-
Logitech Z-5500 a problémy s nimi
Jsem štastným majitelem těchto reproduktorů, ale mám ještě pár drobných výhrad. Nenašel sem zatím žádné forum ohledne těchto repro krom dost chaostických příspěvků na www.Czechomputer.cz
Výtku k nim nemám snad žádnou, spíš dotazy:
Proč hraje basák jen při vyúnutém Bass Redirect v nastavení zvuku? U minulých repro cp sem měl to bylo přesně naopak.
Při poslechu hudby v režimu MUSIC (efekt v repro) mi v zadních reproduktorech hraje hudba dost zkreslene a nerealne, jako kdyby na to bylo chaoticky pouzito spustu prostorovych efektů.
Vyplatí se dokupovat nové bezkyslíkaté měděné kabely k těmto repro? dodávané jsou docela tlusté a myslím že taky měděné, bude nějaký rozdíl ve zvuku? A jaké koupit, neumím se rozhodnout nad značkou (Jamo, Dexon, Profigold, Bandridge) a tloušťkou 1,5 nebo 2,5 mm.
Poznáte rozdíl ve zvuku při sundné a nasazené ochrané mřížce na repro?
-
Re: Logitech Z-5500 a problémy s nimi
Citace:
Původně odeslal kudykam
Jsem štastným majitelem těchto reproduktorů, ale mám ještě pár drobných výhrad. Nenašel sem zatím žádné forum ohledne těchto repro krom dost chaostických příspěvků na
www.Czechomputer.cz
Výtku k nim nemám snad žádnou, spíš dotazy:
Proč hraje basák jen při vyúnutém Bass Redirect v nastavení zvuku? U minulých repro cp sem měl to bylo přesně naopak.
Při poslechu hudby v režimu MUSIC (efekt v repro) mi v zadních reproduktorech hraje hudba dost zkreslene a nerealne, jako kdyby na to bylo chaoticky pouzito spustu prostorovych efektů.
Vyplatí se dokupovat nové bezkyslíkaté měděné kabely k těmto repro? dodávané jsou docela tlusté a myslím že taky měděné, bude nějaký rozdíl ve zvuku?
Poznáte rozdíl ve zvuku při sundné a nasazené ochrané mřížce na repro?
Tyhle repra mam uz skoro rok a posledni mesic mi zacaly brutalne sumet, takze jdou na reklamku.
Jinak mam verzi, kde jsou napevno kabely, takze tezko rict. Uz v zakladu satelity malilinko sumi. Ale myslim si, ze rozdil muze bejt v tom, ze budou min sumet. Jestli mas moznost, puc si od nekoho lepsi kabely a vyzkousej.
Mrizky mam odendany a podle myho ucha to hraje o malilinko cistej, lepsi jsou i vejsky. To musis vyzkouset sam.
Efect DD PL II Music vubec nepouzivam. Kdyz uz posloucham hudbu, tak klasicky ve stereu ( osobne jedu pres sluchatka, malokdy posloucham hudbu na repru ) nebo kdyz je nejakej koncert, tak v DD nebo DTS na soustave. Ten efekt je dosti umelej, nelibi se mi.
S problemem Bass Redirectu ti moc neporadim, protoze zadny takovy nastaveni ve zvukovce nemam.
Jinak to jsou vynikajici repra v pomeru cena:vykon a zatim nechci menit.
-
Co se tyka toho bass redirect tak u me audigy 2 ZS a logitech Z-5300 ho pouzivam na poslech muziky: nastaveno na 150Hz jinak je to moc prebasovane...ale ve hrach a filmech ho vypinam k vuli lepsim efektum....Jinak on by mel hodit frekvenci od ktere ti to jede jen do basaku ci satelitu....u me to aspon takhle funguje, jinak jsou tu urcite fundovanejsi lide co ti to vysvetli proc tomu tak je....
-
mam tie repraki, a medene kable tam povodne neboli. Vymenil som ich za medene, poriadne tucne, ale pocutelnu zmenu som si nevsimol.
