-
Chlazeni pro Leadtek 6600 GT AGP ???
Chtel bych se zeptat jake by bylo podle vas nejlepsi reseni chlazeni teto karty http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30160 ? Podminkou pro me je velice nizka hlucnost (ne vice nez 30 dB) a je mi celkem jedno jestli je to chlazeni pasivni ci aktivni. Vim ze s vesekrymi chladici u teto karty je nejaky problem diky neobvyklému umístění čipu. Diky za nazory
-
Re: Chlazeni pro Leadtek 6600 GT AGP ???
Citace:
Původně odeslal Pitrs82
Chtel bych se zeptat jake by bylo podle vas nejlepsi reseni chlazeni teto karty
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30160 ? Podminkou pro me je velice nizka hlucnost (ne vice nez 30 dB) a je mi celkem jedno jestli je to chlazeni pasivni ci aktivni. Vim ze s vesekrymi chladici u teto karty je nejaky problem diky neobvyklému umístění čipu. Diky za nazory
Tento dataz jsi měl dát do sekce Chladiče a všechny druhy chlazení
Jesli ti jde čistě jen o tichost tak ten Stock chladič je velice tichej ale není tak moc výkonej.
Jinak velice tichý a účinný je Zalman VF700 Cu/ALCu
-
Citace:
Původně odeslal Peter5110
Tento dataz jsi měl dát do sekce Chladiče a všechny druhy chlazení
Jesli ti jde čistě jen o tichost tak ten Stock chladič je velice tichej ale není tak moc výkonej.
Jinak velice tichý a účinný je Zalman VF700 Cu/ALCu
Ja vim ze ze ten STOCK chladic je jeden z nejtizsich co se na 6600 Gt do AGP dela ale me to stejne prijde celkem dost hlucny (tedy alespon oproti ostatnim komponentum). Myslis ze ten ZALMAN je min hlucnejsi nez STOCK chladic? Taky jsem jeste slysel o tomhle chladici http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31661 Ktery z nich je podle tebe min hlucnejsi? U toho ZALMANA pisou ze hlucnost je v rozmezi 18 - 28 dB a u toho PRIMECOOLERA je hlucnost 22 dB. Ktery je podle tebe lespi ????
-
Budou asi stejny.Oba dodávaj chladič i s redukcí kde si můžeš zvolit bud 5V nebo 12V.Já mám ten Zalman danej přímo do svého regulátoru otáček a jedu okolo 2000ot/min a chladí solidně a není skoro slyšet i tak je ale nejhlučnější na mé sestavě.Ten Stock byl o něco Tišší(ale zase nic moc nechladil),ten jsem vůbec neslyšel
Pochybuji že ten Stock chladič bude na tvé sestavě nejhlučnější - hlučnější je na 100% ten Seegate 160GB a nebo ten Zdoj Mercury
-
Citace:
Budou asi stejny.Oba dodávaj chladič i s redukcí kde si můžeš zvolit bud 5V nebo 12V.Já mám ten Zalman danej přímo do svého regulátoru otáček a jedu okolo 2000ot/min a chladí solidně a není skoro slyšet i tak je ale nejhlučnější na mé sestavě.Ten Stock byl o něco Tišší(ale zase nic moc nechladil),ten jsem vůbec neslyšel
Pochybuji že ten Stock chladič bude na tvé sestavě nejhlučnější - hlučnější je na 100% ten Seegate 160GB a nebo ten Zdoj Mercury
No ja si prave nejsem vubec jistej u toho zdroje uvadeli ze se hlucnost pohybuje v rozmezi 23 az 28 dB. A Seagaty mi prijdou celkem nehlucny. Ale je mozny ze to bude jednim z tehle dvou komponentu.
-
Citace:
Původně odeslal Rodeo65
No ja si prave nejsem vubec jistej u toho zdroje uvadeli ze se hlucnost pohybuje v rozmezi 23 az 28 dB. A Seagaty mi prijdou celkem nehlucny. Ale je mozny ze to bude jednim z tehle dvou komponentu.
Ja bych souhlasil. Ten zdroj ma tri polohy ve kterejch je na LOW myslim tech 23 dB na HIGH tech 28 a pak AUTO a to se pohybuje mezi tema 23 az 28 podel toho kolik si z nej PC bere. A s tema Seagatama nevim jaka je jejich hlucnost v dB ale prijdou mi jako jedny s nejtizssich disku. Jeste si zkusim od nekoho pujcit nejakou starou grafiku s pasivnim chlazenim a uvidim jestli to bude min hlucnejsi nez predtim.
