-
Sapphire X800GTO2 - zamrzanie PC
Kupil som si novu grafiku sapphire X800gto2 podarilo sa mi aktivovat 16pip a pretaktovat na 540/1200 bez artefaktov, len mi to akosi blbne :
hociaka hra (FEAR, NFSMW, Q4) a aj 3D Marky mi behaju bez problemov aj 4 hodiny, teplota karty je 64 stupnov GPU a 51 stupnov AMBIENT (to ukazuje riva tuner) len sa mi (najcastejsie v menu hry FEAR - hra proste ide aj 4 hodiny na plnych detailoch + 4xAA a 8xAF len ked som dlhsie v MENU napr.2minuty tak to zamrzne; raz mi to urobil 3d mark 2005 ale robi stale ked dam v ati tray tools ARTIFAKT SCANNER) stava taka haluz ze mi zamrzne obraz, niekedy sa aj rozhodi a v priemere po 10 sekundach sa vypne monitor a ja mozem cakat kolko chcem uz sa nezapne a ja musim RESETNUT CELE PC cize VPU Recover by to nemal byt kedze sa to neprehrieva.
Potom po resete sa mi uz ale par krat stalo (ale nie vzdy) ze do windowsu mi PC nabehne zo zderofmovanym obrazom ktory je asi iba na 1/2 monitoru a pomoze potom ale prehodenie do modu 800x600 a potom naspet na 1024x768 ktory pouzivam.
Pocas hry mi to ale nikdy nespravilo.
Ale inak raz sa mi to stalo aj s default BIOSom co mala ta GTO2 v sebe ked som ju skusil pretaktovat este ked mala 12pipiek na 500/1050 cize koli tomu biosu z x850xtpe to asi blbnut nebude.
Fakt neviem co to uz moze byt. Je mozne, ze to je tym uz uz mam dost bordel vo windowse + pozostatky starej grafiky gf6600(aj ked som to presiel driver cleanerom) ?
ovladace mam teraz najnovsie catalyst 5.13 a na chipset 6.70 a so starou gf6600 mi to nikdy nerobilo.
uvitam kazdu radu dik
-
Re: Sapphire X800GTO2 - zamrzanie PC
Zkoušel jsi v ATI tray tools nechat najít maximální takty jádra, nebo jsi to prostě střelil na 540MHz, vyzkoušel pár games, jestli to nedělá artefakty a nechal jsi to tak?
Já mám totíž úplně stejný potíže s mou GTO2 @ X850, protože nad 540MHz mi prostě po nějaké době zhasne obrazovka, vytuhne to a následuje tvrdej reset.
Zkoušel jsem najít maximální frekvence přes ATT a ono to pomalu zvyšuje frekvence nad těch 540, pořád měří artefakty a najednou blik a tma. Ale třeba gamesy při stejné frekvenci běží klíďo dál i bez artefaktů (nicméně jsem to nezkoušel dlouhodobě).
Tzn. zkus nižší frekvence především na jádru, třeba 520MHz a uvidíš.
edit: po jednom z těchto zátuhů mi wokna najely s rozlišením 1280x1024 při 16ti barvách :-) (až jsem se lek)
-
Citace:
Původně odeslal Vykuk
Zkoušel jsi v ATI tray tools nechat najít maximální takty jádra, nebo jsi to prostě střelil na 540MHz, vyzkoušel pár games, jestli to nedělá artefakty a nechal jsi to tak?
Já mám totíž úplně stejný potíže s mou GTO2 @ X850, protože nad 540MHz mi prostě po nějaké době zhasne obrazovka, vytuhne to a následuje tvrdej reset.
Zkoušel jsem najít maximální frekvence přes ATT a ono to pomalu zvyšuje frekvence nad těch 540, pořád měří artefakty a najednou blik a tma. Ale třeba gamesy při stejné frekvenci běží klíďo dál i bez artefaktů (nicméně jsem to nezkoušel dlouhodobě).