Na zvukovke ziadne efekty nepouzivam, eq. Flat. Zapnute mam DD PL II Music , ked sa clovek pohra s nastavenim /hlavne Surround/ tak zvuk
je super.
Inac spokojnost velka, jediny problem bol , repraki zacali z nicoho nic sumiet,
ale bolo to nalomenym kablom medzi Pc a Subb.
-
Tak zvuk při MUSIC již v zadních repro již hraje normalne, nevím čím to bylo, ale asi to přestalo když sem zapnul a vypnul CMSS. Ted se mi ovšem z ničeho nic objevil další problém. Nehrajou mi zadní repro když mám nsataveno na 6 channel. Vím že to normálně nehraje třeba hudba pokud není zapnuto CMSS, ale mě nehrajou filmy, které jsou s AC3 zvukem a taky ve hrách mi nehrajou. V jedine hre co to jede je Zhave Leto 3 a 1/2a při přehrávání DVD. V NFS kde mi to předtím nadherne zvučelo to ted nehraje. Zadní repro fungují jen v modu MUSIC a MOVIE. Zkoušel sem i přeinstalovat ovladače ale nepomohlo to.
Používám divery YouP-PAX-Fiv2.31 a software Audigy4Pro-YoupPax.
-
ja teda pouzivam drivery od Creativu, zatim jsem s nema nemal problem.....v ovladacich mam nastaveno normalne 5.1 prorad a kdyz hraju pres winamp tak to jede ve stereu, CMSS je podle me na nic....
Jestli ti ani filmy v Avi s AC3 zvukem nejedou tak se podivej jestli mas v kodeku pro AC3 nastaveno 5.1......
-
Citace:
Původně odeslal zarkow
ja teda pouzivam drivery od Creativu, zatim jsem s nema nemal problem.....v ovladacich mam nastaveno normalne 5.1 prorad a kdyz hraju pres winamp tak to jede ve stereu, CMSS je podle me na nic....
Jestli ti ani filmy v Avi s AC3 zvukem nejedou tak se podivej jestli mas v kodeku pro AC3 nastaveno 5.1......
Neřikam ze drivery od creativu jsou špatné, ale od YoupPax jsou mnohem lepší.
Jinak u CMSS jde nastavit i CMSS stereo kdy ti vlastne hrajou to stjene i zadni repo, bez zkresleni zvuku a vysledek je myslím lepší než obyč stereo. V AC3 mam samozřejmě všechno nastaveno správně.
-
Citace:
Původně odeslal kudykam
Neřikam ze drivery od creativu jsou špatné, ale od YoupPax jsou mnohem lepší.
Jinak u CMSS jde nastavit i CMSS stereo kdy ti vlastne hrajou to stjene i zadni repo, bez zkresleni zvuku a vysledek je myslím lepší než obyč stereo. V AC3 mam samozřejmě všechno nastaveno správně.
Zkus se mrknout do onka ve Startu -- Creative ---> Device Control a prozkoumej nastaveni Decoder. MAs tam dekodery
Creative, tak ten deaktivuj a aktivuj ten pod nim a melo by jet vse ok.
-
Citace:
Původně odeslal aminak
Zkus se mrknout do onka ve Startu -- Creative ---> Device Control a prozkoumej nastaveni Decoder. MAs tam dekodery
Creative, tak ten deaktivuj a aktivuj ten pod nim a melo by jet vse ok.
nevím jak to přesně myslíš..
je tam:
o SPDIF
o Use build in decoder
- 4/5.1 contents speaker maping
- dolby digital ex
- dts neo
-
Citace:
Původně odeslal kudykam
nevím jak to přesně myslíš..
je tam:
o SPDIF
o Use build in decoder
- 4/5.1 contents speaker maping
- dolby digital ex
- dts neo
Zaskrtni o SPDIF, teda pokud mas propojeni digitalne. Ja mel zaroven digitalni (hudba, filmy) i analogove propojeni (hry) a pri tomhle nastaveni slapalo vsechno v pohode.
