-
Sestavy 754 vs 939 co vzít, co zlepšit ?
Konečně jsem se dostal k tomu, že můžu postavit nové PC. Moje představa je normální sestava na občasnou práci v něčem jako CAD, na sledování filmů, poslech hudby a občasné zahrání nějaké té hry ikdyž asi minimálně. Rozhodně půjdu do AMD. Zatím jsem udělal 2 návrhy pro každý socket (754,939), u kterých si ale nejsem jist s jistými drobnostmi.
socket 754:
Deska - DFI nF4x Infinity - 2564,00
Procesor - AMD Sempron 64 3000+ - 2765,60
Graf. Karta - His Excalibur X800GT 256bit 128MB DVI TV - 4880,00
Paměti - Corsair 512MB PC400 CL 2,5 x2 - 2499,00
DVD vypalovačka - Benq DW1640 - 1254,00
Zdroj - fortron 350W FSP350-60THN-P - 1 043,60
skříň - 3R system R205 - 874,00
Celkem - 15880,90
socket 939:
Deska - GB K8NF-9 nforce 4 - 2618,00
Procesor - Athlon 3200+ venice - 5309,00
Graf. Karta - His Excalibur X800GT 256bit 128MB DVI TV - 4880,00
Paměti - Corsair 512MB PC400 CL 2,5 x2 - 2499,00
DVD vypalovačka - Benq DW1640 - 1254,00
Zdroj - fortron 350W FSP350-60THN-P - 1 043,60
skříň - 3R system R205 - 874,00
Celkem - 18478,30
HDD mám, ten kupovat nebudu ( ATA WD 200GB )
Tak co mám vzít ? Je lepší 939 do budoucna a výkonově s tím, že neplánuju upgrade v bližší době a nebo je lepší vzít 754 a ušetřit 2500 a vykašlat se na to ? OC nejspíš nebude nebo bych mohl koupit levnější grafiku a tu přetočit, ikdyž se mi tahle za ty peníze zdá dobrá.
Pojedou ty paměti korektně v duálu na té GB ? Nebo mám brát něco jako toto : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26502
Bude stačit ten zdroj ?
Je ta DFI pro 754 tak dobrá ? Nebudu muset flashnout BIOS pro ten Sempron64 (toho se bojím :oops: )?
Nemám místo ní vzít levnější: http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=20&zbo=12372 už jenom kvůli pasivnímu chladiči čipsetu ? Nevím jestli je ve výkonu takový rozdíl ?
Doufám že jsem to posal dostatečně. Jestli někdo bude mít nějakej nápad jak co zlepšit tak napište. Hlavně bych uvítal návrhy ke komponentům. Cenová relace je tak těch 18,5k jako u te 939 ale byl bych rád jestli by nešlo něco zlepšit abych se vešel třeba do 16k. Předem děkuju.
-
Re: Sestavy 754 vs 939 co vzít, co zlepšit ?
bez urcite do s.939
uz ted poznas, proc je lepsi
jestli chces co nejvic usetrit, nakupuj veci tady v bazaru
ja jsem tady koupil CPU 3200+ se zarukou za 3.000,-:D
-
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
jestli chces co nejvic usetrit, nakupuj veci tady v bazaru
ja jsem tady koupil CPU 3200+ se zarukou za 3.000,-:D
To je sice hezky ale to by musel nejdriv nekdo prodavat a muslo by to byt brzo ;)
-
-
o tom nema smysl debatovat, jasny zhe 939 a na Semprona na 754 se vykasli. Pokud jde to tu desku Gigabyte tak je to solidni kousek, uz mi jich takova stovka prosla rukama a zadny problemy s ni nejsou.. Mel jsem snad 2 vadny.. Sice jsem je nepretaktovaval ale na normalni beh PC vcetne her atd. je bezva, navic ma pasiv na chipsetu coz se hodi kdyz to nebudes moc tocit :).. Flashe BIOSu bych se nebal ale nepredpokladam zhe to budes muset u nove desky hned delat, zalezi jak dlouho a u koho lezela na sklade :D.. Akorat ta vypalka Benq mi tam nesedi, sice s ni nemam zkusenosti ale dal bych tam radsi NECa 4550A nebo LG 4167B nebo jinej typ.. LiteOn taky nejni spatne ale je to hodne! zalezitost kus od kusu :(. Zdroj je 100% dostacujici a navic Fortron je urcita zaruka kvality. Pameti nech takovy jaky tam mas pac Kingmaxy mivaly docela problemy s kompatibilitou, na te desce jsem je nezkousel.
-
A co třeba ten Sempron (akorát bych vzal 3100+ = 256kb cache L2) a lepší grafiku...a bude to na hry určitě lepší než s939 se slabší grafikou...
A pokud nebudes točit, tak stačí na s754 GB K8NE ..