-
ja jsem na ticho dost zatizeny, a se Zalmanem VF700Cu jsem maximalne spokojeny. Bezi mi na 5V na MSI 6600GT a jadro na 550MHz mi chladi asi na 50/70 win/zatez. Na tech 5 Voltu je to nejtizsi vec, co mam v PC. Zdroj Fortron FSP350-60PN(PF) je hlasitejsi stejne, jako AC Cooper Silent 2(rev.2) I Barca (160BG ATA) dela vetsi rachot (otaceni ploten).
-
Citace:
Původně odeslal Rodeo65
Seagate jsou nehlučné jen 80GB verze. 160GB už jsou celkem dost hlučné
-
Citace:
Aha tak to jsem nevedel :(
-
Takze pokud jsem to spravne pochopil tak pokud by mi slo jen o hlucnost tak mi tam bohate staci ten STOCK chladic (protoze ta 160 Seagate je hlucnejsi), ale pokud bych chtel grafiku pretaktovat tak je pro me lepsi ten ZALMAN vzhledem k tomu, ze STOCK chladic neni tak vykonej. Diky moc za radu :) ja si asi stejne koupim toho ZALMANA :D
-
Citace:
Původně odeslal Pitrs82
Takze pokud jsem to spravne pochopil tak pokud by mi slo jen o hlucnost tak mi tam bohate staci ten STOCK chladic (protoze ta 160 Seagate je hlucnejsi), ale pokud bych chtel grafiku pretaktovat tak je pro me lepsi ten ZALMAN vzhledem k tomu, ze STOCK chladic neni tak vykonej. Diky moc za radu :) ja si asi stejne koupim toho ZALMANA :D
Pochopil jsi to naprosto spávně a děláš dobře že jdeš do toho Zalmana
-
Mam taky Zalmana na 5V a proti puvodnimu je to sakra rozdil ve hluku...Pritom original urcite patril mezi tizsi stock chladice...Navic mam ted teploty 35/26 63/36...Co vic si prat:)
-
pokud si nechces nic kupovat, tak tady je mala inspirace:http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=34575
-
Citace:
Původně odeslal zarkow
Mam taky Zalmana na 5V a proti puvodnimu je to sakra rozdil ve hluku...Pritom original urcite patril mezi tizsi stock chladice...Navic mam ted teploty 35/26 63/36...Co vic si prat:)
Citace:
Původně odeslal Doktor-Prase
2 zarkov: Ja si taky myslim ze ten Zalman bude na tech 5V mnohem tissi nez Stock chladic
2 Doktor-prase: Moc hezky :) a urcite i moc tichy :D jenze ja sem se uz rozhodl pro toho Zalmana a urcite taky nejsem tak zrucnej jako ty :(
-
Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať pár otázok ohľadne teplotného čidla na karte
MSI 6600GT 128MB.
1.Ako a v akých programoch ste otvárali čidlo ?
2.Neviskýtli sa pri otváraní nejaké problémy ?
-
Citace:
Původně odeslal intel
Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať pár otázok ohľadne teplotného čidla na karte
MSI 6600GT 128MB....
NVIDIA - Biosy a flashovani
Jenom se ulozi BIOS z karty (ja to ukladal v nvFlashi, ale mam tuseni, ze to jde i v novejsich NiBiTorech) a v NiBiToru se pak zaskrtne "Enable 6600GT temp monitor trick", upraveny BIOS se ulozi, a flashne zpet. Tot vse. Na MSI NX6600GT VTD128 mi to slo bez nejmensiho problemu ;) (pouzival jsem tehdy nvFlash5.13 a NiBiTor2.0a)
byly tady thready, kde se to resilo...
- http://4um.ocguru.cz/search.php
-
Mam totiž problém spojazdniť toto čidlo. Par krát som ho skúšal odomknúť presne podla návodu.
V ovládačoch ukazuje teplotu 293 C,v Riva tuneri 0 C ! Podla mňa bude problém vtom,že mám AGP verziu,kde možno zabudol výrobca zapojiť cez HIS mostík toto čidlo.
-
Citace:
Původně odeslal intel
Mam totiž problém spojazdniť toto čidlo. Par krát som ho skúšal odomknúť presne podla návodu.
V ovládačoch ukazuje teplotu 293 C,v Riva tuneri 0 C ! Podla mňa bude problém vtom,že mám AGP verziu,kde možno zabudol výrobca zapojiť cez HIS mostík toto čidlo.