Tzn. zkus nižší frekvence především na jádru, třeba 520MHz a uvidíš.
edit: po jednom z těchto zátuhů mi wokna najely s rozlišením 1280x1024 při 16ti barvách :-) (až jsem se lek)
No tak to mi robi presne to iste co tebe ....
prehrievanim to ale nebude urcite tak asi potom jedine tym ze karta tie frekvencie nezvlada (540Mhz JADRO)
-
Ano, to se mi stavalo taky, pokud karta mela bud nestabilni nebo nizkou voltaz. Doporucuju ji otestovat BEZ OC, resp. s OC, ale bez odemcenych pipek. Pokud to neudela, tak je jedina moznost a to VMOD, ten dokaze divy ;)
-
jj V mod dokaze divy ale myslim ze so std chladenim to nenamodi uz teraz je 65na jadre a ked mu este prida tak to bude padat stale.Malo som podobny problem este bez silencera mi jadro neslo cez 610MHZ skrata akonahle malo 70C tak sa mi to seklo so silencerom mam do 60C na jadre pri 615MHz a pohoda secko ide bez problemov
-
Citace:
Původně odeslal Haste
Doporucuju ji otestovat BEZ OC, resp. s OC, ale bez odemcenych pipek.
OK dik skusim to tak
Citace:
Původně odeslal NOD
jj V mod dokaze divy ale myslim ze so std chladenim to nenamodi uz teraz je 65na jadre a ked mu este prida tak to bude padat stale.Malo som podobny problem este bez silencera mi jadro neslo cez 610MHZ skrata akonahle malo 70C tak sa mi to seklo so silencerom mam do 60C na jadre pri 615MHz a pohoda secko ide bez problemov
Ano len ja na karte nemam stock chladic ale Zalman Fatal1ty FS-V7 co je vylepsena verzia VF700CU
mam ho na 5V tj cca 2050rpm kedy ma GPU tych 65 stupnov ale skusal som ho dat aj na 12V kedy je to strasne lebo ma 3500rpm(hruzny hluk) a teplota GPU isla ,,dole" tak na 60-61 (vsetko pri taktoch 520/1200)
cize nevim :?:
-
tak to je potom jedine tym ze jednoducho to jadro to nedava.Nechapem preco si vsedci myslia ze ked si kupim GTO2 ze automaticky pojde ako Xt?ved keby to jadro davalo XT takty tak ho vrazia do XT karty.Ide o to ze ATI si velmi dobre testuje jadra a nie kazde je dobre na to aby mohlo behat na plnych 16 pipiek a k tomu este aj na 540 MHZ tak ho certifikuju ako 12pip cize GTO.Skus ist za predajcom a povedat mu ze reklamujes kartu lebo neda 16 pip pri 540MHz:D
-
Citace:
Původně odeslal NOD
tak to je potom jedine tym ze jednoducho to jadro to nedava.Nechapem preco si vsedci myslia ze ked si kupim GTO2 ze automaticky pojde ako Xt?ved keby to jadro davalo XT takty tak ho vrazia do XT karty.Ide o to ze ATI si velmi dobre testuje jadra a nie kazde je dobre na to aby mohlo behat na plnych 16 pipiek a k tomu este aj na 540 MHZ tak ho certifikuju ako 12pip cize GTO.Skus ist za predajcom a povedat mu ze reklamujes kartu lebo neda 16 pip pri 540MHz:D
A myslis ze ten Vmod by tomu pomohol ?
-
vies to je tak ze certifikuju sa jadra dajmetomu na 1.25V @540MHz ak to neda tak ho seknu a ide dalej ako GTO priklad.Ak mu ale das 1.3V a dobre uchladis tak by nemal mat problem ist na plnych 16.Ale na tvojom mieste by som robil len ceruzko mod
-
Tiez som mal rovnaky problem so zamrzanim pri vyssich frekvenciach ... teraz som uz snad nasiel tie prave ferkvencie pre chip a to 520Mhz ...da sa... pamate idu lepsie ... ale mam ich len na 1120Mhz ... postacuje ...