-
Nevím jak moc se dá věřit testům z časopisu Computer (24/05), ale ta Benq skončila 2. a docela ji chválili ( kvalitní zápis, dobrý čtení pošk. médií, dobrý přístupový doby ). No a ta NEC byla 5. a LG 8. ze 14. Podle toho jsem se odvíjel, taky se mi to nezdálo, ale možná je fakt dobrá :cool:
-
Jdi do s939, ta GB je poměrně dobrá (dneska už dělají od ní i mATX verzi, pokud chceš šetřit každou korunu), poslední revize BIOSu (od F6 tuším) mají docela promakanou regulaci větráku. Zkušenosti můžeš čerpat tady. Zkoušel jsem na ní i takové "perly" jako PQI (a jely), teď mám 2x512MB Kingmax Value a jede bez problému. Na čipsetu je pasiv, který sice dost hřeje, ale "na funkci to nemá vliv" , jak by řekl klasik. Mezi 4x HTT a 5x HTT rozdíl nepoznáš, ale jede i na těch 5x.
-
Citace:
Původně odeslal NMS
Jdi do s939, ta GB je poměrně dobrá (dneska už dělají od ní i mATX verzi, pokud chceš šetřit každou korunu), poslední revize BIOSu (od F6 tuším) mají docela promakanou regulaci větráku. Zkušenosti můžeš čerpat
tady. Zkoušel jsem na ní i takové "perly" jako PQI (a jely), teď mám 2x512MB Kingmax Value a jede bez problému. Na čipsetu je pasiv, který sice dost hřeje, ale "na funkci to nemá vliv" , jak by řekl klasik. Mezi 4x HTT a 5x HTT rozdíl nepoznáš, ale jede i na těch 5x.
Díky moc za link :-)
-
No jo, co resis? Urcite 939!! Myslim, ze vsechny duvody tu uz zaznely...
-
Jak jsme se už bavili, tak můj názor znáš (s939).
K té sestavě:
socket 939:
Deska - Tadle tuším nemá SATA2, kdyžtak jukni o kolik je dražší ta Ultra verze.
Procesor - Určitě ok, pokud hodláš taktovat, tak Opteron 144, Venice je ale na default o trochu lepší.
Graf. Karta - No MadCap tu onehdá psal, že ta 128MB verze nic moc, buď bych si asi koupil X1600Pro nebo připlatil cca 500,- na 256MB verzi (tuším, že Sapphire to má levnější než HIS).
Paměti - Pamět ok, snad možná bych vzal ty 433ky od Kingmaxu.
DVD vypalovačka - Vypalku bych bral tu LG 4166, vím, že v tom testu neskončila celkově nejlíp, ale v jednotlivých potřebných kategorií skončila ok.
Zdroj - fortron 350W FSP350-60THN-P - Nevím jestli teda budeš taktovat, ale osobně bych šáhl třeba po Chieftecu 410W, ale to je zase dražší a nasčítá se to. Ale Anduril má s tímhle modelem dobrý zkušenosti (má, ale 400W verzi), takže asi ok.
skříň - Jasný v poho.
EDIT: Jinak jak jsem ti říkal předtím a jak teď MISKO, tak si založ thread v bazaru a uvidíš. Nový to můžeš koupit kdykoli.
EDIT2: Jinak u s754 je 2x512 na prd ;).
-
Tak to nakonec vypadá že pudu do té 939, ale udělám nejspíš změny podle Perfecta a to:
Zdroj - Chieftec 410W - 1357,-
Grafika - Ati radeon x1600pro - 3891,-
Takhle ušetřím zhruba ještě 600 a myslím že rozdíl pro mě nebude tak znatelný. Zatím díky moc všem za rady :-) kdyby se vám něco nelíbilo klidně pisněte ;-)
-
souhlasím s Perfectem ...
až na ten opteron 144 kde už
1.je vcelku těžké ho sehnat
2.ty poslední kousky už jsou natom s OC bídně
146 opteron je jiné kafe ... ale za jiné peníze :(
spíš bych vzal 3200+ Venice které je na default lepší a taktovat jde také slušně :)
LG4166B je vypalka s LS za což připlácíš asi 350-400,- proti uplně stejné LG4167B upřímě to LS momentálně nijak nepřeceňuji jelikož stejně je málo medií na která můžeš zapisovat obrázky a stejně nemyslím že to za to stojí :) ale proti gustu ...
GK x1600Pro mohu jen doporučit :) zdroj 410W chieftec taktéž ( a navíc pochválit za dobrou volbu :) )
ostatní OK :)
-
Oneeye, kdyžtak sem hoď tu desku s tím SLI ať ti tady daj info :). Na tichost zdroje se zeptej DD :).
EDIT: Jj, ta 66 je celkem drahá, tak vem tu 67 nebo klidně toho Benqa...
