2 Příloh-a(y)
Iiyama - zle kondenzatory
Iiyama VisionMaster 405 (S705MT), vyrobeny v aprili 2001 - vcera vydal divny zvuk nasledovany slabym sycanim, ktore pretrvavalo aj chvilu po vypnuti. Obraz bol normalny, nic sa na nom neprejavilo. Po rozobrati som nasiel nafuknuty (a zospodu otvoreny) kondenzator...fakt kvalitka :rolleyes:
Re: Iiyama - zle kondenzatory
5,5 roka stary monitor ? kolko ma najazdenych hodin? co by si od toho chcel? :D
Chcel by som, aby tam nedavali take shity, ked som za to vyvalil 18 litrov (ci kolko)... Mam aj 15" ADI z roku 1998 a tomu nikdy nic nebolo, stale funguje. Proste najnovsi HW sa vyserie ako prvy, to ma serie najviac :mad:
Ta Iiyama je od zaciatku shit - DDC nikdy nefungovalo, neskor zacal robit to, ze v nizkych rozliseniach je obraz taky tmavy, ze skoro nic nevidno a teraz toto.
zobud sa do reality, v ktorej ti nikto dobrovolne nevyroby vec co vydrzi "vecne" pretoze by ti potom ziadnu dalsiu nepredal ;)
No ale zabudli na to, ze ja si teraz Iiyamu uz nekupim ;-) Hlavne ked u nas neexistuje servis.
Mam VMpro454 19" a už podruhý mi odešel, poprví mi ho vyměnily za novej a dneska si ho odvezly znova. Uviidim jak to dopadne. Servis maj v Praze 8 a přijely si pro nej. Neni to přímo iiyama ale to mi je jedno. Naky elektro co to vyřizuje. Ja osobně takový řeči, že kdyz neco odejde tak od ty firmy už nidky nic nekoupim nevedu noco stanese :) .
Ak by si ten kondenzator vymenil za nieco taketo : http://ebcdiy.altervista.org/brickebc/diy/rubycon.jpg ,, ale samozrejme z hodnotami ktore ty potrebujes tak to by ti vydrzalo poriadne dlho je to kvalitka Rubycon ,, len zohnat to je dost problem 2200uF/25V moze stat aj okolo 60 SK kus .. cize asi preto ich vyrobcovia nepouzivaju do techniky pre nas smrtelnikov
Viem, ze Rubycony su dobre - a urcite to vedia aj v Iiyame, akurat musia zakaznika o****t o kazdu korunu. Dal som tam Taicon, ktory som som vybral z ineho monitora (asi tak z roku 1995) pri oprave (zistil som, ze kondenzatormi to vobec nebolo) a tipujem, ze vydrzi dlhsie ako tie ostatne G-Luxony (este su tam dva taketo cierne so zlatou farbou - jeden 2200uF/35V a jeden mensi - tipujem, ze do roka aspon jeden z nich pojde).
Citace:
Původně odeslal Rainbow
No ale zabudli na to, ze ja si teraz Iiyamu uz nekupim ;-) Hlavne ked u nas neexistuje servis.
U vas asi ne ale je v Praze. Chystam se tam pac si mlada omylem skrabla LCD, velice seriozni chlapci. Jestli by si neco chtel napis co a neni problem ti to dorucit.
No uz sa mi dokonca poradilo schemu zohnat. Este tak keby som sa v nej vyznal, tak by som mozno vedel opravit aj ten tmavy obraz. Alebo skusim najst nejakeho opravara monitorov.