-
Citace:
Původně odeslal aminak
Zaskrtni o SPDIF, teda pokud mas propojeni digitalne. Ja mel zaroven digitalni (hudba, filmy) i analogove propojeni (hry) a pri tomhle nastaveni slapalo vsechno v pohode.
zkoušel sem zaškrtnout spdif, ale rozdíl není žádný hraje to furt stejen ikdyž to nemám propojeno přes digital protože nemám kabel
ale zajímavé je že předtím to šlapalo v poho nevím co sem kde zku..il a jedina hra žhave leto mi hraje i ze zadních repro, no zahada
-
Zkoušel sem i reinstalovat zpět na předchozí drivery, použil sem driver cleaner, všechno sem ověřoval několikrát, ale pořád bezvýsledně, zadní repro stále nehrají. Chyba bude ale někde ve win, protože jediná hra žhavé léto mi hraje i se zadními repro.
-
Je lepší propojit zvukovku s těmito repro pomocí digitálního koax kabelu, než klasicky analog 5.1 a využívat zabudovaneho dekoderu?? Bude všechno běhat jako normalně (myslím s prostorovým zvukem). Optiku použít nemohu neb na mé audigy 2 není
-
Citace:
Původně odeslal aminak
A to digitalni připojení pro hry nefunguje že to máš na analog??
-
Citace:
Původně odeslal kudykam
A to digitalni připojení pro hry nefunguje že to máš na analog??
Hral jsem malo, par her s EAXem a prave pres digital EAX nejede - bude hrat jen stereo. Na EAX musis mit primy propojeni napr. 6 kanalu, cili analog. Creative uz nemam, tedka jedu pres M-Audio Transit USB (filmy, hudba) - tahle zvukovka EAX nema.
-
Ok takze s AUdigy 2 na hry jedině přes analog. A filmy a hudba přes digital. Je nejaký rozdíl krom technologie a ceny kabelu ve vedení přes coax nebo optiku?
Zjistil sem že pro připojení k teto zvukovce která nemá optický výstup ani coax výstup se musí připojit bud adapter který má vývod přes zvokovku na optický výstup něbo nějak složitě s několika konktory na kabel. O desky MSI mám ten externí adapter puvodně určený pro výstup zvuku z integrované karty, má optiku koax a ještě dva jacky na sub a přední repro, tak jej zkusím zapojit do zvukovky jestli to pojede, ale ted se rozhoduji jaký koupit kabel, ten optický je dost drahý tak by mě zajímalo jestli to má cenu.
-
Citace:
Původně odeslal kudykam
Ok takze s AUdigy 2 na hry jedině přes analog. A filmy a hudba přes digital. Je nejaký rozdíl krom technologie a ceny kabelu ve vedení přes coax nebo optiku?
Zjistil sem že pro připojení k teto zvukovce která nemá optický výstup ani coax výstup se musí připojit bud adapter který má vývod přes zvokovku na optický výstup něbo nějak složitě s několika konktory na kabel. O desky MSI mám ten externí adapter puvodně určený pro výstup zvuku z integrované karty, má optiku koax a ještě dva jacky na sub a přední repro, tak jej zkusím zapojit do zvukovky jestli to pojede, ale ted se rozhoduji jaký koupit kabel, ten optický je dost drahý tak by mě zajímalo jestli to má cenu.
Projed si http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=44063
Tady se doctes par uzitecnych veci o Coaxu, Optice...
-
To Aminak:
Mám připojení ze zvukovky na digital out redukci jack->2x cinch a z bílého konce to vedu koaxem ke zvukovce, když si chci pustit film, tak musím pokaždé nastvati na vstup coax, v ovladačích přepnout na externí dekoder a zašrtnout digital out only. A když chci hrát hru tak zase všechno přepnout zpátky a na nalog 6ch??
