Zkoušel jsem střihat avi soubory, ale po přehrání vystřiženého videa se mi zvuk nějak opozdil za obrazem. Jak takový avi soubor opravit aby byl po střihu avi soubor v pořádku ?
Printable View
Zkoušel jsem střihat avi soubory, ale po přehrání vystřiženého videa se mi zvuk nějak opozdil za obrazem. Jak takový avi soubor opravit aby byl po střihu avi soubor v pořádku ?
Ja na taketo problemy pouzivam VirtualDub, v menu Video daj Direct Stream Copy, aby si nerobil znovu konverziu, chod znovu do menu Video a daj Frame Rate a zaskrtni Change so video and audio durations match. Mozno je jednoduchsi sposob, ale tento sa mi osvedcil.
Problém je v tom že ve Virtual Dubu nedělám. Používám obyčejný splitter a narazil jsem na pár avi souborů který mi dělají tohle.Pomohl by mi nějaký soft ,který to umí opravit před střihem a potom střihnout, ale Virtual mi příjde složitý.
VD není složitý a Daggy poradil přesně to, co je třeba udělat, navíc je to nejjednodušší způsob, jak synchronizace docílit (tedy pokud někdo zatím nevymyslel jednoúčelový nástroj). :-)
Problém spočívá v tom, že je u toho videosouboru délka videa odlišná od délky zvuku, nebo ve videu jsou nějaké vypadlé snímky, ev. framerate není přesně 25/30 fps (a program s tím počítá),...
Kdo nic nevyzkoušel, nic nezkazil, chvilka hraní si a s Virtual Dubem se sžiješ a nakonec to možná budeš i dělit v něm). :-)