešel na nForce4. Neplánuju do compu teď investovat moc prachů (respektive vezmu si nejspíš prachy za GigaByta a koupim si za to nějakou jinou...) Takže ta výměna grafárny by musela stát maximálně do 500... Mrknu na toho Microstara....
Edit: DFI-stačí si přečíst třeba thread v nForce chipsety nebo třeba dizkusi pod produktem v CC. Je to nepovedená vybíravá nestabilní mrcha. MSI na těch dizkuzích taky docela drbou, navíc známej co má obchod s počítačema je nemůže ani vidět,jaký sou to prej poruchový šmejdy, Epox se mi nelíbí kvůli jeho kvalitě zpracování- nejvíc znatelný vytejkajcíma kondenzátorama :-( Takže mi už toho moc nezbejvá, pokaď chci nForce3 ultra a aby uměla taktit :-(
No clovece ale to mas potom problem. Dnes je zo vsetkym problem a ide o to zvolit kompromis, ktory ti najmenej vadi. Ja som kedysi pouzival hlavne Abit a boli super, neskor to bolo horsie, taka NF7-S musela prejst od 1.0 cez 1.1, 1.2 az po 2.0 kym bola na to celkom dobre (osobna skusenost, nehovorim o vsetkych kusoch). Ked som videl implementaciu nForce2 u MSI tak som si povedal, ze MSI u MB nikdy. Ale ked som vyberal z bezne dostupnych MB pre nForce3 tak to skoncilo vyradovacou metodou prave u MSI, mal som dost obavy ale nastastie ide ok. nenutim ta do MSI ale snad na kazdej doske najdes nieco naprd tak si vyber podla toho co ti bude najmenej vadit lebo idealnu asi nenajdes.