prvni start PC po pripojeni do site dela problemy
kdyz pripojim pc do site, tak se pri prvnim spusteni roztoci vetrak na procaku i disk a asi po 3 vterinach se na 2s vypnou a znova zapnou. pak vsechno nabiha normalne. dalsi starty jsou v poradku. netusi nekdo v cem muze byt problem ????
deska asus a7v266mx
256mb ram elixir 333
zdroj eurocase 300w
disk seagate 20@5400
gf2mx400
Re: prvni start PC po pripojeni do site dela problemy
Takže v podstatě s tím žádnej problém ne? Dělalo ti to pořád nebo začalo někdy teďka? Nemůže to být zdrojem?
Řekl bych, že pod Status after AC power loss bude nastaveno "last state"
Citace:
Původně odeslal peta303
Řekl bych, že pod Status after AC power loss bude nastaveno "last state"
je tam previous state. mam dat off nebo on ?
Zkus prohodit RAM ve slotech, něco podobného jsem nedávno řešil a toto pomohlo. Příp. pokud máš možnost vyměň si na zkoušku IDE kabel.
Citace:
Původně odeslal jaja
je tam previous state. mam dat off nebo on ?
off
krucifix aj s minimom 10 znakov na post
Citace:
Původně odeslal jaja
mam dat off nebo on ?
OFF.
Pokud jsem dobře rozuměl tvému problému - v tom smyslu, že zapneš PC do zásuvky, ono začne nabíhat a vypne se. To řeší přesně to, co jsem napsal.
EDIT - tak PiT byl rychlejší...
Moje A7V266 má zas někdy problémy s vypínáním (zůstane "viset" v okamžiku, kdy by měla vypnout, nicméně brzo snad místo ní přijde ECS K7S6A (sice horší výrobce, ale zase neporovnatelně lepší a hlavně bezproblémový chipset).
Citace:
Původně odeslal peta303
OFF.
Pokud jsem dobře rozuměl tvému problému - v tom smyslu, že zapneš PC do zásuvky, ono začne nabíhat a vypne se. To řeší přesně to, co jsem napsal.
EDIT - tak PiT byl rychlejší...
Moje A7V266 má zas někdy problémy s vypínáním (zůstane "viset" v okamžiku, kdy by měla vypnout, nicméně brzo snad místo ní přijde ECS K7S6A (sice horší výrobce, ale zase neporovnatelně lepší a hlavně bezproblémový chipset).
kdyz pripojim kompa do zasuvky, tak pri prvnim startu (nespousti se sam) se po 3s vypne (na 2s se zastavi vetrak na cpu a disk) a pak se bez problemu rozebehne a bezi dal. pri dalsich startech to uz nedela. je to nove postaveny komp ze starsich dilu, takze jsem hledal vsemozne chyby - zkusil jsem prehodit kable, ramku i to jak jste mi poradili ac power loss na OFF ale dela to porad... zkusim jeste kouknout na bios a jiny zdroj.
jinak diky za pomoc
Je mozne, ze to nie je chyba ale vlastnost tej dosky. Napr. starsie ATXkove dosky od Intelu (SE440BX, AL440LX a pod.) sa vzdy po pripojeni napajania zapnu a asi o sekundu vypnu (ked je nastavene v BIOSe AC fail na off) - a to preto, ze tu funkciu maju urobenu softwarovo. Hardwarovo sa doska zapne, rozbehne sa BIOS a ten zisti, ze ma byt PC vypnute, tak sa hned vypne.