problem se soltek sl-kt400a
mam problem s deskou soltek sl-lt400a
kdyz dam reset cmos, tak deska najede, ale po nastaveni biosu a dalsim restartu uz nejevi znamky zivota
pro uplnost:
v kompu je jeste 512 DDR 333
CPU Athlon 1000mhz
uz fakt nevim co s tim, mate nekdo nejakou radu?
btw: na desce je par nafouklejch kondiku, byl problem kdybych vymenil T33C za T28A ?
Re: problem se soltek sl-kt400a
muzes rozepsat, co dle tebe znamena "nastaveni biosu"? cirou nahodou tam nenastavujes fsb/multiplikator pripadne casovani pameti?
Citace:
Původně odeslal mISHA
muzes rozepsat, co dle tebe znamena "nastaveni biosu"? cirou nahodou tam nenastavujes fsb/multiplikator pripadne casovani pameti?
ok...muzu
FSB a multiplikator nechvam na default (stejne na MB mam nastaveno FSB na auto)
casovani pameti taky auto - potrebuju desku nejdriv rozbehat az pak mozna ladit vykon (neni to muj komp a nemam moc cas...)
zkousel jsem menit zdroj, ale bez vysledku,
bojim se, ze deska odesla do kremikoveho raje....
tak co tam nastavujes, ze pote ta deska vytuhne? neco tam nastavovat musis. proste z neceho vychazet musime.
Citace:
Původně odeslal mISHA
tak co tam nastavujes, ze pote ta deska vytuhne? neco tam nastavovat musis. proste z neceho vychazet musime.
vytuhne to pri cemkoliv-jak load bios default, tak pri manualnim nastavenim FSB (133)
casovani pameti jsem taky zkousel dal primo (na 266mhz a 2.5)
zkousel jsme i dat vcore o 0,05V vic
moment. tys psal, ze to nabehne a teprve po nastavnei biosu to tuhne. timhle mi vlastne rikas, ze to tuhne kdykoliv.
Citace:
Původně odeslal mISHA
moment. tys psal, ze to nabehne a teprve po nastavnei biosu to tuhne. timhle mi vlastne rikas, ze to tuhne kdykoliv.
nabehne pouze po clear CMOS...po dalsi restartu (s jinym nastavenim nenajede-resp. nekdy ano, ale po dalsim restartu bez jakykoliv zmeny ne)
aha. v tom pripade bych hledal pricinu jinde nez v cmos. mozna baterka? ale spis bych to videl na zdroj, spatne zasazeny cpu nebo nejakou kartu.
jak se projevuje to nenajeti?
Citace:
Původně odeslal mISHA
aha. v tom pripade bych hledal pricinu jinde nez v cmos. mozna baterka? ale spis bych to videl na zdroj, spatne zasazeny cpu nebo nejakou kartu.
jak se projevuje to nenajeti?
uvazoval jsem podobne...zkousel jinej zdroj, karty jsem az na grafiku vyndal vsechny...CPU bych rekl, ze je ok (zkousel jsem v asus A7N8X)
jak se projevuje? black screen a nic...(dokonce jsem kvuli tomu zapojil speaker)
zejtra budu laborovat dal, mozna zkusim vymenit tech nekolik (3) nafouklejch (ne nejak extreme) kondiku, zkusim to zase cely rozebrat a dat dohromady
v tomhle bych opravdu videl pricinu, pokud jak rikas si zkousel vsechno mozne. v pripade vymeny kondenzatoru jsem uz dnes ci vcera nekde psal hruby postup. v kazdem pripade budu drzet palce.
tak se zadarilo!
vsechno jsem rozebral a opet peclive dal dohomady, nastavil jsem natvrdo na desce pomoci jumperu FSB na 133, v biosu taky 133 (zadny auto), pameti taky primo na 266 a deska zacala pracovat, ackoliv je jasny ze uplne v pohode asi nebude, ale to ukaze cas
uff, diky misho za podnety k reseni...mne uz dochazely napady
v tom pripade jsi mel stejny problem jak ja tenkrat na asusu a7v. na default to proste nechtelo chodit. az jako posledni moznost jsem naswitchoval natvrdo cpu a zahadne se to rozjelo. duvod jsem nikdy nezjistil.
ale gratuluju
Stejný problém jsem tady kdisi řešil se Soltek KT600-RL.
Všechno se muselo nastavit natvrdo jinak se to nerozjelo. (tohle jsem zažil jen u Solteku)Ale pak už deska byla bezproblémová.