-
Pentium Pro 200MHz
Před nějakým dnem jsem rozchodil tento procik s deskou. Dnes jsem to taktnul na 233MHz a šlape to v pohodě. To bych neřek, že takhle starý pentium je tak výkoný ,) Myslíte e to půjde v pohodě na 266MHz? Já nemám manual k desce. A na ni, není napsanou jakej jumper dava jakej nasobic. Tak jsem to jednoduse zkousel a hned to jelo na 233MHz.
-
Těžko říct. Tydle krámy jely myslím na Vcc 2.8V s 0.35u technologií, takže to celkem solidně topilo.
-
no myslim ze tieto procaky sa roblili 150,180 a 200MHz a ak si dobre pametam dobre OC sli prave jen ty 200ky takze mas slusnu sancu to dostat na 266 vydel som dokonca 200 pretocenu na 300 ale to bol extrem
-
Pentium Pro ma architekturu ako Pentium II - dokonca existuje redukcia zo Socketu 8 do Slotu 1 :o
-
Ta redukce by podla, protože ta deska co mám neumí dimmky. Jinak ten výkon je dost slušnej!
-
Tu redukciu som videl len na reklamnom obrazku k doske od nejakej firmy co uz neexistuje... Ta doska mala Slot 1 a chipset i440FX. Ten podporuje len SIMMky a pouzival sa aj na prve Pentia II.
-
Nasiel som ten obrazok. Doska je Winco W-P6KF:
http://www.pppr.sk/rainbow/w-p6kf.gif
-
Ta redukce by bodla. Jestli by to šlo, tak by jsem něgde sehnal desku s i440BX, napřiklad ABIT BE6 jeden se mi doma válí. Jinak jsem ho teď dal na 266MHz. Funguje v pohodě, ale šíleně topí a po nějaké hodince zatuhne. Gdyž to dám na 233MHz a pařím nějakou hru tak to jede tak 3 hoďky a pak se to začne kosat, ale po resetu to je zas na nějakou chvilku ok. POtřebuju na to nějak dobrej choladič, ale ten s8 není klasickejch tvarů :(
-
Obavam sa ze tu redukciu nikde nezozenies...
-
skusil si nekdy 2procesorovy Pentium PRO 200 mhz, to je nasup pouzival sa na servre :lol:
-
Ty 2 procesory Pentium Pro na 200MHz by jsem měl ,) ale deska umí jenom jeden :( v Sandře to hází dost dobrý výsledky. Nevíte jak na to přidělat lepší chlazení? Mám tam takovej nizoučkej pasiv přes celej jeho povrch a na tom obyčejnej ventilátor co se dával třeba na celery 400MHz, gdyž nebyli boxovaný. Ten velntilátor má 5500rpm.
-
Taky velky pasiv sa asi zohnat neda... Mozno by sa dal pouzit pasiv na Pentium II alebo Celeron - odpilit to co je navyse, vybrusit aby to bolo zospodu rovne a samozrejme pouzit pastu.
-
nekdy v srpnu sme delli cistku ve firme a vyhrabali sme starej Compaq Proliant - fajnova masinka s 2xpentiumPRO 200Mhz, 1.2GB RAM! (nasazeny ve stromeckach ve velmi hojnem poctu ;D ), a 4x9GB SCSI barracuda.
S NT4kama to litalo jak blesk.
-
...jj, sam sem pred nekolika lety mel iP-PRO "jen" 150, ale v poho mi tehdy sel kloknout pomoci jumperu na MB Tomato s i440FX na 180MHz, slapalo to naprosto stabilne a svata pravda, pod NT4 to tehdy vykonove "rvalo asfalt" na ceste vykonu... achchch, kde sou ty casy... ;D ;D ;D
Ta MB podporovala i 2x banku s DIMMy, mel sem tam tehdy 2x64MB... a grafiku Matrox MilleniumII s 16MB SGRAM, jej to byla doba... ;) 8) ;D
-
ja mel kdysi v praci od DELLu dvouprocesorovou masinu s dvema PRO 200MHz s myslim 128M pameti a to bylo delo v ty dobe ! A mysli ze tam byl dokonce menic na 3 nebo 5 cd mechanika :) Muze to bejt tak 5 let zpatky cca... no mozna 6 uz