dávkování inhibitoru koroze
Zdarec, nevi nekdo kolik toho pridat do 1l destilky pro optimalni ochranu priti korozi Al+Cu ve vodnikovi ?
Sehnal jsem si Corrshield OR4400 a nemuzu se dobouchat zadneho davkovani na objem vody... Nevite kolik toho staci ? Doted jsem pouzival nemrznouci smes do motoru 1:3 a dobry, ale tohle bude znacne silnejsi... Pripravek na ochranu od Aquacomputer ACfluid udava 2% koncentraci, nebude to malo ? (tj. 50ml na 2,5l vody)
?
Re: dávkování inhibitoru koroze
do 5% koncentrace bych se asi nebal, ale vic nedavej
ja jsem jednou nalil do okruhu fridex, porad jsem si rikal: primerene primerene a ve vysledku me to zasralo celej okruh
takze dej min, nez vic, prilit muzes vzdycky;)
ono jde taky o to, aby to nejak zavazne nezmenilo vlastnosti vody=>a treba nezhorsilo chlazeni
tohle vlastnosti nezhorsi (snad) je to delany primo do uzavrenych chladicich systemu... zacnu na 5ti procentech a po tydnu omrknu stav tekutiny v okruhu.... Pri tak malych koncentracich to asi jen tak nespotrebuju, mam toho 2 litry :p
Vim ale ze 10% fridexu mi k ochrane nestacilo... Voda tmavla a v expanzce byla pena. Moje vicko od expanzky je z nechraneneho hliniku...
Citace:
Původně odeslal epidot
tohle vlastnosti nezhorsi (snad) je to delany primo do uzavrenych chladicich systemu... zacnu na 5ti procentech a po tydnu omrknu stav tekutiny v okruhu.... Pri tak malych koncentracich to asi jen tak nespotrebuju, mam toho 2 litry :p
Vim ale ze 10% fridexu mi k ochrane nestacilo... Voda tmavla a v expanzce byla pena. Moje vicko od expanzky je z nechraneneho hliniku...
taky v tom fridexu jsou i jiny sra*ky, toho inhibitoru koroze tam bude (asi)malo
je to hlavne nemrznouci smes
ty mas ale primo inhibitor koroze, takze opatrne s tim!!
jaky mas vubec bloky?
proc opatrne ? i kdybych pouzil jen ten corrshield tak by se nemelo nic stat, blokum hadickam ani cerpadlu... Bloky mam KP cool takze Al elox + Cu....
http://www.gewater.com/productfamily/2_CorrShield.jsp
ACfluid ochana proti korozi200,- Kč
50 ml, pro 2,5l vodyhttp://www.casemodding.cz/obrazy/link_01.gifhttp://www.casemodding.cz/vyrobky/NO.../WAZU-002a.jpg
ACfluid chrání vnitřní části vodního chlazení před případnou korozí aniž by snižoval chladící účinek. Je určen na 2,5 - 3l destilované vody, Je bezbarvý.
Balení obsahuje 50 ml přípravku.
Cena bez DPH: 168,- Kč
Cena včetně DPH: 200,- Kč
Obj. kód: WAZU-002
Co na to kovové části vodníka (čerpadlo, fitinky)?
ten ACfluid mam do ma jeden a je velmi podobny tomu corrshieldu 4400, skoro stejna barva, pH 11 a smrdi stejne. ten ACfluid mi prijde tak trosku slabsi odvar oproti corrshieldu.
Myslim ze cerpadlu nic nehrozi, preci jen jakekoliv vodni okruhy jsou pohanene prave cerpadlem a s tim se musi pocitat. Preci nenavrhnou vodni primes nicici pohonne jednotky :).... fitinky musi byt take pohanene.
opatrne proto, ze to je chemikalie
sam rikas, ze to divne smrdi a PC mas prece ve stejne mistnosti jako ses sam=>takze aby ti z toho nebylo spatne
nevis jak to muze reagovat s hadickama postupem casu(jakoze se jim asi nic nestane, ale co kdyby)
jednou jsem se bavil s Karlosem a ted si nejsem jistej, jestli se ma pouzivat roztok pod pH 8 nebo nad pH 8???
ten AC fluid ma pH 10-11 a je urceny do PC, muj corrshield 11-12. Smes do motoru co jsem pouzival doted mela pH 7. Okruhu by vyssi pH nemelo vadit.
Citace:
Původně odeslal epidot
ten AC fluid ma pH 10-11 a je urceny do PC, muj corrshield 11-12. Smes do motoru co jsem pouzival doted mela pH 7. Okruhu by vyssi pH nemelo vadit.
ok
ja jsem si nebyl jistej, jestli to bylo nad pH 8
Karlos rikal, ze pod pH 8 se vyzira ten elox v blocich
namichal jsem 12ml corrshieldu do 0,5l vody a vysledkem je pH 10-11 takze by to eloxu melo jen prospet podle toho co rika Karlos
Citace:
Původně odeslal DlouhyJony
A CPU, používám blok "Extherm"...
Zkousel nekdo tohle?
http://www.bkp.cz/new/topekor.htm
Je to cesky, je toho spousta za min penez a ne krapet jak toho AC fluidu.
PH to ma min jak 6 (nevim presne, protoze mam doma papirky na ph 6-12...)
takze nevim, co by to provedlo s hlinikem, ale ja stejne zadny alu casti nemam..
Edit:
Jo a jeste si vzpominam, ze se delalo taky neco jako Inhicor, Inhikor, nebo tak nejak a to melo PH kolem 11
(pouziva se to v ustrednim topeni...)
Ja uz mooc dlouho pouzivam "Inhicor T" a okruh je naprosto cisty! A to ho davkuju jak predepisuje vyrobce 1%. Stoji to pakatel ;-)
zalezi jen na tom jak moc medi a nechraneneho hliniku je v obehu. Naredil jsem 2% do okruhu a za dva dny uz destilka zacala cernat. Je jedno kolik rika vyrobce. Nechraneny hlinik je svinstvo a podle toho se musi davkovat. Chce to jen zkouset kolik je prahova davka k potlaceni el. clanku. U me si jeden ACfluid ani neskrtne. Vidim to tak na 1/4 az 1/3...
2epidot: ty mas stejne ty bloky eloxovany, takze ty nic pridavat nemusis!!!!
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
2epidot: ty mas stejne ty bloky eloxovany, takze ty nic pridavat nemusis!!!!
... nene problem mam jinde...., mam Al vicko od expanzky z holeho hliniku! to by ses divil co to dela ikdyz neni primo ve vode ale jen nad hladinou.
Zadruhe, eloxovany hlinik ti nezaruci 100% ochranu proti korozi. Pokud mas okruh z medi a elox Al tak ti prave ty 2% inhibitoru jsou ku pomoci od toho maleho zbytku koroze...
Citace:
Původně odeslal epidot
... nene problem mam jinde...., mam Al vicko od expanzky z holeho hliniku! to by ses divil co to dela ikdyz neni primo ve vode ale jen nad hladinou.
Zadruhe, eloxovany hlinik ti nezaruci 100% ochranu proti korozi. Pokud mas okruh z medi a elox Al tak ti prave ty 2% inhibitoru jsou ku pomoci od toho maleho zbytku koroze...
no ja zadnej inhibitor nepouzivam a mam vodu v pohode
okruh mam Cu
fakt nic nepozoruju
ale ty mas to vicko, to je neco jinyho