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Oneeye, kdyžtak sem hoď tu desku s tím SLI ať ti tady daj info :). Na tichost zdroje se zeptej DD :).
EDIT: Jj, ta 66 je celkem drahá, tak vem tu 67 nebo klidně toho Benqa...
jj dik, bych na to málem zapomněl.
Ještě mám 1 možnost a to tuto desku: GB K8N-SLI je sice asi o 150 dražší ale má SLI ( to je mi jedno ), Dual Bios, HT 2000MHz a SATA2.
Nevím, jestli bude ve výkonu takový rozdíl, ale myslím, že je za ty peníze "víc muziky", než u té K8NF-9. Má ale větroň na čipsetu, ale to bych snad přežil :-). Tak díky jestli někdo poradí kterou.
-
neblázni ... DFI Infinity NF4U stojí 3000,- s DPH a nemá konkurenci :)
-
Aha ona má aktiv, tak to je na prd :(. Ta DFI taky není špatná, ale taky bys musel řešit aktiv na NB :(. Hlavně řekni jestli budeš taktovat moc, lehce nebo vůbec :).
-
Citace:
Původně odeslal Digitaldoom
neblázni ... DFI Infinity NF4U stojí 3000,- s DPH a nemá konkurenci :)
Přesně, s GB se nemůže srovnávat. Co do možností, funkcí biosu a cenovým poměrem.
-
Ale zase pro někoho kdo nebude moc taktovat, tak je to zbytečnost a akorát problém s aktivem na NB :(.
-
Asi myslíte tuto že ? No a jaký vliv má teda HT 2000MHz, který DFI nemá ? Vím že normálně procesory jsou pro 1000MHz HT. A ta DFI nemá SATA2, sice mi k ničemu nebude, ale kdo ví ? Výkonově bude asi DFI lepší jenže ono se to stupňuje po stovkách a za chvíly budu na 20k :-D
-
Nn, myslíme tuto http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00022794 ... A DFI prostě bude mít o hodně lepší OC, ale záleží jestli ti to k něčemu bude.
-
No to je právě těžká otázka. Asi OC bude, ale nijak drastický ( pro mě to bude přechod ze slabé mašiny takže se budu asi hodně dlouho kochat než mi nebude stačit rychlost ). A tady ty věci dopředu člověk nikdy moc neví no :???: . Hlavně bych teda chtěl vědět jestli není z hlediska výbavy ta GB lepší protože SATA2 se může hodit a SLI a dualbios taky není k zahození za ty peníze. A ten HT nevím jestli je k něčemu dobrej na 2GHz ? No tak to beru já vy ale máte víc zkušeností tak poraďte :)
-
Citace:
Původně odeslal Oneeye_IO
jj dik, bych na to málem zapomněl.
Ještě mám 1 možnost a to tuto desku:
GB K8N-SLI je sice asi o 150 dražší ale má SLI ( to je mi jedno ), Dual Bios, HT 2000MHz a SATA2.
Nevím, jestli bude ve výkonu takový rozdíl, ale myslím, že je za ty peníze "víc muziky", než u té K8NF-9. Má ale větroň na čipsetu, ale to bych snad přežil :-). Tak díky jestli někdo poradí kterou.
no pokud si tusim psal zhe nechces taktovat tak vyber tu ktera ti financne sedne a jestli chces ticho tak pasiv na chipsetu :).. ta K8N-SLI se nevyplati pokud nehodlas kupovat 2 grafiky, pokud ne tak je to zbytecnost a vetrak na chipsetu bude akorat delat bordel :)-ted cucim podle naseho webu: http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=46781
ma pasiv, zkusim mrknout a dam vedet.. Pokud chces trochu ladit tak DFI jasna volba ale neudelas chybu koupi zadne z jmenovanych desek
-
ta DFI Infinity NF4U i když nebudeš taktovat tak má nejvyšší výkon ze všech desek okolo :) prostě jasnej kauf .... ano nemá pasiv na chipsetu ale dá se to vyřešit :) s trochou šikovnosti ;)
BTW: jinak SLI je nesmysl to nekupuj :)
-
Citace:
Původně odeslal rombo
no pokud si tusim psal zhe nechces taktovat tak vyber tu ktera ti financne sedne a jestli chces ticho tak pasiv na chipsetu :).. ta K8N-SLI se nevyplati pokud nehodlas kupovat 2 grafiky, pokud ne tak je to zbytecnost a vetrak na chipsetu bude akorat delat bordel :)-ted cucim podle naseho webu:
http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=46781
ma pasiv, zkusim mrknout a dam vedet.. Pokud chces trochu ladit tak DFI jasna volba ale neudelas chybu koupi zadne z jmenovanych desek
Tady se ten borec vyjadřuje o té K8NF-9 jako by normálně byla taky s aktivem a on je jedním ze šťastlivců co dostali s pasivem, takže v tom bude mít GB asi pěknej bordel. :-D