Úprava Zalmana 7000B AlCu
Pořidil jsem si tento nový chladič ale nejsem spokojen s jeho vrčivým(dost nepříjemným) zvukem větráku(asi ta kluzná ložiska).Jinak by byl celkem dost tichej.
Zajmalo by mne jestli jste někdo nezkoušel vyměňovat ten větrák za nějaký co má fluidní nebo nějaká jinná tišší ložiska??
Ještě jedna věc mě nemile překvapila na tak kvalitním výrobci jakým je Zalman - dosedací plocha chladiče - měděný pás co je uprostřed dosedací plochy byl více vystouplý něž hliníková část a špatně dosedal(vůbec jsem si toho nevšiml když jsem jej nasazoval - ani mě nenapadlo že by to mohli takhle odfláknout) mohl klidně spálit procesor kdyby se PC samo nevypnulo (Teplotu mě deska ukazovalo kolem 53°C).Tak jsem pak ještě musel lapovat.
Re: Úprava Zalmana 7000B AlCu
To je divné, těchle Zalmanů mi prošlo rukama vícero a nikdy jsem tyhle problémy neměl - nemohl bys sem dát nějaké fotky, kde je to odfláknuté zpracování vidět?
zalman ma ball bearing a typicky trochu vrcia na nizkych otackach ;) ta spodna strana je ale divna ... mod zalmana najdes na silentpcreview.com
Darth Maul - Bohužel fotky nemám
MadCap - díky určitě se tam mrknu snad tam něco bude
Citace:
Původně odeslal MadCap
zalman ma ball bearing a typicky trochu vrcia na nizkych otackach ;) ta spodna strana je ale divna ... mod zalmana najdes na silentpcreview.com
Nic jsem tam nenašel
Citace:
Původně odeslal MadCap
zalman ma ball bearing a typicky trochu vrcia na nizkych otackach ;)
Trochu... asi jak který kus, u některých je to fakt hrozný.
No hlavne aj podľa toho čo Eagle písal a čo som aj mal možnosť počuť mali otrasné ložiská modely 7700. Novy 9500 LED je na tom o dosť lepšie aj keď by mohli byť lepšie. Neviem či budete so mnou súhlasiť ale dnes je jednoznačne najlepšie zobrať pasív (Thr, Scythe..) a zakúpiť ventilátor zvlášť (kvalitný ktorý Vám bude vyhovovať).
No já jsem tedy se Zalmanem 9500 navýsost spokojen - chladí, je tichý a ještě dal vzduchu v case ten správný směr... ;)
Citace:
Původně odeslal Eagle
Trochu... asi jak který kus, u některých je to fakt hrozný.
Proto bych ten větrák chtěl vyměnit,ale nejhorší bude uchycení ventilátoru - nevím ještě jak na to a jakej tam dát?
Citace:
Původně odeslal Peter5110
Proto bych ten větrák chtěl vyměnit,ale nejhorší bude uchycení ventilátoru - nevím ještě jak na to a jakej tam dát?
ty si si neprecital odkazy co som postol? tam je predsa NAVOD :roll:
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
No já jsem tedy se Zalmanem 9500 navýsost spokojen - chladí, je tichý a ještě dal vzduchu v case ten správný směr... ;)
Ale áno zlý chladič to nie je, ale sú aj v tejto cenovej kotegórii lepšie možnosti. Ako produkt sa mi veľmi páči, vypracovanie dokonalé..
Peter5110: Madcap ti dal veľmi dobré zdroje na čítanie...myslím že tam nájdeš všetko potrebné.
Citace:
Původně odeslal MadCap
ty si si neprecital odkazy co som postol? tam je predsa NAVOD :roll:
Ten druhej odkaz je super akorát že angličtině tolik nerozumím.Takže mám předlohu jen v těch fotkách