NV40 a Nforce3 win98 problem
Lidi mam takovej problém. Zaboha se mi nedaří rozjet jakokoliv kartu s jádrem NV40 pod win98se na mainboardu s nforce3 250/ultra chipsetem. Zkoušeno na více deskách. Prostě to nejde. Karta je v 3D nestabylní. Buďto hra spadne, nebo zatuhne, obvykle do 20ti sekund hraní. AGP na 4x jsem zkoušel, fastwrites taky, prostě všechno. I víc driverů na grafiku. Ani ty poslední 81.98 nic nepřinesly. Fur t to nejde. OS jsem zkoušel celej přeinstalovat - nic. Drivery na chipset fungujou dobře a jiný grafický karty jdou bez problémů ( Voodoo4, Radeon 7500, GF4Ti, GF FX 5900XT, Radeon 9800 ,prostě všechny ne NV40 karty jedou). Zároveň jsem zkoušel tuhle grafiku na VIA KT133 taky pod win98 a jde tam naprosto v pohodě. Pod win XP jde naprosto v pohodě.
Prostě už nevim co.
Funguje tahle kombinace tady někomu? A jestli jo, co přesně používáte za drivery - chipset/VGA.
Díky.
Re: NV40 a Nforce3 win98 problem
Opravdu jsou ty Win98 v dnesni dobe nutne?
Ja se ani nedivim, ze mas problemy, na podporu Win98 se uz delsi dobu kasle.
Re: NV40 a Nforce3 win98 problem
No asi takhle neni to kritickej problém. Mám v PC 98 i XP už 2 roky. Ty 98 byly v dezolátnim stavu a sloužili prakticky jen k tomu, abych z nich opravoval ty XP když skolabujou. Ale teď jsem je přeinstaloval a dal do kupy a tohle je teď jedinej problém co v nich mám. Chci aby oba ty systémy byly provozuschopné v hrách. Vím o tom problému už od dob mé první NV40 ale nikdy jsem s tim nepohnul. Mě prostě jen zaráží, že NV40 na Nvidia chipset nefunguje, jinak ale jiný grafiky, nebo tuhle na jinej chipset všechno jde. Nechápu to. Prostě jen hledám, jestli je vůbec někdo, komu to funguje.