Nastavenie ROUTERU d-com adsl router plus v3
Potrebujem pomoct . ako nastavim router tak aby kazdemu pocitacu prideloval staticke ip adresy (mam 2 pc obidva su zapojene do routera a ten je nastaveny cez lan,aby isiel net,a jeden mam zapojeny cez usb)
a este mam jednu otazku da sa mat cez router verejnu ip adresu ? cize wan IP aj lan IP rovnaku (tak som sa docital) pretoze ked som mal este modem tak som verejnu ip mal a teraz nemam a potrebujem to.
popripade ako sa da nastavit aby tieto adresy boli rovnake lebo ked si v nastaveniach routera vo WAN sekcii zadam pevnu ip tak aj tak si prideluje dynamicky,ci tam netreba este nieco nastavit
Re: Nastavenie ROUTERU d-com adsl router plus v3
Kdyz mas pouze dva pocitace, tak je nejjednodussi nastavit pevnou IP na kazdem pocitaci ve vlastnostech sitoveho pripojeni. Jinak by to melo jit tak, ze ve vlastnostech DHCP serveru nastavis pridelovani konkretni IP adresy sitovce s konkretni MAC adresou. Nevim ale, jestli to jde na tom tvem routeru nastavit.
Presne tak. A co se tyce verejny IP, tak se dvema PC ji mit na PC nemuzes, leda ze bys sis zaplatil vic verejnejch adres (u IOL to jde). Kdyz je jen jedna, musi ji mit router a ty mas z privatniho rozsahu. Nicmene se to obvykle necha nastavit tak, aby te to neomezovalo a fungoval jsi skoro jako driv. Co ti tam nejde?
ok diky za rady uz som na to nejako prisiel, lebo som mal problemy s Warcraft 3 po nete som nemohol zakladat hry,tam trebalo nastavit porty aby dochadzali ku mne.