Repro Genius SW-5.1 nebo Creative 5900
Zdravim, asi klasickej dotaz, ktere z nich doporucite?? Mel jsem moznost testnout Geniusy, ale v obchodakuv Hypernove a moc me nenadchly, ale patrne byly uz rozhasene... takze ted nevim, tak see obracim na tohle forum... treba uz to nekdo take srovnaval takze muze poradit... Diky moc :-)
Spolubydlic ma tohle Logitech X-530 5.1 ale u toho me stvou basy, uplne silenym zpusobem, zvlast kdyz sousedime jenom pres jednu stenu...
Re: Repro Genius SW-5.1 nebo Creative 5900
Citace:
Původně odeslal Ogre
Zdravim, asi klasickej dotaz, ktere z nich doporucite?? Mel jsem moznost testnout Geniusy, ale v obchodakuv Hypernove a moc me nenadchly, ale patrne byly uz rozhasene... takze ted nevim, tak see obracim na tohle forum... treba uz to nekdo take srovnaval takze muze poradit... Diky moc :-)
Spolubydlic ma tohle Logitech X-530 5.1 ale u toho me stvou basy, uplne silenym zpusobem, zvlast kdyz sousedime jenom pres jednu stenu...
Mel jsem moznost slyset obe sestavy - bratr ma Geniusy a kamos Creative. Presne tyhle tipy. Osobne bych sel spis do Creative. Vim, ze Geniusy jsou hodne popularni, ale mne se vic libi zvuk u Creativu + zaberou min mista. Kdyz se dobre vyladeji + kombinace napr. s Audigy ZS je ok.
Takze jednouznacne Creative.
Mám doma Geniusy, slyšel jsem jak Creativy, tak Logitechy a nejlepší zvuk se linul imho z Creativů. Kdybych se dnes rozhodoval znova, šel bych opět do Geniusů, z jednoho prostého důvodu - občas je beru na akce, kde se mi hodí jak slušný "výkon", tak i možnosti propojení s prakticky čímkoliv. Tím se bohužel afaik nemůže pochlubit ani X530, ani T5400, 7700 a podobné. Ale zvukově nejvyrovnaněji na mě působily opravdu Creativy, takže nepotřebuješ-li takový výkon, ber :)
radsej ani jedny, vykon maju smiesny a kvalita zvuku ani nehovoriac.
Tu sa kompromisy podla mna neoplatia
Citace:
Původně odeslal kamo
Mohu vědět, co bys tedy Ogrovi v téhle cenové hladině doporučil?
Ty se u nás neprodávají, navíc cena je "malinko" jinde. Imo jsou ty Creativy za svou cenu dobré.
Citace:
Původně odeslal kamo
Se zvukem jsem taky o par trid vejs, ale kdyz muzu, poradim. Je jasny, ze vzdycky muzes koupit lepsi repra, ale na to se te tady nikdo neptal.
Ty jsem mel - jsou hodne dobry vzhledem k jejich cene.
Citace:
Původně odeslal aminak
Ty jsem mel - jsou hodne dobry vzhledem k jejich cene.
I já je znám více než dobře. Nepochybně jsou to výborná repra, sám bych do nich šel, kdyby ovšem neměly jednu vadu - možnosti propojení jsou mnohem horší, než u těch Geniusů. Škoda, že se Logitech rozhodl nezásobovat jimi naši zem, určitě by to byla výborná volba v poměru cena/výkon k počítači (dvd playeru).
Citace:
Původně odeslal Dismembered
I já je znám více než dobře. Nepochybně jsou to výborná repra, sám bych do nich šel, kdyby ovšem neměly jednu vadu - možnosti propojení jsou mnohem horší, než u těch Geniusů. Škoda, že se Logitech rozhodl nezásobovat jimi naši zem, určitě by to byla výborná volba v poměru cena/výkon k počítači (dvd playeru).
Jako alternativu bych sel do
Logitech Z-5450 Digital 5.1 THX
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33961
nebo
Creative Labs MegaWorks 550 5.1 THX
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23602
Pravda, jsou krapet drazsi, ale verim, ze po prvnim poslechu nebude investice mrzet.
aminak
pozri sa, kupi si repraky za dva litre, ktore ako rychlo zisti su v podstate nepouzitelne. A co teraz? Predat ich uz nepreda, kto by ich kupil,
a ma v prd*li dve tisicky..
A tie logitechi nie su zase az o tolko drahsie, aby boli nedosiahnutelne
aj pre studenta
Citace:
Původně odeslal kamo
aminak
pozri sa, kupi si repraky za dva litre, ktore ako rychlo zisti su v podstate nepouzitelne. A co teraz? Predat ich uz nepreda, kto by ich kupil,
aj pre studenta
Mrkni se na muj predesly prispevek o moznych alternativach.
aminak
vyzeraju dobre. Do panelaku akurat.