Inak je nomalne, ze sme dostali kartu z Alzasoftu, krabica aj balenie vyzeralo byt neposkodene ... len po vlozeni do PC sa hlasila ako X800XL a mala hned 16 pipelines?
Bios tam bol Sapphire X800XL VIVO 398/980Mhz ...zeby chybka u Sapphiru alebo si niekto vyberal v Alzasofte najlepsiu?
-
Citace:
Původně odeslal Mtex
Tiez som mal rovnaky problem so zamrzanim pri vyssich frekvenciach ... teraz som uz snad nasiel tie prave ferkvencie pre chip a to 520Mhz ...da sa... pamate idu lepsie ... ale mam ich len na 1120Mhz ... postacuje ...
Inak je nomalne, ze sme dostali kartu z Alzasoftu, krabica aj balenie vyzeralo byt neposkodene ... len po vlozeni do PC sa hlasila ako X800XL a mala hned 16 pipelines?
Bios tam bol Sapphire X800XL VIVO 398/980Mhz ...zeby chybka u Sapphiru alebo si niekto vyberal v Alzasofte najlepsiu?
Presne rovnako sa hlasila aj moja GTO2 s povodnym BIOSom !
Tiez R423 Radeon X800XL a vraj 16 pipiek ale vykonu tomu nezodpovedali ze 16 pipiek je aktivnych
ja som teraz zakotvil na vyzera to ze stabilnych 519/1200 ale laka ma dost ceruzkovy VMOD - teraz mam napetie 1,4V a keby som zvysil na 1,5V a ak by som to uchladil, tak teoreticky by som aspon 540-550 Mhz na jadre stabilne mohol dat
-
Mne sa hlasila ako R430 ... 16 pipiek ...vykon tomu zodpovedal (pri 400Mhz chipe)... nieco cez 6100Mtex/s, keby tam bolo len 12 pip tak by to asi nepreliezlo 4,5Gtex/s
Inak mas nejaky link na ten ceruzkovy vmod? ...aj ked mi to celkom postacuje ...pamate skusim dat viac...tie idu
-
Citace:
Původně odeslal Mtex
Inak mas nejaky link na ten ceruzkovy vmod? ...aj ked mi to celkom postacuje ...pamate skusim dat viac...tie idu
http://www.techpowerup.com/articles/...voltmods/112/3
toto by malo byt ono
aj mne tych 520Mhz staci ale mam take nutkanie dostat sa stabilne aspon na 540Mhz aby som mal pre pokoj duse aspon takty toho X850XT PE
;D
-
panove prijit o zaruku kvuli 20Mhz, kdy narust vykonu bude max5%?:o
-
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
panove prijit o zaruku kvuli 20Mhz, kdy narust vykonu bude max5%?:o
ked urobis VMOD s ceruzkou tak neprijdes o zaruku ani to nezistia
-
Citace:
Původně odeslal MaTTo S
ked urobis VMOD s ceruzkou tak neprijdes o zaruku ani to nezistia
no tiez si myslim
-
to zhe vam zhasne monitor nebo to jenom ztmavne je tim zhe jadro tak vysoky frekvence u defaultniho napeti nezvlada.. dela to i me ale ja nedam vic jak 450MHz :(.. za to pameti jedou 1220MHz s pasivama od Primecooleru.. Aspon tech 16 pipek mam aktivovanejch.. Teplota GPU je do 70°C, zalezi na hre-mam rad ticho takze ten chladic prilis netrapim.. No uvidim, mozna budu menit za 6800GS, ale musim si to nejdriv testnout :D
-
Ono je to proste kus od kusu.....ja dam v pohode stabilne 540 na jadru, ale zas mi nechtely jit pameti vic nez 1210....tak jsem jim snizil casovani, coz sice srazilo frekvenci na 1190, ale ty timingy to vic nez vynahradi, jen 3DMark05 sel z 6450 na 6710....nicmene nemyslim ze 520 nebo 540 na jadru bude zas az takovej rozdil, moc bych to neresil....
