Jde mi o to jestli mam dat chladici pastu jen na chladic,nebo i zaroven na jadro CPU?Delam to poprve :oops:
Printable View
Jde mi o to jestli mam dat chladici pastu jen na chladic,nebo i zaroven na jadro CPU?Delam to poprve :oops:
To máš skoro jedno. hlavně, aby jí tam nebylo málo nebo zas moc. Odhadem tak 0,5mm.
no proste aby ji tam bylo tolik aby ti tam nikde nezustala "bublina" -staci opravdu jen malinka vrstvicka, ale ne zas moc at se ti vsude okolo nerozesere. Mozna je lepsi namatlat jadro protoze pak uz nemusis laborovat kde namazat chladic aby ses netrefil vedle
ja mazu naopak chladic, protoze jen tak dokazu poradne zapracovat pastu do mikroskopickych nerovnosti, kdezto jadro procaku je dokonale rovny, cili tam staci jen obtisknout pastu na chladici :wink: a spis min nez vic..
Tanke,tanke boys....Dam to prece jen na chladic.Vyhlazovat to budu asi ziletkou?Nebo kreditkou,ci jinou plastovou kartou?Coolermaster prave k tyhle paste dodava takovou jakoby kreditku.
Asi nejlepší je trošku pasty na chladič, prst do mikrotenového sáčku a hezky to do něj"vetřít", tzn, tam vrstvu nedávám, jen to rozetřu, tím se pasta dostane do mikroskopických nerovností a pak malou vrstvu na CPU, rozetřít rovnoměrně kreditkou. Jéé, když si vzpomenu na tu první 1600+, co jsem držel v ruce, byla u desky ta bílá, malej pytlíček, a já ho tam vyplivnul půlku, tan proc pak vypadal ;D
Málo, hodně málo pasty. Na CPU jen takovou vrstvičku, aby byla průhledná. A na chladiči rozetřít úplně do ztracena, tak do poloprůhledna. Pak je to OK. Jakákoli silnější vrstva se jednak vytlačí na boky jádra a jednak jí tam i tak zůstane moc a to chlazení neprospívá. ;)
na jádru jsou vyrytý nápisy, ty je třeba taky zamáznout.Citace:
Původně odeslal Glassman
Nejlepsi je udelat malinkou kapicku na procaku a rozmazat ji necim rovnym, asi nejlepsi je ziletkou. A na tom kolik ji tam das vlastne ani moc nezalezi, kdyz ji das moc tak se ti akorat vytlaci ven a zasere ti vsechno kolem.
Na Palomine ano ;)Citace:
Původně odeslal abel
Este ze tu mame Tb :D