-
MB pro Athlon 64 3700+ 939 a Sapphire radeon x800 gto2
Prosil bych o radu pro koupi základní desky pro Athlon 64 3700+ 939 a Sapphire radeon x800 gto2. Puvodne sem myslel ze koupim tuto:http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30536
Ale ta už zřejme neni k dostání. Existuje nejaký ekvivalent? A jeste je dualbios velká výhoda?
-
Re: MB pro Athlon 64 3700+ 939 a Sapphire radeon x800 gto2
Na takové dotazy tu funguje Nákupní poradna, navíc nevím, proč to postuješ hned 3x ???
Koleduješ si o slušivý Rank...
-
Jezis pardon ja nedisponuju moc rychlim netem a tak sem asi z netrpelivosti potvrzovaci cudl macknul vyckrat - ted nevim jak to smazat :(
-
Presunuté a pôvodné duplicitné príspevky zmazané.
-
Citace:
Původně odeslal Gregy
Prosil bych o radu pro koupi základní desky pro Athlon 64 3700+ 939 a Sapphire radeon x800 gto2. Puvodne sem myslel ze koupim tuto:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30536
Ale ta už zřejme neni k dostání. Existuje nejaký ekvivalent? A jeste je dualbios velká výhoda?
pokial nemas v umysle flashovat bios, tak to prakticky nie je ziadna vyhoda. Poobzeraj sa po inom modele od gigabyte, je to spolahliva znacka, ale necakaj uplne extra overclock. Na to su ine znacky. Gigabyte je dobra cena/vykon.
-
Doporučil bych ti DFI NF4 Infinity. Případně dražší řadu LanParty.
-
-
to je presne ona
pokud nechces SLI, tak toto je dobra volba
ma dobry moznosti OC
-
Přečet sem si tohle http://www.pretaktovanie.sk/modules....1116434858&p=1 a pujdu do ni. I když nechci tvrdit že sem tam všemu rozuměl. Moc vám děkuju
-
Je sice o něco dražší, ale co se týká OC tak nemá konkurenci. Já jsem s ní zatím maximálně spokojený.
-
S OC sice zatim jen zacinam, ale snad se to naucim. Rek bych ze budu mit sestavu na ktery by slo hodne dokazat.
-
Citace:
Původně odeslal Gregy
S OC sice zatim jen zacinam, ale snad se to naucim. Rek bych ze budu mit sestavu na ktery by slo hodne dokazat.
v podstatě nejvíc dokázat. co se týká výkonů, nemá konkurenci. při defaultním FSB možná ano, ale to se zde nikoho moc netýká :)
-
No bud Abit alebo DFI ale u dfi rozhodne nie NF4 Infinity .. je to total odpad. Ked tak DFI LP ;)
-
Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
No bud Abit alebo DFI ale u dfi rozhodne nie NF4 Infinity .. je to total odpad. Ked tak DFI LP ;)
Odpad v jakém smyslu? ???
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Odpad v jakém smyslu? ???
Tak to by mě taky docela zajímalo...
-
Citace:
Původně odeslal Gregy
Pokud s taktovanim opravdu zacinas, tak te musim upozornit na jednu vec - priprav se na to, ze BIOS a jeho nastaveni je na DFI pro zacatecniky uplna nocni mura. Je tam silene moc polozek, o nichz jsi vetsinou vubec neslysel a ktere maji jako naschval naprosto zasadni vliv na stabilitu (hlavne nastaveni pameti je opravdu vypecene) a ke kterym neni v manualu k desce zadne vysvetleni. Takze pokud chces ze svoji sestavy vyzdimat maximum, pocitej s tim, ze budes muset prochazet net a hledat optimalni nastaveni...
-
Citace:
Původně odeslal Zilla
Pokud s taktovanim opravdu zacinas, tak te musim upozornit na jednu vec - priprav se na to, ze BIOS a jeho nastaveni je na DFI pro zacatecniky uplna nocni mura. Je tam silene moc polozek, o nichz jsi vetsinou vubec neslysel a ktere maji jako naschval naprosto zasadni vliv na stabilitu (hlavne nastaveni pameti je opravdu vypecene) a ke kterym neni v manualu k desce zadne vysvetleni. Takze pokud chces ze svoji sestavy vyzdimat maximum, pocitej s tim, ze budes muset prochazet net a hledat optimalni nastaveni...
ale zase je to lepší než u asusu, kde to menu je sice jednoduché, ale polovina věcí pořádně nefunguje ,)
-
Citace:
Původně odeslal vauxhall.uk
ale zase je to lepší než u asusu, kde to menu je sice jednoduché, ale polovina věcí pořádně nefunguje ,)
To, ze je to tady slozite, jeste nutne neznamena, ze to skvele funguje. Ale ohledne toho Asusu mas bohuzel pravdu.
Je to holt na kazdem z nas, kterou cestou se chce vydat, ale myslim, ze zacatecnika je dobre na tohle upozornit, aby si pak nepripadal jako blbec a nezoufal si nad tim... ;)
-
Citace:
Původně odeslal Zilla
To, ze je to tady slozite, jeste nutne neznamena, ze to skvele funguje. Ale ohledne toho Asusu mas bohuzel pravdu.
