Reklamace zařízení, do kterého bylo zasaženo
Před jistou dobou jsem koupil 2 kusy WiFi AP s tím, že je budu provozovat jako bridge. Na stránkách prodejce a ve specifikaci výrobce se uvádí, že to zařízení podporuje, jedná se o a/b/g WiFi.
Ovšem zařízení moc dobře nefunguje, i pouze na vzdálenost několika metrů se sice spojí, ale rychlost je zoufalá, místo proklamovaných 1000+ KB/s je to jen pár stovek KB/s, prostě to jede špatně a pomalu.
Zařízení jsem jednou reklamoval, vrátili mi to s tím, že uvnitř vyměnili vadný pigtail. Problém ale zůstal a oni se k další reklamaci moc nemají (pokus o domluvu mailem).
Mám jeden problém, u jednoho napájecího adaptéru jsem přeštípl a opět spojil kablík.
Otázka je: může kvůli tomuto prodejce odmítnou reklamaci?
Otázka2: musím na reklamaci dát zařízení v originálním obalu? Může být obal poškozený?
Předem díky za rady.
Re: Reklamace zařízení, do kterého bylo zasaženo
k otazkam:
1) ne, pak by musel ustat svou argumentaci, ze ta chyba je zpusobena prave tim
2) ne / ano
K riksove jednoznacne odpovedi jen dodam, ze pokud jim to neses osobne, nemusi to byt v obalu vubec. Pokud bys to posilal musi to byt v odpovidajicim obalu => zabaleno tak aby to pri "bezne" manipulaci nerozflakali.
Az budou pyskovat na ten stiplej kabl, tak jim reknes, ze nereklamujes ten kabl ale APcko. Je na nich aby prokazali ze reklamovana vada je zpusobena prestipnutym kablem.
Perfektní, díky moc za odpovědi.
Citace:
Původně odeslal KUBA
Otázka2: musím na reklamaci dát zařízení v originálním obalu? Může být obal poškozený?
Citace:
Původně odeslal riksa
2) ne / ano
A kdyz budu chtit vrátit penize, tak taky nemusim zbozi vratit v originalnim baleni?
Citace:
Původně odeslal MEluZíNa
A kdyz budu chtit vrátit penize, tak taky nemusim zbozi vratit v originalnim baleni?
imho ne, odstoupeni od smlouvy je jen jeden ze zpusobu, jakym muze reklamace dopadnout
100% ne, v puvodnim obalu musis vracet vylucne v pripade, ze vyuzivas 14ti denni lhutu po nakupu na dalku. Obal neni soucasti vyrobku. Naopak, prodejce je povinen veskere obaly zdarma odebrat (trebas abys to nemusel palit/cpat do popelnic/...).
Vem si napriklad situaci, kdy koupis 200 monitoru. Co bys s tema bednama asi tak delal a kam bys je nacpal ?