Printable View
Ja sem ji tam strcil a nefungovalo to, ani naopak. Delal jsem jednou takovy pokusy na jedny 486 :-D Nic jsem ani neodpalil, pak kdyz sem to dal spravne tak to zas jelo.
Na niektorych doskach to dokonca normalne funguje.
tak jsem si pujcil od kamosa klavesku a!... Nejede to ;-)
Mam nejakou spatnou klavesku a nepotrebuju novou do USB, ale do sveho noveho projektu bych rad 2 klavesnice, myslite, ze ta PS/2 rozdvojka funguje?
http://www.computershop.cz/eshop/def...s-2-s-kablikem
Asi maji ten konektor, stejne jako nektere notebooky, "obojetny". Proto se take vyrabi "rozdvojka" - do jednoho konektoru s strci mys, do druheho klavesnice. Pokud se podivate na zapojeni toho PS/2 konektoru, uvidite, ze napajeni/zem maji spolecne, datovy dratek ma kazde zarizeni v jine zdirce. Osobne sem zadnou zakladni desku na ktere by to slo nemel, ale to neznamena ze to nektera nema "obojetne" zapojene (zvlast kdyz to tvrdi Rainbow :wink: ;D )Citace:
Původně odeslal Rainbow
Ted koukam, ze tu rozdvojku si chtel na zapojeni 2 klavesnic - to imho nepujde, je to jak sem psal vyse pro zapojeni mysi a klavesnice do jednoho konektoru.
tak to je na pikacu.
Klavesnica do konektoru funguje na niektorych Intel doskach - mozes vymenit klavesnicu a mys a BIOS si to zisti a prehodi to.
V Linuxe by to teoreticky malo fungovat na hociakej doske - ale prakticky to nebude az take jednoduche.
"Rozdvojka" je zase na nieco ine - notebooky mavaju "obojaky" PS/2 konektor - signaly pre mys su na standardnych pinoch a na dalsich (tie, ktore mys nepouziva) su signaly pre klavesnicu. A tou "rozdvojkou" sa z toho urobi jeden PS/2 pre mys a druhy pre klavesnicu.
Vysledok: ked chces druhu klavesnicu, tak pouzi USB. Pri troche stastia sa da kupit aj nejaky lacny shit (to som davnejsie zhanal na testovanie USB portov - a skoro vsade mali len drahe typy).
pod jakym OS to chces provozovat? s linuxem by to jet melo:viz 3 headed monsterCitace:
My machine has two serial ports, two times PS/2 (keyboard and mouse) and two times USB. So i could connect:
o two ps/2 keyboards (yes, one on the mouse port)
o two serial mice
o one usb keyboard
o one usb mouse
Make sure you have all this hardware and make sure it works. Test all mice under X, make sure the usb keyboard works (you should be able to type both on the ps/2 and the usb keyboard). The keyboard connected to the ps/2 mouse port will not work yet, but we'll fix that later.
[edit] Rainbow byl rychlejsi :) ale tady jsou podrobnejsi informace jak na to...
Tak jsem sehnal do USB za 2 kila a druhou do PS/2, no tak jsem ani to USB zase neuvolnil. :confused:
v ps2 je jen napajeni, zem, data a hodiny, nic vic, zadne jine signaly. podle mojeho nazoru se lisi pin kde bezej data. hodiny asi budou stejne. mam tu xilinx vyvojovy kyt s ps2 a jde pripojit jak kbd tak mouse. podle tistaku jsou data nebo clk propojene. jedno znich je videt, jestli i druhe nevim, a omerovat s emi to nechce.
kdyz uriznes konektor te druhe kbd a das tam konektor od mysi a spravne to spojis treba ti to pojede.
Glo
Citace:
Původně odeslal Rainbow