-
Citace:
Původně odeslal rombo
to zhe vam zhasne monitor nebo to jenom ztmavne je tim zhe jadro tak vysoky frekvence u defaultniho napeti nezvlada.. dela to i me ale ja nedam vic jak 450MHz :(.. za to pameti jedou 1220MHz s pasivama od Primecooleru.. Aspon tech 16 pipek mam aktivovanejch.. Teplota GPU je do 70°C, zalezi na hre-mam rad ticho takze ten chladic prilis netrapim.. No uvidim, mozna budu menit za 6800GS, ale musim si to nejdriv testnout :D
to ze das 450Mhz nebude kartou, ale tou vysokou teplotou
toto jsou jadra z X850XT a ty prece jedou na 520Mhz
2EDC:
jak jsi zmenil casovani ramek na GK?
-
Tak som v noci nemal co robit a podla postupu ktory tu uz hodil hyde21 som si cez VID spravil lakom VID Vcore mod. Bolo to strasne easy ... nasiel som si v tabulke, ze pri napeti 1.6V mi bude stacit ak prelakujem jedeno miesto. Tak som vybral kartu a prelakoval to. Po par minutach schnutia som kartu dal dnu a hle .. uz tam bolo 1.6V :) Takze som sa pustil do OC ktore predtym bolo umna max stabil a bez chyb 575MHz vo vsetkych testoch a hrach ktore pouzivam a hram. No a dostal som az na 650MHz uplne stabil a bez chyb .. takze kazdemu doporucujem kto sa neboji. Obrovska vyhoda VID modu je ze si staci najst presne kolko chcete V na jadre v rozsahu od cca 1V az po 2V po po 0.025V skokoch co je super. No a potom staci uz len malovat :) A dalsia velka vyhoda je ze neprichadzate o zaruku, pretoze sa to kedykolvek da odlakovat bez akychkolvek znamiek pouzitia.
No a az kupim teplovodive lepidlo, tak sa pustim aj do VDD & VDDQ modu .. na ktory uz mam pripravene pekne velke pasivy :)
Takze este raz kazdemu odporucam a davam odkaz : http://www.techpowerup.com/articles/...voltmods/112/3
2 MISKOBOSS: casovanie sa da menit ako v ATT tak v AT
-
Citace:
V ATIToolu, je tam dole talcitko mem, a tam je komplet casovani...
-
Citace:
to ze das 450Mhz nebude kartou, ale tou vysokou teplotou
toto jsou jadra z X850XT a ty prece jedou na 520Mhz
2EDC:
no prave zhe to nejni teplotou.. daval sem vetrak naplno a teplota myslim nesla pres 60°C.. navic to dela v ATI Tray Tools pri zjistovani max. frekvence GPU a to sem zacinal na 445MHz a ta teplota tak rychle nevyskoci :(.. mozna by pomohl nakej jinej BIOS?!
-
Citace:
Původně odeslal rombo
no prave zhe to nejni teplotou.. daval sem vetrak naplno a teplota myslim nesla pres 60°C.. navic to dela v ATI Tray Tools pri zjistovani max. frekvence GPU a to sem zacinal na 445MHz a ta teplota tak rychle nevyskoci :(.. mozna by pomohl nakej jinej BIOS?!
No je fakt ze 60 stupnu pri 445MHz se mi zda dost....ja bezim na 540MHz a neprelezu pres 59.....je fakt ze to chladim silencerem, ale i tak....
-
Citace:
Původně odeslal EDC
V ATIToolu, je tam dole talcitko mem, a tam je komplet casovani...
ja vim, ale co jste tam nastavovaly za hodnoty?
nechci si odpalit kartu(slysel jsem, ze se nevyplati s timto si hrat)
vim ze v ATT to tam je
-
Citace:
Původně odeslal rombo
ja si fakt myslim, ze 60°C je moc
proto ti to nejde
ten jinej BIOS vyzkousej, je to jedna z moznosti
ale i tak, nevadilo by ti, kdybys mel na jadre 80°C?