Nedari se spojit PC do site
Zdravim,
dneska jsem si koupil APcko ASUS WL-500G deluxe.
Do jeho WAN portu jde internet, do LANu PCcko a pres bezdrat se pripojuje notebook. Na obou strojich funguje internet v pohode, ale problem mi dela, jak propojit oba pocitace abych mohl vymenovat soubory.
Zkousel jsem volbu "Nastavit sit pro domacnost nebo malou kancelar": na notebooku se mi pote v pracovni skupine zobrazuje jen on sam a na PCcku neni v pracovni skupine videt ani on sam.
Muzete prosim poradit? Se sitema moc zkusenosti nemam, takze mozna jen delam nejakou blbost...
Re: Nedari se spojit PC do site
a jdou ti pingnout mezi sebou? (start - spustit - cmd - ping)
ještě zkus (tento počítač-pravá myš-vlastnosti-název počítače-změnit) a do políčka název skupiny napiš třeba lan1 restart a tohle na poči i notbooku když to nepomůže zkus vypnout firewall.
tohle je jenom základ kde hledat chybu....
Pingnout nejdou, nenajdou se...
Prepisovat skupiny jsem zkousel, vypnuty firewally taky nepomahaj...
Stale NTB vidi ve skupine sam sebe, desktop ani sebe... chyba bude asi nekde v nem, ale nevim kde...
Stejne tak nasdilene slozky se na notebooku zobrazuji v "mista v siti", zatimco na pccku tam jsou jen nejaky webovy ftpcka
Jo a na desktopu mam WinXP home a na notebooku WinXP profi, ale to snad vliv nema...
mas na desktopu povolene nebo nainstalovane sdileni souboru a tiskaren v sitich microsoft?
Povolil jsem a ted mi to pri pohledu do pracovni skupiny hlasi, ze k tomu nemam opravneni...
Predne, napis sem IP adresy toho PC a ntb + masky + default GW. (v cmdline napis ipconfig). + pokud mas XP SP2, povol ICMP v tom jejich FW (nebo v jinem FW pokud pouzivas, pripadne jej docasne vypni)
Zkus se podívat jak máš nastavenou položku Set AP Isolated? v menu Wireless - Advanced. Mám ten stejný router a prakticky tu stejnou situaci. V tom menu mám nastavené No, tak se tam zkus mrknout. Mě to funguje. Firmware mám 1.9.4.0.
co se týče oprávnění ve skupině, zkus na obou počítačích založit stejný účet a heslo, nasdílej si rooty disků a připoj se pomocí toho účtu