Mám problém když si chci převést nahrávku ze stolního recordéru nahrnou z TV do divX. Mám v obraze takové vlnky nevím jak to popsat, jako rozsypanej obraz občas a černý okraje po stranách (vpravo a vlevo). Můžete někdo poradit. Děkuji.
Printable View
Mám problém když si chci převést nahrávku ze stolního recordéru nahrnou z TV do divX. Mám v obraze takové vlnky nevím jak to popsat, jako rozsypanej obraz občas a černý okraje po stranách (vpravo a vlevo). Můžete někdo poradit. Děkuji.
No, ten popis je poněkud zmatečný. Pokud jsou po stranách černé okraje, tak to video ořízni a uprav (podle toho, v čem to převádíš). Bohužel, ztrátová komprese se na další úpravy moc nehodí a tady jsou důsledky. Pokud jsou v obraze artefakty, může to být a) nízký bitrate toho divxu, b) totéž v natavení rekordéru, c) rekordér nestíhá, nebo d) je to nahrávané z DVB-T nebo DVB-S, kde je to bohužel vlastnost.
Nevim, jestli to je stejnej problém, kterej sem taky řešil (při převodu AVI MJPEG -> Xvid), kde se mi objevovaly zdvojený řádky, ale pokud resizuješ, chce to tam dát kvalitnější metodu (nej. v VirtualDubu Lanzos 3)
Za a,b,c to nebude. Za d) nevím co to znamená, ale napadlo mě jestli to nebude v Hz. Protože když je to nahraný z TV která má 50Hz a já to potom grabuji do 720x576 25Hz jestli to nemůže být tím že je obraz občas jakoby nesrovnaný řádky.Zkoušel už někdo převádět do divx nahrávku z dvd rekorderu ?
Jo, zkoušel. A sice to byl formát DVD RAM z panasonicu a Ulead DVD Author 4 (nebo jaxe ten krám jmenuje) mi udělal pěkný DivXCitace:
Původně odeslal Dusan
Použij DEINTERLACE filtr a bude to "dobrý".Citace:
Původně odeslal Dusan
PETA303 jsi mi pomohl a Tobě patří mé díky. Vysvobodil jsi mě z jednoho problému. Thanx.Citace:
Původně odeslal peta303
Není zač, rádo se stalo.
Tohle je obecně problém TV nahrávek. Naštěstí většina SW na grabování např. z TV karet už deinterlace filtr používá. A jiank vždy pomůže Virtual Dub, jen bohužel deinterlace filtr mírně degraduje kvalitu obrazu (u TV nahrávek to ale tolik nevadí). Na druhou stranu se zase dá spousta věcí vylepšit. :-)
No ono zalezi co pouzivas za filtr ten interni je celkem o nicem, ja jsem k tomu stahl Smart Deinterlace filtr a ten je podstatne lepsi.
Smart deinterlacer poskytuje vizuálně lepší výsledky, než ten původní ve VD, ale ani ten není dokonalý - musí se bohužel volit kompromis mezi ostrostí obrazu a artefakty, které umí udělat na hranách.