-
Abit BE6 + 250GB HDD
Planujem kupit 250GB hdd, ale nemam v tom jasno, ci mi pojde. Mam staru dosku Abit BE6. Takze, zaujima ma, ci budem moct vyuzit celu kapacitu disku, alebo iba 128GB. Ak ho rozdelim na 2 mensie particie, tak pojde? Da sa to tak, ze nainstalujem na neho win, a potom zvysnu cast, nad 128GB partition magic-om spravim?
-
Re: Abit BE6 + 250GB HDD
-
Asi ti neostane nic ine ako to risknut alebo sa na to radsej vykaslat... Nepodarilo sa mi takmer nic kludne vygooglit a v manualoch/specifikacii Highpoint radica (predpokladam, ze mas HPT366), ktory je onBoard, nie je napisane, ake disky maximalne zvlada.
[edit]
OK, tak po pol hodine googlenia som sa na ABIT fore dozvedel, ze niekto skusal 200GB disk na KT7A-RAID a s istotou mozme povedat, ze na HPT370 200GB+ disky s novsimi BIOSmi (2.34+) idu. S HPT366 sa ale obavam, ze mas smolu.
-
Vdaka Pit za ochotu. Aj ja sa obavam ze mam smolu. Co som vygooglil ja, ze ten radic rozpozna disky do 128GB. A kedze nema 48 bitove adresovanie, tak nepomoze ani novy bios. Asi kupim aj radic do pci...
-
ja mam na BX133-RAID 200GB disk a pohoda, tam je HPT370 mam dojem a s novym biosom by do toho mal ist dat akykolvek disk, tebe asi ostava skutocne len ten radic do PCI, nastastie nie su drahe
-
Podarilo sa mi vygooglit, to coho som sa obaval. Radic chipsetu, ale ani HPT366 nepodporuje 48 bitove adresovanie takze maximalna velkost disku je 128GB. Jedina moznost je pridavny radic do PCI.