Chlazeni chipsetu (875) pasivne
Premejslim o nejakym ucinnym chlazeni chipsetu (i875), mam to dost pretaktovany a priserne topi, takze jsem musel na puvodni pasiv namontovat vetracek, ale je to hlucny. Libi se mi tohle:
http://casemodding.cz/index.php?pg=d...o=1286&kat=251
Ale tenhle chladic ma taky vetracek. Myslite si ze by to chladilo i bez vetracku, jen ofukovany pruvanem v bedne (2 pomalobezny 120mm fany) ?
Re: Chlazeni chipsetu (875) pasivne
Kdesi tu Gabo psal o nějakým malým fanu, kterej není slyšet. Stál kolem 300,-, takže bych si koupil ten dal to na ten pasiv a ještě bych ušetřil.
Citace:
Původně odeslal Paolo.n
Premejslim o nejakym ucinnym chlazeni chipsetu (i875), mam to dost pretaktovany a priserne topi, takze jsem musel na puvodni pasiv namontovat vetracek, ale je to hlucny. Libi se mi tohle:
http://casemodding.cz/index.php?pg=d...o=1286&kat=251
Ale tenhle chladic ma taky vetracek. Myslite si ze by to chladilo i bez vetracku, jen ofukovany pruvanem v bedne (2 pomalobezny 120mm fany) ?
Aj mne to hreje a to mam FSB LEN 131MHz :( Tiez som tam dal 80mm, akurat, ze mne to zaroven chladi aj CPU... Ten chladic co si dal odkaz vraj je dobry, len ten ventilator, kedze je maly musi mat vysoke otacky takze udajne strasne reve - to pisal tiez GABO ak sa pamatam. Ja tam narvem BOX z celerona 500MHz, ten cierny maly... Spravim foto ;) A podla mna by to vydrzalo, ked mas aspon aky taky prievan v skrinke. Ma to heatpipe a nie je to najmensie, takze podla mna to uchladi ten Coolermaster.
No a máš vlastně nějaký problémy se stabilitou bo tak? Já tam mám u sebe zalmana a je taky dost horkej, ale problémy s tím nemám, tak to neřeším.
Ja od ty doby co jsem postavil vodu. Bohuzel stale jsem se nedokopal k tomu zapojit blok na chipset tak se stabilitou kvuli prehrivani chipsetu bojuju. Musel jsem zacit ofukovat 80 vetrakem, protoze teploty velice rychle vyletly k 50 stupnum a spolehlive mi to vytapelo cely case.
Ono je to totiz tak, ze budu kupovat Scythe Ninja na CPU a k nemu nejakej 120 mm, mozna vetsi fan. Mozna by se nechal vyuzit i fan ve zdroji, jen mu trochu upravit regulaci. A druhej fan na tlaceni vzduchu do bedny. Takze pruvan by byl a kdyby se cely PC povedlo uchladit 2 vetrakama, bylo by to super, a dokonce i tissi nez vodnik co jsem chtel puvodne. Nejsem priznivcem malejch jecicich vetracku a tak patram po jinejch moznostech, jako tenhle Coolermaster s vykuchanym vetrackem. Prave ten NB ma oficialne maximum 200 MHz a ja ho mam na 255. Bez vetracku jsem si o ten pasiv fakt spalil prsty, takze tipuju urcite pres 60°C. S vetrackem muze mit do 40°C. Stability, no kdyz nataktuju na 256 MHz tak uz to pada, ale to spis tipuju na pameti. Kazdopadne koupim jeste Zalman ZM-NB47 J na zkousku, protoze ten je o kus vetsi nez to co tam mam ted a uvidim.
Citace:
Původně odeslal misokgb
Aj mne to hreje a to mam FSB LEN 131MHz :( Tiez som tam dal 80mm, akurat, ze mne to zaroven chladi aj CPU... Ten chladic co si dal odkaz vraj je dobry, len ten ventilator, kedze je maly musi mat vysoke otacky takze udajne strasne reve - to pisal tiez GABO ak sa pamatam. Ja tam narvem BOX z celerona 500MHz, ten cierny maly... Spravim foto ;) A podla mna by to vydrzalo, ked mas aspon aky taky prievan v skrinke. Ma to heatpipe a nie je to najmensie, takze podla mna to uchladi ten Coolermaster.
Zle si cital. Revu tie vysokootackove s trecimi loziskami. Ten Y.S.TECH ma gulickove loziska a je naozaj tichy pri tych 3500 ot. nehovorim ze ho nie je pocut ale v zavretej bedni je velmi tazko pocutelny (pocut ho tak z 10cm ked prilozim ucho). Fuka pekne takze problem nie je...akurat ta cena.
875/865 nepotrebuje aktivne chladenie do 200 FSB (respektive mozno aj viac, ale do 200 na istotu) ... je to pomerne logicke aj z dovodu toho, ze Intel dosky maju len pasiv (samozrejme, ze tam nenechajte vypnuty kusok plechu ale dajte napr zalmana pasivneho), tak isto 925/955 zvladnu myslim 266 :) takze pri 131 aktivne chladit > LOL <
Citace:
Původně odeslal MadCap
875/865 nepotrebuje aktivne chladenie do 200 FSB (respektive mozno aj viac, ale do 200 na istotu) ... je to pomerne logicke aj z dovodu toho, ze Intel dosky maju len pasiv (samozrejme, ze tam nenechajte vypnuty kusok plechu ale dajte napr zalmana pasivneho), tak isto 925/955 zvladnu myslim 266 :) takze pri 131 aktivne chladit > LOL <
Ked vypnem FAN na CPU, ked surfujem, tak teplota ide cez 55 stupnov a uz zacne celemu kompu drbat... A nie je to kvoli teplote CPU ale prave kvoli chipsetu... Je tam dost maly pasiv by som povedal... ;)
Citace:
Původně odeslal misokgb
Ked vypnem FAN na CPU, ked surfujem, tak teplota ide cez 55 stupnov a uz zacne celemu kompu drbat... A nie je to kvoli teplote CPU ale prave kvoli chipsetu... Je tam dost maly pasiv by som povedal... ;)
Nie je to kvoli CPU? hmm tak neviem...vypnes CPU vetrak a pasiv ktory sa stale viac ohrieva zacne ohrievat aj okolie a tym padom aj pasiv cipsetu..kolko ma vtedy teplota chipsetu. Chce to nejake teploty lebo sa bavime O NIECOM a zaroven O NICOM ... :(
Citace:
Původně odeslal misokgb
tak si tam daj vacsi a uplne pasivne chladenie je utopia, pomale fany aj tak ni esu pocut (ak to nemas 30cm od hlavy na stole, co je tvoja chyba), takze je zbytocne "trapit" pocitac cistou pasivitou
Ako som pisal, chcem na chipset nahodit pasiv z Celerona 500MHz - taky cierny pasiv, s nim by to malo byt ok... A teploty pisem - od 55 hore uz to zacina blaznit...