Je to holt na kazdem z nas, kterou cestou se chce vydat, ale myslim, ze zacatecnika je dobre na tohle upozornit, aby si pak nepripadal jako blbec a nezoufal si nad tim... ;)
no osobně bych momentálně volil DFI NF4 Ultra v jakémkoli provedení. dobré jsou ještě Abity. docela dobrý je ještě Epox. Gigabyte a Asus za moc nestojí. o MSI ani nemluvím - to je kapitola sama pro sebe.
za ty peníze je to DFI asi nejlepší volba. a kdyby to nebyla deska na OC, tak bych možná zkusil alternativu - chipset od ATI nebo VIA-KT. jsou to za příznívé peníze pěkně osazené desky :) ale na OC jedině NF4 od DFI. menu bude proklínat chvíli než se s ním seznámí, kdežto nad nedostatky desek od jiným výrobců by zoufal, dokaď by to neprodal a nekoupil si DFI :)
-
Citace:
no osobně bych momentálně volil DFI NF4 Ultra v jakémkoli provedení. dobré jsou ještě Abity. docela dobrý je ještě Epox. Gigabyte a Asus za moc nestojí. o MSI ani nemluvím - to je kapitola sama pro sebe.
za ty peníze je to DFI asi nejlepší volba. a kdyby to nebyla deska na OC, tak bych možná zkusil alternativu - chipset od ATI nebo VIA-KT. jsou to za příznívé peníze pěkně osazené desky :) ale na OC jedině NF4 od DFI. menu bude proklínat chvíli než se s ním seznámí, kdežto nad nedostatky desek od jiným výrobců by zoufal, dokaď by to neprodal a nekoupil si DFI :)
prepac ale pozri sa kolko ludi ma inu dosku ako DFI a vobec nezufa, skor naopak. Nie kazdy sa potrebuje hrat mesiac s biosom aby mu to vobec chodilo, pre par cm e-penisu navyse
-
tak nejak ... Gigabyte IMO vobec neni "nic moc" Overclock na tom urobis tiez bez problemovy, ved kto potrebuje viac ako 300? len velmi malo ludi ma tak dobre procaky a tak dobre chladenie aby to skutocne potrebovali ... takze nechapem tuto polemiku nad tym aka je DFI monstrozne dobra (co je pravda, ale ma to svoju dan > zbytocnu prekomplikovanost nastavenia) a ostatne uplne na nic (co je blbost)
-
co se týká OC, je DFI bezkonkurenční. Asus a Gigabyte jsou hodně závadové (nejvyšší procento reklamací z NF4 desek) a OC mají spíše průměrné. co se týká MSI, může existovat pár dobrých exemplářů, ale té firmě už nějaký pátek nevěřím ani pozdrav a pochybuju, že by se nějak markantně zlepšili. o Abitu a Epoxu jsem nenapsal nic špatného. ovšem co se týká OC, je na tom výborně abit, který ovšem také nemá zrovna nejjednodušší bios ,)
já osobně mám momentálně asuse A8N, ovšem co nevidět se vydá podruhé na reklamaci, což zapřičiňuje i můj odchod k DFI. je to taiwan jako taiwan, ale přeci jenom tam někdo vyrábí trochu dýl a má to trochu vychytanější.
-
Citace:
co se týká OC, je DFI bezkonkurenční. Asus a Gigabyte jsou hodně závadové (nejvyšší procento reklamací z NF4 desek) a OC mají spíše průměrné. co se týká MSI, může existovat pár dobrých exemplářů, ale té firmě už nějaký pátek nevěřím ani pozdrav a pochybuju, že by se nějak markantně zlepšili. o Abitu a Epoxu jsem nenapsal nic špatného. ovšem co se týká OC, je na tom výborně abit, který ovšem také nemá zrovna nejjednodušší bios ,)
já osobně mám momentálně asuse A8N, ovšem co nevidět se vydá podruhé na reklamaci, což zapřičiňuje i můj odchod k DFI. je to taiwan jako taiwan, ale přeci jenom tam někdo vyrábí trochu dýl a má to trochu vychytanější.
o Gigabyte vsade naokolo pocuvam aka je to bezproblemova znacka.
-
Mno já jsem taky nějak nezaznamenal problémy s Gigabyte, ale Radim říkál, že drtivá většina reklamovaných desek je od Gigabyte a jelikož to prodává, tak mu celkem věřím :).
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Mno já jsem taky nějak nezaznamenal problémy s Gigabyte, ale Radim říkál, že drtivá většina reklamovaných desek je od Gigabyte a jelikož to prodává, tak mu celkem věřím :).
copy that. jinak jsem se ohledně tohoto faktu informoval i v obchodě, ve kterém nakupuji HW a Asus, Gigabyte a MSI tam mají nejvíce reklamací. ale je pravda, že moc neprodávají DFI. nejlépe je na tom tedy asi Abit. osobně volím DFI jen kvůli OC. na druhou stranu asus, GB a MSI mají desky velice pěkně osazené za ty peníze co jsou. ovšem kvalita zvláště u asusu šla hodně dolů. gigabyte jsem osobně nikdy neměl, tudíž zde je informace o kvalitě pouze zprostředkovaná, ale potvrzená již dvěma prodejci.