Abit RX700 Pro 1.6ns - nema teplotne cidlo? / problem s taktovanim
Vie mi niekto s tymto poradit ?? Sapphire X700pro ma teplotne cidlo a abit vyzera, ze nie :rolleyes: Okrem kupenia teplotne cidla sa da nieco s tym spravit ??? Tato pro sa velmi podoba na XT. Myslite, ze prepalenim biosu na xt toho isteho vyrobcu sa cidlo aktivovalo alebo tam nie je fyzicky vobec ??? Poradi niekto. Thx
Edit: Tak kedze tam chyba LM63. Pytam sa vas ci sa tam da dopajkovat tak, aby to potom fungovalo a co vsetko bude treba preto aby to islo ???
Re: Abit RX700 Pro 128MB - nema teplotne cidlo ???
A jak jsi to zjištoval? Pokud vím, tak čipy X700 mají teplotní čidla.
Ati Tray Tools jsi zkoušel?
Skusal som riva tuner a ati tool a nic. Ani drivre ju neukazuju :(
rad by som vedel ci tam to cidlo je vobec fyzicky pritomne ???
Cidlo v cipe pritomne bude (ak tam naozaj mas RV410 jadro), PCB vsak nemusi byt osadene monitorovacim "chrobakom" (napr. LM63)... takze asi smola.
LoPiO: prohlídni si kartu a zkus se po zmíněném čipu podívat. LM63 má 2x 4 nožičky, alternativou je Fintek F75373S, který má 2x 7 nožiček.
Tady je praktická stránka, kde jsou fotky karet se znázorněním pozice čipu:
http://www.techpowerup.com/articles/...ing/vidcard/94
A tady je fotka ABIT X700PRO, kde je vidět, že čip chybí:
http://www.bymcomputer.cl/images/RX700pro.jpg
takže předpokládám, že ani na tvojí nebude.
Citace:
Původně odeslal no-X
takže předpokládám, že ani na tvojí nebude.
Hladal som a nasiel to co ty ;) Na mojej to nie je :( f***. Mam revizu 1.0. Nasiel som fotky kde ten monitorovaci chip je, takze asik ho tam potom pridaly.
Takze moja otazka, ze ak by som ho tam dal pripajkovat ( niakej firme ) tak by to fungovalo ???
Těžko říct, jestli se neliší i BIOS...
Citace:
Původně odeslal no-X
Těžko říct, jestli se neliší i BIOS...
Neviem ani ja, ale co viem je, ze XT verzie maju LM63, takze by som tam potom hodil bios z XT ( dufam , ze to pojde ;) ).
Hlavně si nejdřív vyzkoušej, jestli snese takty XTéčka
Citace:
Původně odeslal no-X
Hlavně si nejdřív vyzkoušej, jestli snese takty XTéčka
Karta zvladne 485 na jadre v pohode bez artefaktov ;)
A pamate su tam 1,6 ns. Nechapem preco ih tam abit dal.
Jestli do toho pujdes, tak ti je doufam jasne, ze prijdes o zaruku. Osobne nevim, jestli zjisteni teploty jadra za to stoji.
Citace:
Původně odeslal Haste
Jestli do toho pujdes, tak ti je doufam jasne, ze prijdes o zaruku. Osobne nevim, jestli zjisteni teploty jadra za to stoji.
Viem, ze pridem o zaruku ;) Este uvidim ci sa o toho pustim. O dva tyzdne mi pride Primecooler VGAHP2 a ak nebude prilis horuci po pretaktovani, tak sa na tu teplotu asik vybodnem ;) Snad len do buducna ked uz nebude na nu zaruka tak by som to dal spravit ;)
Citace:
Původně odeslal LoPiO
Karta zvladne 485 na jadre v pohode bez artefaktov ;)
A pamate su tam 1,6 ns. Nechapem preco ih tam abit dal.
moje x700pro po nastavení taktů x700xt dělala artefakty, i tak jsem to zkusil flashnout, a funguje naprosto bez problémů! Vysvětluju si to tak, že verze x700xt má nejspíš méně agresivní časování pamětí, je to možné nebo se pletu??
Citace:
Původně odeslal MegaKremilek
moje x700pro po nastavení taktů x700xt dělala artefakty, i tak jsem to zkusil flashnout, a funguje naprosto bez problémů! Vysvětluju si to tak, že verze x700xt má nejspíš méně agresivní časování pamětí, je to možné nebo se pletu?
Ja mam na abite 1,6ns, ale z pro biosom to na islo len na 980MHz, ked to testovali na jednom serveri. Prisudilo to tomu, ze XT ma asi vyssiie napatie nastavene v biose a to usudzujem aj od teba, kedze Z pro biosom ti robilo artefakty na XT taktoch a z Xt biosom uz nie.
Dikes za info.
já mám sapphire a paměti jsou 2.0ns