Možná by to s nákupem lepšího koax kabelu zmizelo ale ted když třeba u filmu přeskočím o par sekund dopředu nebo dozadu tak mi v repro vždykcy lupne, i na zapinaní a vypínání světla v pokoji je to citlivější než když máš připojené přes analog, to mi nelupe.
-
Citace:
Původně odeslal kudykam
To Aminak:
Mám připojení ze zvukovky na digital out redukci jack->2x cinch a z bílého konce to vedu koaxem ke zvukovce, když si chci pustit film, tak musím pokaždé nastvati na vstup coax, v ovladačích přepnout na externí dekoder a zašrtnout digital out only. A když chci hrát hru tak zase všechno přepnout zpátky a na nalog 6ch??
Možná by to s nákupem lepšího koax kabelu zmizelo ale ted když třeba u filmu přeskočím o par sekund dopředu nebo dozadu tak mi v repro vždykcy lupne, i na zapinaní a vypínání světla v pokoji je to citlivější než když máš připojené přes analog, to mi nelupe.
Kdyz budes koukat na filmy nebo poslouchat hudbu - na repru budes mit aktivovany COAX a kdyz budes chtit hrat, tak si na repro prepnes na 6 CH DIRECT. Takle bys to mel v pripade, ze mas propojeni COAX kabelem a zaroven 3 x JACK na 6 CH DIRECT a pak uz si prepinas jen na dalkaci od repro. Takle mi to fungovalo. Ted, kdyz tam mas tu redukci = nezapojis 6 CH DIRECT. Kup Coax kabel, snad jedina moje rada.
-
Citace:
Původně odeslal aminak
Kdyz budes koukat na filmy nebo poslouchat hudbu - na repru budes mit aktivovany COAX a kdyz budes chtit hrat, tak si na repro prepnes na 6 CH DIRECT. Takle bys to mel v pripade, ze mas propojeni COAX kabelem a zaroven 3 x JACK na 6 CH DIRECT a pak uz si prepinas jen na dalkaci od repro. Takle mi to fungovalo. Ted, kdyz tam mas tu redukci = nezapojis 6 CH DIRECT. Kup Coax kabel, snad jedina moje rada.
no ja mam zapojene oba jak koax tak analog, kabely přehazovat nemusím jen sem chtel vedet jestli musím přepínat dekodery v ovladačích a digital out only.
BTW jakej ty máš kabel?
-
To kudykam -->> Ja nikde nic neprepinal, EAX si to v pohode naslo samo. Jedin prepinani bylo to, jak jsem ti predtim psal.
Kabel mam tenhle http://hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=22215 (nic extra).
-
Sem preinstaloval system v naději že mi už konečně pujdou zadní repraky. Mam vypnute CMSS a v NFS Most wanted mi teda zadní nehrají. Podporuje vubec tato hra prostorový zvuk?? V nastavení je jen možnost mono/stereo.
-
Zaznamenal sem další podivnost. Při přehrávání MP3 mám nastaveno na PLII MUSIC mod, CMSS a podobne creative vymoženosti mám vyplé. U jedné MPtrojky mi zadní reprodukotry nehrají a jen tak jakoby potichu prskají, u jiných mp3 to neděláa hrají repro všecny krásně. Přední hrajou furt dobře. Všiml sem si toho zatím jen u jedne skladby. Nechapu čim to muže být.
-
kudykam
mas to nejake cudne.. nie je to zlym kontaktom? robi ti to pri prehravani
v roznych playeroch rovnako??
-
Citace:
Původně odeslal kamo
kudykam
mas to nejake cudne.. nie je to zlym kontaktom? robi ti to pri prehravani
v roznych playeroch rovnako??
Zkousel sem jen winamp, ale je divný, že to dělají jen některé vybrané skladby, není to náhodné. Taky je možné že je to ovladači YouPax FI 2.31, a le na ně sem slyšel zatím jen samou chválu.