Citace:
Původně odeslal kamo
aminak
aj pre studenta
Podívej se v jaké cenové hladině se zakladatel dredu pohybuje. Ty Z-5450 i CL 550 stojí více než dvakrát tolik - jistě, hrají lépe, mají vyšší výkon, ale imho právě cena je v tomto případě faktor, který rozhoduje. Když se ptám, zda je lepší 6600GT nebo X800, taky mě nikdo neodkáže na to, že X1800XT nebo 7800GTX budou lepší volbou. Ty repro rozhodně nejsou nepoužitelné, naopak, za svou cenu odvedou skvělou práci. Ne každý potřebuje obrovský výkon subwooferu aby mohl sousedům zpříjemňovat odpoledne. Na normální práci k počítači jsou ty Creativy naprosto dostatečná sestava.
a co by ste povedali na Creative 6060 v porovnani s 5900vkami? tieto su v ponuke zo skladov kde mam pristup, nema s nimi niekto skusenosti? Z hladiska vykonu su na tom lepsie prave 5900vky, znami co robil s kvalitnymi sustavami radil ale tieto 6060tky ;-)
http://www.creative.com/products/pro...&product=14090
P.S. tu je odkaz este na tie 5900vky ak to chce niekto porovnat v rychlosti :-)
http://www.creative.com/products/pro...&product=10323
Citace:
Podívej se v jaké cenové hladině se zakladatel dredu pohybuje. Ty Z-5450 i CL 550 stojí více než dvakrát tolik - jistě, hrají lépe, mají vyšší výkon, ale imho právě cena je v tomto případě faktor, který rozhoduje. Když se ptám, zda je lepší 6600GT nebo X800, taky mě nikdo neodkáže na to, že X1800XT nebo 7800GTX budou lepší volbou. Ty repro rozhodně nejsou nepoužitelné, naopak, za svou cenu odvedou skvělou práci. Ne každý potřebuje obrovský výkon subwooferu aby mohl sousedům zpříjemňovat odpoledne. Na normální práci k počítači jsou ty Creativy naprosto dostatečná sestava.
Mas pravdu, ale ja som vychadzal z toho, ze osobne najviac vyuzivam na pocitaci repra na hudbu, takze kvalita zvuku je tam dost podstatna.
Pokial to chce hlavne na hry, tak nema dovod ist do vyssej cenovej hladiny,
a odporucal by som skor tie Creative 5900.
To porovnanie s grafickymi kartami je mozno nepresne, je sice rozdiel ci tu istu hru hras plynule napr. v 1024*768 abo v 1280*1024,
ale ked raz maju repraki plechovy zvuk, tak na to sa pri urcitych narokoch iba tazko zvyka.
Je to nieco trosku ine.
Nejlepsi na tom vsem je, ze Orge ani nenapsal, co od tech repro vyzaduje.
Pro beznou praci na pocitaci - aby hudba hrala potichu neco jako pozadi v pohode staci Creative 5900. Ale jestlize chce mit nekdo pozitek z filmu, her, hudby, tak at zacne zhruba na urovni Logitech Z-5450 Digital 5.1 THX nebo Creative Labs MegaWorks 550 5.1 THX. A jestlize je financne omezeny, tak v tom pripade jsou idealni volbou sluchatka. Vim, ze uz zabiham jinam, ale v pripade sluchatek by dostal o hodne vic zvuku jak v hudbe, tak filmech a hrach.
Já bych šel do těch 5900.Někdo tady psal, že měl T3000 a vyreklamoval je za 3030 a zvuk byl strašný.Když budu vycházet z tohoto faktu, dojdu k tomu, že 5900 budou lepší :)
aminak : Ano, sluchátka by byla rozhodně mnohem lepší zvukově, o tom není sporu. Záleží na autorovi, co si vybere.
Citace:
Já bych šel do těch 5900.Někdo tady psal, že měl T3000 a vyreklamoval je za 3030 a zvuk byl strašný.Když budu vycházet z tohoto faktu, dojdu k tomu, že 5900 budou lepší :)
aminak : Ano, sluchátka by byla rozhodně mnohem lepší zvukově, o tom není sporu. Záleží na autorovi, co si vybere.
mas pravdu prezrel som nazory na internete ked usetrit tak tie t3000 ako 2.1 alebo 5900vky ako 5.1 sa oplatia. Kto chce ale velmi vykonny system, vynikajuci zvuk a nemusi setrit tak Creative Megaworks 2.1kove alebo 5.1ky, su vraj vyborne, len urcita hladina sumu aj bez zapojenia do vystupu, mnohim ludom dost vadi, sam uvazujem o tych Megaworks 250tkach ;-)
p.s. niektori ludia pisali ze ak zapoja tie Megaworksi tak hladina sumu je nizsia, a vraj uplne slabucka pri zapojeni cez coaxial, ja taku moznost mam, je to mozne? ma niekto s tymto skusenosti?