...urcite vyrobca nezabudol nic zapojit :rolleyes: ale chybu robis niekde ty :!:
...tu mas moj upraveny bios s aktivovanym Temperature monitoringom http://i6or.szm.sk/temp/MSI_tmp.zip
-
pasívně chladím 6600GT
dnes se mi povedlo dosáhnout TICHA.
Sestava:CPU- AMD Winchester 3000+
GRA- Gainward 6600GT 500/1000
HDD- Samsung Spinpoint 200GB
MB -Gigabyte K8VT890-9
Zdroj: Cyber CY-350 (manual. regulace otacek na zdroji)
Chladice
Procesor: arctic freezer 64, pasivne, 0-otacek (450kc)
Základní deska: pasivní od výrobce
Graf. karta: Primecooler Heatpipe (450kc)
HDD: zavěšeno na leteckých gumách. (30Kc)
Zdroj:ventilator jsem nahradil timto: Arctic Fan 12.(170Kc)
snížil jsem mu otáčky na 830 ot/min (13 otáček /sec)
Nutno říci, že je to JEDINÝ ventilátor v mé PC skříni.
Výsledek_? :--)) nejhlucnejsi vec v mistnosti jsou ted me naramkove hodinky. miluju ticho !
(ještě přidám teplotní monitoring:
IDLE: CPU-43°C
GRA-55°C
MB -51°C
HDD-43°C
BURN: CPU-56°C
GRA-97°C
MB- 51°C
HDD-45°C
v místnosti 22°C
teplota u graf. karty je dost vysoká, ale měřil jsme ji při nejnižších otáčkách ventilátoru ve zdroji+ tj. 830ot/min.
když zvýším otáčky na 1060 ot/min, klesne teplota GR na 85°C,
ventilátor je pak ale slyšitelný.
kolem chladiče GR. a CPU mám plastový windtunel, vlastní výroba z plexi fólie 0,3mm.
Kdo se chce podívat, pošlu fotku počítače- icq: 68-111-718
-
2 chvostoskok - To je hezký že to máš pasivně chlazený ale ty teploty to je hrůza.Těd ti to asi nějakou chvíli pojede ale v létě se ti to upeče(možná už dříve)
Ten tvůj hardware je chudák - ale hlavně že jsi spokojený to je pro tebe asi to nejdůležitější
P.S - kdyby jsi větrák na grafice a cpu redukoval na nějaké rozumné otáčky aby nebyli hlučnější něž ten Arctic Fan 12 při 830ot/min tak by jsi se dostal na rozumné teploty a ticho by jsi měl pořád.
Zkus si koupit nějakej regulátor na otáčky třeba - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34180
nebo si nějaký sám vyrob určitě se to vyplatí.
-
Citace:
2 chvostoskok - To je hezký že to máš pasivně chlazený ale ty teploty to je hrůza.Těd ti to asi nějakou chvíli pojede ale v létě se ti to upeče(možná už dříve)
Ten tvůj hardware je chudák - ale hlavně že jsi spokojený to je pro tebe asi to nejdůležitější
Tak to ja mam napriklad v lete doma mensi teplo nez v zime.
-
Citace:
Seagate 80GB jsou hlucne jen pokud se nedela nic s daty na disku (proste disk v klidu).
-
Citace:
Původně odeslal ZeeZ
Seagate 80GB jsou hlucne jen pokud se nedela nic s daty na disku (proste disk v klidu).
Spíš jsou tichý pokud se nedělá nic s daty ne? Jinak zas tak mega tichý nejsou, momentálně jsou to nejhlučnější co v pc mám. Jak pří seeku, tak v klidu.
-
Citace:
Původně odeslal Prtik
Tak to ja mam napriklad v lete doma mensi teplo nez v zime.
tak to ti závidím já mám totiž v létě doma i přes 30°C
Citace:
Původně odeslal ZeeZ
Myslel jsi to asi obráceně že jo.
Citace:
tím jsem myslel že tiché jsou ty které mají pouze jednu plotnu ale to už Seagate má i při 160GB.
-
Citace:
Myslel jsi to asi obráceně že jo.
Ne, nemyslel. Ja sam mam 80GB Seagate a mam zrejme zrovna ten z jakesi bzucici serie (to znamena, ze pri idle to pul minuty bzuci, pul minuty ne, pul minuty bzuci... do zblbnuti), reklamovat to nejde, pac je to nejaka feature "na udrzbu HDD v dobrem stavu" ci co. Fakt se to nedalo vydrzet, takze ho uz pouzivam jen jako suflikovy. Tenhle disk me fakt na*ral.
No asi tu nebudeme pokracovat v OT, ono povidat si o disku v threadu o chlazeni na 6600GT AGP... :-)