-
WD raptor3 (150gb, 16m cache, NCQ)
Co myslite, kedy bude bezne dostupny v obchodoch? (no a potom este aka bude cena...)
Inac vykonovo vyzera velmi dobre -> http://www.storagereview.net/article...500ADFD_4.html
(a od storagereview je to pekne prekvapenie, pretoze bezne s testami najnovsich diskov meskali aj zopar mesiacov oproti ostatnym webom)
-
Re: WD raptor3 (150gb, 16m cache, NCQ)
nahradí nejspíše dnešní modely takže počítek s cenou dnešní 74GB + 1000,- za příplatek za novinku ;)
-
Citace:
Původně odeslal Digitaldoom
nahradí nejspíše dnešní modely takže počítek s cenou dnešní 74GB + 1000,- za příplatek za novinku ;)
No praveze..., vraj 150g ma stat $300, 74g polovicu a dnes ze vraj sa da zohnat raptor 74g aj za nejakych $120, ale to asi treba mat v USA stastie na zlavy a vypredaje. Islo mi hlavne o to, ze o kolko to tu bude drahsie. Celkom to sedi na tu 1000.
Fakt sa mi nepaci ze v EU su stale vyssie ceny ako v USA, niekedy dokonca nechaju tu istu cenu, len nie v $ ale v EUR :(
-
Raptor nema konkurenci. Mam ho v compu uz skoro rok a jeho cena v obchodech je porad stejna (+-5%). Ocekavam spis cenu kolem 10k (8 - 10.000 kc). Ta by pak mohla postupne klesnout az nekam k 5k, ale na to si asi chvili pockame.
-
jj cena bude cca 9k s dani, a mel by tu byt velmi brzy...
-
-
esteze to nie je v prvom poste co? :) skusim si tu mrsku zohnat
-
-
2 Příloh-a(y)
Dodaci lhuta 2 dny :)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35216
No, nechame sa prekvapit. Ale ze vraj ma byt dostupny zaciatkom februara, tak uvidime.
EDIT: na storagereview pribudli informacie o Raptore X (WD1500AHFD), co je raptor s priesvitnym vekom, iba polovica MTFB, predpokladana cena $350, rovnaky vykon ako WD1500ADFD...
-
WD 1500GD 150GB HDD 10,000RPM S-ATA Raptor, 16MB cache, NCQ už je dostupný v BGS ;)
-
Citace:
Původně odeslal THX
na storagereview pribudli informacie o Raptore X (WD1500AHFD), co je raptor s priesvitnym vekom, iba polovica MTFB, predpokladana cena $350, rovnaky vykon ako WD1500ADFD...
Nechci nic říkat, ale IMHO je disk kovový mimo jiné i proto, aby dobře uzemňoval elektromagnetické rušení. Tak by mě zajímalo, jak moc dobře bude vlivům okolí odolávat něco, co má průhledný vršek. Aby to nedopadlo tak, že se díky průhlednému víku budou na plotně samovolně měnit data.
-
Citace:
Původně odeslal Eagle
Nechci nic říkat, ale IMHO je disk kovový mimo jiné i proto, aby dobře uzemňoval elektromagnetické rušení. Tak by mě zajímalo, jak moc dobře bude vlivům okolí odolávat něco, co má průhledný vršek. Aby to nedopadlo tak, že se díky průhlednému víku budou na plotně samovolně měnit data.
No, myslim ze toho sa obavat netreba, predsa je tam len zaruka 5 rokov. Povedal by som ze je to riesene tak, ze pod tym vekom je priesvitna elektrovodiva folia. Ale o data by som sa fakt nebal :wink:
To by si asi nedovolili predavat disk s takouto vaznou chybou.
Tiez by sa dalo tvrdit ze CASE s oknom na boku zle chrania vnutorne suciastky/vonkajsie spotrebice od vzajomneho elmag. rusenia.
-
Citace:
Původně odeslal THX
No, myslim ze toho sa obavat netreba, predsa je tam len zaruka 5 rokov.
Nevím jak u tebe, ale záruka na disk samotný je jednou z posledních věcí, která mě na disku zajímá. Jde mi o data a ty mi nikdo nevrátí.
Citace:
Původně odeslal THX
Tiez by sa dalo tvrdit ze CASE s oknom na boku zle chrania vnutorne suciastky/vonkajsie spotrebice od vzajomneho elmag. rusenia.
Přesně tak to ale je. Proto je standardní case kovový, aby bránil pronikání EMI ven i dovnitř.
-
Citace:
Původně odeslal Eagle
Nevím jak u tebe, ale záruka na disk samotný je jednou z posledních věcí, která mě na disku zajímá. Jde mi o data a ty mi nikdo nevrátí.
Přesně tak to ale je. Proto je standardní case kovový, aby bránil pronikání EMI ven i dovnitř.
Ja beriem aj zaruku na disk - zaujima ma :wink:
Ak si vazis data, tak urcite mas raid1 a pravidelne zalohujes. Tiez si myslim ze ten raptor s okienkom je zamerany na trocha inu "cielovu skupinu" ako do ktorej by si patril ty a ostatni opatrni.
Ja myslim ze pod tym vekom/na nom bude ta elektrovodiva priesvitna folia. Necakal by som od WD ze by teraz vydali svoj najlepsi disk s takouto chybou (ze by tie data mizli...). To by sa radsej na to okno vykaslali. Resp. ludom ktori si ten disk kupia pre to okienko, asi nebude vadit miznutie dat (ak si to vobec vsimnu :mweheh: ) (dnesne hry su bouzial fakt kratke a nez by stihli data z takej hry zmiznut, tak to ju skor dohram)
-
Citace:
Původně odeslal THX
Ak si vazis data, tak urcite mas raid1 a pravidelne zalohujes.
Jak je vidět na mém podpisu, RAID1 mám... už přes rok. Vynikající věc, už si ho budu kupovat pravidelně.
-
Na stranke http://www.wdraptorx.com/ je pekny 3d obraz disku, kde je aj popisane, ako je riesene el. tienenie "ESD coating protects drive from damage due to electrostatic discharge". Tiez je tam par obrazkov a videi a dalsie informacie.
Tiez na tomshw vysla recenzia --> http://www.tomshardware.com/2006/02/...formance_lead/
Recenzia na anandtechu: http://anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=2690